"Χρόνος – Άχρονο": Η Ευσεβία Μιχαηλίδου επικεντρώνεται στο αρχέτυπο της σπείρας

Τα έργα της Μιχαηλίδου είναι ένα πέρασμα από το συνειδητό στο ασυνείδητο, από τη λογική στο συναίσθημα και το ενστικτώδες, από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον και αντίστροφα.

Ευσεβία Μιχαηλίδου Χρόνος Άχρονο

Στην ενότητα με τίτλο "Χρόνος – Άχρονο", την οποία παρουσίαζει η Γκαλερί Batagianni από τις 9 Μαρτίου, η Ευσεβία Μιχαηλίδου επικεντρώνεται κυρίως στο αρχέτυπο της σπείρας, η οποία εμφανίζεται παντού στη φύση, από τα κοχύλια μέχρι και τους γαλαξίες. Από την αρχαιότητα συμβολίζει τον χρόνο, την εναρμόνιση της ύπαρξης με το σύμπαν και το συλλογικό Πνεύμα, και την "ύφανση" του ιστού της ζωής. Τα έργα της Μιχαηλίδου είναι ένα πέρασμα από το συνειδητό στο ασυνείδητο, από τη λογική στο συναίσθημα και το ενστικτώδες, από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον και αντίστροφα.

Ευσεβία Μιχαηλίδου Χρόνος Άχρονο

Δημιουργεί το σύμβολο της σπείρας και το ενσωματώνει στα έργα της, τα οποία εμπεριέχουν τη δομή και τη μορφοπλαστικότητα της ζωγραφικής καθώς και της γλυπτικής, φέρνοντας κοντά διαφορετικά υλικά όπως χαρτί, χαρτόνι, χαρτοταινία, στόκο, πηλό, ακρυλικά χρώματα και μελάνια. Παρόμοια με τις προηγούμενες ενότητές της, επιδιώκει να δώσει την αίσθηση του απολιθώματος και της φθοράς της ύλης. Τώρα όμως δεν αποδίδονται με τη χρήση φυσικών και οργανικών υλικών. Δουλεύοντας διεξοδικά και σχεδόν εμμονικά, καταφέρνει να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι χρησιμοποιεί φυσικά και οργανικά υλικά. 

Ευσεβία Μιχαηλίδου Χρόνος Άχρονο

Η Μιχαηλίδου επιθυμεί ο θεατής να έρθει ξανά κοντά στις ρίζες του και να νιώσει τις αρχέγονες δυνάµεις της φύσης. Στοχεύει να ενωθεί μαζί της μέσα από τη διαδικασία της δηµιουργίας, η οποία για αυτήν, αποτελεί µία τελετουργία κάθαρσης και πνευματικής ανάτασης καθώς και μία διαδικασία αναζήτησης του εσωτερικού της κόσμου.

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ευσεβία Μιχαηλίδου. Χρόνος – Άχρονο

  • Μεικτά Μέσα

Η Ευσεβία Μιχαηλίδου επικεντρώνεται στο αρχέτυπο της σπείρας, η οποία εμφανίζεται παντού στη φύση, από τα κοχύλια μέχρι και τους γαλαξίες. Από την αρχαιότητα συμβολίζει τον χρόνο, την εναρμόνιση της ύπαρξης με το σύμπαν και το συλλογικό Πνεύμα, και την «ύφανση» του ιστού της ζωής. Τα έργα της Μιχαηλίδου είναι ένα πέρασμα από το συνειδητό στο ασυνείδητο, από τη λογική στο συναίσθημα και το ενστικτώδες, από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον και αντίστροφα. Δημιουργεί το σύμβολο της σπείρας και το ενσωματώνει στα έργα της, τα οποία εμπεριέχουν τη δομή και τη μορφοπλαστικότητα της ζωγραφικής καθώς και της γλυπτικής, φέρνοντας κοντά διαφορετικά υλικά όπως χαρτί, χαρτόνι, χαρτοταινία, στόκο, πηλό, ακρυλικά χρώματα και μελάνια. Παρόμοια με τις προηγούμενες ενότητές της, επιδιώκει να δώσει την αίσθηση του απολιθώματος και της φθοράς της ύλης. Τώρα όμως δεν αποδίδονται με τη χρήση φυσικών και οργανικών υλικών. Δουλεύοντας διεξοδικά και σχεδόν εμμονικά, καταφέρνει να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι χρησιμοποιεί φυσικά και οργανικά υλικά.

Gallery Batagianni

Αντήνορος 17, Παγκράτι
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/05/2024

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".

Όσα ετοιμάζει το Μουσείο Μπενάκη για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024 είναι "Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα".

Η πρωτοπόρος καλλιτέχνιδα Linder στους Δελφούς για μια ξεχωριστή περφόρμανς

H καλλιτέχνιδα βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή το πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας του PCAI.

Το Μουσείο Γουναρόπουλου ανανεώνει τη συλλογή του

Η νέα δωρεά από τις εγγονές του καλλιτέχνη προσφέρει μια πιο συνολική εικόνα της δημιουργικής πορείας του.

Ο Δήμος Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Δωρεάν εκδηλώσεις στα μουσεία, στις βιβλιοθήκες και στους χώρους πολιτισμού του Δήμου.

Η Βένια Δημητρακοπούλου "σμιλεύει τον έρωτα" στην γκαλερί Κουρντ

Από τα ηχητικά έργα και το βίντεο με την άυλη υπόσταση, μέχρι τις σχεδιασμένες με σινική μελάνη δίνες, τις γραμμές, τις λέξεις, τα χειρόγραφα κείμενα και τις γλυπτικές μορφές σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, περικλείουν χνάρια μιας αυτοενδοσκόπησης και αναπόλησης.