Το ποίημα του Μανώλη Νανούρη στο 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poetry Slam

"Το πρώτο άσυλο" είναι ένα ποίημα που μιλάει για την εμπειρία του Μανώλη κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του σε ψυχιατρική κλινική.

Μανώλης Νανούρης

Ο Μανώλης Νανούρης, πρωταθλητής Ελλάδας για την περίοδο 2022-2023, συμμετείχε στο 10ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Poetry Slam στην Αμβέρσα στο Βέλγιο στις 20 Ιανουαρίου 2024. Κατάφερε να κατακτήσει τη 14η θέση ανάμεσα σε 31 χώρες που συμμετείχαν. Μια πολύ καλή θέση για την Ελλάδα που σιγά-σιγά ανεβαίνει στην ευρωπαϊκή σκηνή. Το ποίημα του Μανώλη ήταν το "Το πρώτο άσυλο", ένα ποίημα που μιλάει για την εμπειρία του Μανώλη κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του σε ψυχιατρική κλινική. Ένα ποίημα που έχει σκοπό να φέρει στην επιφάνεια το θέμα της ψυχικής υγείας και να παλέψει το στίγμα των νοσούντων στη σημερινή κοινωνία. Ένα ποίημα που δίνει το χέρι σε πάρα πολύ κόσμο ώστε να μην νιώθει κανένας μόνος του.

Στο ίδιο ποίημα, μαζί με άλλα ποιήματα του Μανώλη, έχει στηριχτεί η ταινία - ντοκιμαντέρ "Birthday / Γενέθλια", όπου ο Μανώλης μιλάει για την εμπειρία του σε ένα πειραματικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Μάκη Μούλου και της Αμαλίας Χριστακοπούλου.

Μετά από 6 χρόνια μηνιαίων εκδηλώσεων σε διάφορους χώρους της Αθήνας, η ομάδα πίσω από το Poetry Slam Gr φιλοξενείται στο Six Dogs. Το επόμενο event είναι στις 15 Φεβρουαρίου και είναι ο τελικός της περιόδου 2023- 2024, όπου θα μάθουμε ποιο άτομο θα κατακτήσει τον τίτλο του/της πρωταθλητή/ριας Ελλάδος για την περίοδο και θα μας εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2024.

Δείτε το βίντεο του Μανώλη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Μάγος του Οζ ζωντανεύει στην έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη

Στα μέσα του μήνα θα δούμε τη νέα έκθεση που φιλοξενεί η a.antonopoulou.art.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/05/2024

"Finchtopia": Μια εικαστική περιπλάνηση στην Αθήνα των 90s

Η νέα έκθεση του Finch of Athens κατασκηνώνει στο Antisocial και μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο.

Δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μια νέα σειρά εργαστηρίων καλεί το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την τέχνη της χαρακτικής, της κεραμικής και της ιαπωνικής μικροτεχνίας.

Οι Λέσχες Ανάγνωσης στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Οι λέσχες συμμετέχουν για δεύτερη χρονιά στη ΔΕΒΘ.

"Η τέχνη του να μην κάνεις τίποτα και η παράλληλη πεζοπορία": Φαντασία και ρεαλισμός στην έκθεση της Άννας Αμπαριώτου

Το εικαστικό πρότζεκτ παρουσιάζεται στην γκαλερί Citronne σε επιμέλεια του Κώστα Πράπογλου.

"Mindfulness στο Μουσείο": Η αργή τέχνη μπορεί να είναι ευεργετική

Το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο - δράση "Mindfulness στο Μουσείο" στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι μας κάνει να δούμε αλλιώς ένα έργο τέχνης.

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.