Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης για ενήλικους αναγνώστες με κείμενα της Ζωρζ Σαρή

Στο τέλος κάθε συνάντησης παρουσίαζονται εκπαιδευτικές-δημιουργικές προτάσεις για δραστηριότητες με αφορμή τα βιβλία για τα οποία θα γίνεται συζήτηση.

θησαυρός_της_Βαγίας

Με αφορμή τα 50 χρόνια από το ξεκίνημά τους οι Εκδόσεις Πατάκη μας προσκαλούν στη Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας για ενήλικους αναγνώστες με συντονίστριες τη δασκάλα Νίκη Κωνσταντίνου-Σγουρού και την ποιήτρια-κριτικό Μαρία Τοπάλη. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα. Στο τέλος κάθε συνάντησης παρουσίαζονται και εκπαιδευτικές-δημιουργικές προτάσεις για δραστηριότητες με αφορμή τα βιβλία για τα οποία θα γίνεται συζήτηση.

Στην 1η συνάντηση, που θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου (7-8.30 μ.μ.) παρουσιάζεται "Ο θησαυρός της Βαγίας" της Ζωρζ Σαρή και το ομότιτλο graphic novel σε εικονογράφηση Kanellos Cob.

Λίγα λόγια για το βιβλίο "Ο θησαυρός της Βαγίας"

Μια παρέα παιδιών περνάει τις καλοκαιρινές της διακοπές στην Αίγινα. Εκεί τους επισκέπτεται μια οικογενειακή φίλη από τη Γαλλία, η οποία δουλεύει ως βοηθός ενός ψυχιάτρου στο Παρίσι. Αποστολή της είναι να ανακαλύψει κάποια στοιχεία που επαναλαμβάνει ένας Γερμανός ασθενής, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Λέξεις σκόρπιες που προσπαθούν τα παιδιά να ενώσουν για να βγάλουν νόημα. Ώσπου επισκέπτονται στη Βαγία την οικογένεια Χαλδαίου, στο σπίτι της οποίας έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Εκεί μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες. Έτσι αρχίζει η αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που οδηγεί τα παιδιά στις μέρες της γερμανικής κατοχής και σε μια αξέχαστη περιπέτεια

Δηλώσεις συμμετοχής: ekdiloseis@patakis.gr | 2103650024 ή στη φόρμα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Across Generations": Μαθαίνοντας από την τέχνη, τον πολιτισμό και ο ένας από τον άλλον

Η ημερίδα θα παρουσιάσει τα ποικίλα αποτελέσματα του εγχειρήματος σε εκπαιδευτικούς και σπουδαστές μουσειολογίας και τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.