
Tο "Οχτώ" παρουσιάζει την έκθεση του Παναγιώτη Κεφαλά "Μια συνηθισμένη ημέρα: μας σκέφτηκα να ξαπλώνουμε στο χώμα" την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ.. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς παρουσιάζει τρία μεγάλων διαστάσεων ζωγραφικά έργα με κοινό τους θέμα το πλήθος μιας υπαίθριας συναυλίας που ξαποσταίνει απομακρυσμένο από τη σκηνή σε μια συνθήκη μεταξύ αναμονής, ραστώνης και εξουθενωμένου διονυσιασμού. Με το μουσικό συμβάν πάντα εκτός κάδρου, σαν να πρόκειται για την τελετή που δεν μπορεί να απεικονιστεί, τα έργα επικεντρώνονται στο πλήθος ως δομή στον χώρο αλλά και ως συστήματα σχέσεων.
Οι πίνακες του Κεφαλά θυμίζουν τη ρεαλιστική ζωγραφική του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, με το μεγάλο τους μέγεθος να επιτείνει την αίσθηση της ιστορικής τους καταγωγής. Εξάλλου, όπως και τον 19ο αιώνα, ο υπαίθριος χώρος είναι συχνά ένας ασφυκτικός χώρος ο οποίος αναπαράγει τις κλειστοφοβικές πολιτικές σχέσεις και στα έργα του Κεφαλά η υποτιθέμενη ευθυμία της συναυλίας δεν είναι παρά ένας ακόμη σκοτεινός και δυσοίωνος τόπος, μια συνηθισμένη ημέρα. Το κείμενο και η επιμέλεια της έκθεσης είναι μια συζήτηση μεταξύ του Πάνου Κεφαλά και του Θεόφιλου Τραμπούλη.
Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είναι ζωγράφος και ιδρυτικό μέλος της επιμελητικής ομάδας Ammophila. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιστορία της Τέχνης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής στη δημόσια Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση.
Εγκαίνια: 30/11 (8 μ.μ.)
Info: "Οχτώ" | 30/11-16/12 | Ωράριο λειτουργίας: Πεμ.-Σαβ.: 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη
Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.