Ο Παναγιώτης Κεφαλάς παρουσιάζει τρία ζωγραφικά έργα με κοινό τους θέμα το πλήθος μιας υπαίθριας συναυλίας

Οι πίνακες του Κεφαλά θυμίζουν τη ρεαλιστική ζωγραφική του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, με το μεγάλο τους μέγεθος να επιτείνει την αίσθηση της ιστορικής τους καταγωγής.

Μια συνηθισμένη ημέρα: μας σκέφτηκα να ξαπλώνουμε στο χώμα

Tο "Οχτώ" παρουσιάζει την έκθεση του Παναγιώτη Κεφαλά "Μια συνηθισμένη ημέρα: μας σκέφτηκα να ξαπλώνουμε στο χώμα" την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ.. Ο Παναγιώτης Κεφαλάς παρουσιάζει τρία μεγάλων διαστάσεων ζωγραφικά έργα με κοινό τους θέμα το πλήθος μιας υπαίθριας συναυλίας που ξαποσταίνει απομακρυσμένο από τη σκηνή σε μια συνθήκη μεταξύ αναμονής, ραστώνης και εξουθενωμένου διονυσιασμού. Με το μουσικό συμβάν πάντα εκτός κάδρου, σαν να πρόκειται για την τελετή που δεν μπορεί να απεικονιστεί, τα έργα επικεντρώνονται στο πλήθος ως δομή στον χώρο αλλά και ως συστήματα σχέσεων.

Οι πίνακες του Κεφαλά θυμίζουν τη ρεαλιστική ζωγραφική του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, με το μεγάλο τους μέγεθος να επιτείνει την αίσθηση της ιστορικής τους καταγωγής. Εξάλλου, όπως και τον 19ο αιώνα, ο υπαίθριος χώρος είναι συχνά ένας ασφυκτικός χώρος ο οποίος αναπαράγει τις κλειστοφοβικές πολιτικές σχέσεις και στα έργα του Κεφαλά η υποτιθέμενη ευθυμία της συναυλίας δεν είναι παρά ένας ακόμη σκοτεινός και δυσοίωνος τόπος, μια συνηθισμένη ημέρα. Το κείμενο και η επιμέλεια της έκθεσης είναι μια συζήτηση μεταξύ του Πάνου Κεφαλά και του Θεόφιλου Τραμπούλη.

Ο Παναγιώτης Κεφαλάς είναι ζωγράφος και ιδρυτικό μέλος της επιμελητικής ομάδας Ammophila. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στην Ιστορία της Τέχνης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει επίσης μεταπτυχιακό τίτλο στην Ειδική Εκπαίδευση από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής στη δημόσια Δευτεροβάθμια Ειδική Εκπαίδευση.

Εγκαίνια: 30/11 (8 μ.μ.)

Info: "Οχτώ" | 30/11-16/12 | Ωράριο λειτουργίας: Πεμ.-Σαβ.: 6-9 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα υπερρεαλιστικά γλυπτά της Carole A. Feuerman έρχονται στην Αθήνα

Η καταξιωμένη Αμερικανίδα γλύπτρια συνομιλεί εικαστικά με το έργο του Έλληνα εικαστικού Pavlos (Παύλος Διονυσόπουλος).

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/05/2024

Tο Μουσείο Ακρόπολης ακολουθεί τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού με τη θεματική παρουσίαση με τίτλο "Ανακαλύπτοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στο Μουσείο Ακρόπολης".

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος τιμήθηκε με τον τίτλο ΟΒΕ του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας

Ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε στην Κατοικία του Βρετανού Πρέσβη για τη συνεισφορά του Δασκαλόπουλου στον χώρο των τεχνών και της φιλανθρωπίας.

Μαθαίνουμε για τη σύγχρονη αραβική λογοτεχνία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και την ελληνική μετάφραση έργων της

Ημερίδα με αφορμή την 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη την Σάρτζα.

Τα φιλμ της Κατερίνας Κομιανού κι ένα τραγούδι των Metro Decay

Η Κατερίνα δίνει χρονική απόσταση στο σήμερα από το σήμερα με μια κάμερα Σούπερ 8.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (20-26/4)

Ιδιότυπες φωτογραφικές εξερευνήσεις, μια έκθεση για το Black Lives Matter και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.

"Μαρμαρυγή": Πώς η τέχνη απαθανατίζει το μεγαλείο της φύσης

Η εικαστικός Ελεάννα Μαρτίνου παρουσιάζει έργα της στην γκαλερί Batagianni.