Δείτε τους νέους τίτλους βιβλίων των εκδόσεων Μεταίχμιο

Ένα μυθιστόρημα, ένας "οδηγός" για εκπαιδευτικούς και γονείς και ένα βιβλίο του Thomas Curran για μια ισορροπημένη ζωή, ανάμεσα στις νέες εκδόσεις.

εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τρεις νέους τίτλους βιβλίων με ποικοιλία θεμάτων. Ανάμεσά τους, ένα μυθιστόρημα, ένας "οδηγός" για εκπαιδευτικούς και γονείς και ένα βιβλίο του Thomas Curran για μια ισορροπημένη ζωή.

Λάθος μέρος, λάθος στιγμή (Gillian McAllister, μτφρ. Μαρία-Νεφέλη Ταμία)

Λάθος μέρος, λάθος στιγμή

Τέλη Οκτώβρη. Περασμένα μεσάνυχτα. Ξαγρυπνάς περιμένοντας τον δεκαοκτάχρονο γιο σου. Έχει αργήσει. Εκεί που κοιτάζεις από το παράθυρο, να τος, και συνειδητοποιείς ότι δεν είναι μόνος: πλησιάζει έναν άντρα, κι είναι οπλισμένος. Δεν το πιστεύεις όταν τον βλέπεις να το κάνει: ο αστείος, χαρούμενος έφηβος γιος σου σκοτώνει έναν άγνωστο, μπροστά στα μάτια σου, στον δρόμο έξω από το σπίτι σου. Δεν ξέρεις ποιον. Δεν ξέρεις γιατί. Ξέρεις μονάχα ότι ο γιος σου τώρα κρατείται, το μέλλον του συντρίμμια. Εκείνη τη νύχτα αποκοιμιέσαι απελπισμένη.Ώσπου ξυπνάς…και είναι χθες. Κι έπειτα ξαναξυπνάς…και είναι προχθές. Κάθε πρωί ξυπνάς μια μέρα πριν, άλλη μια μέρα πριν τον φόνο. Με άλλη μια ευκαιρία να τον σταματήσεις. Κάπου στο παρελθόν βρίσκεται μια απάντηση. Το έναυσμα αυτού του εγκλήματος – κι η μόνη σου επιλογή είναι να το βρεις.

Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά (Lauren Starnes. μτφρ. Καλλιόπη Εμμανουηλίδου)

Μεγάλες συζητήσεις με μικρά παιδιά

Μεγάλη ποικιλία θεμάτων, σαφής λόγος, πολλά παραδείγματα, σε ένα βιβλίο που δείχνει στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς πώς να διαχειρίζονται με τον σωστό τρόπο τις ανησυχίες των παιδιών.

Όταν μιλάμε με μικρά παιδιά, ερχόμαστε διαρκώς αντιμέτωποι με απρόσμενες και "δύσκολες" ερωτήσεις όπως: "Τι είναι το διαζύγιο;", "Πού πάει το ζωάκι μου όταν πεθαίνει;", "Γιατί συμβαίνουν κακά πράγματα;" κ.ά. Το βιβλίο είναι βασισμένο στο επιστημονικό υπόβαθρο και την πολύχρονη πείρα της συγγραφέα, το βιβλίο αυτό χάρη στις ξεκάθαρες οδηγίες και την ποικιλία παραδειγμάτων βοηθάει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς:

  • να απαντούν σε ερωτήσεις με απλότητα και ειλικρίνεια
  • να καθοδηγούν τα παιδιά ώστε να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους
  • να τα στηρίζουν, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια και την αθωότητά τους, όταν μαθαίνουν για συνταρακτικά γεγονότα της τοπικής ή της ευρύτερης κοινωνίας

Το κυνήγι της τελειότητας (Thomas Curran, μτφρ. Κωστής Πανσέληνος)

Το κυνήγι της τελειότητας

Σπίτια, διακοπές, αμάξια, προγράμματα γυμναστικής, προϊόντα ομορφιάς, δίαιτες, συμβουλές για τα παιδιά μας, για τη ζωή μας, για την παραγωγικότητά μας – ζούμε στο ολόγραμμα μιας απλησίαστης τελειότητας. Η οικονομία μάς πιέζει περισσότερο από ποτέ, μας κατακλύζει με τελειομανείς φαντασιώσεις, δεν μας επιτρέπει να αισθανθούμε επαρκείς και μας αναγκάζει να επιζητούμε διαρκώς περισσότερα.

Στο βιβλίο αυτό ο Τhomas Curran μας προσφέρει διέξοδο: να συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους αντί να τους ανταγωνιζόμαστε, να συντηρούμε αντί να σπαταλάμε, να μην αντλούμε κέρδη βλάπτοντας τους άλλους ή τη φύση, να κρατάμε μόνο αυτά που χρειαζόμαστε, να εστιάζουμε στα σημαντικά, στην υγεία, στις σχέσεις, στη χαρά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πώς μοιάζουν "Τα εικονο-όργανα του Λάζαρου Ζήκου";

O αρχιτέκτονας Σπύρος Καπής παρουσιάζει στον χώρο τέχνης Enoikos ένα αφιέρωμα στον ανατρεπτικό εικαστικό και εικονογράφο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

"Για πολλά χρόνια κοιμόμουν νωρίς": Η Νάνα Σαχίνη σε ένα βιωματικό workshop-ταξίδι στη μνήμη της παιδικής ηλικίας

Το πρώτο εργαστήριο της σειράς "Workshop with the Artist" είναι μια πρωτοβουλία του InnerLand Project που εξερευνά την Τέχνη με ψυχολογικούς και ψυχαναλυτικούς όρους.

Τα ανατρεπτικά "εικονο-όργανα" του Λάζαρου Ζήκου σε μία νέα έκθεση

Το πρότζεκτ θα φιλοξενηθεί σε ένα νέο χώρο τέχνης στον Άλιμο.

5 must εικαστικά ραντεβού για το ΣΚ

Αφιερώματα σε σπουδαίους δημιουργούς και πρωτότυπες εκθέσεις για να μην κάτσεις μέσα το σαββατοκύριακο.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη διαβάζει "Τον επίτιμο πρόξενο" για τον Δεκέμβρη

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τις συναντήσεις της Λέσχης Ανάγνωσης για το ενήλικο κοινό με φυσική παρουσία και διαδικτυακά. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή.

Οι δύο νέοι τόμοι με την ποίηση του Καβάφη παρουσιάζονται στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης

Τα δύο νέα βιβλία των εκδόσεων Διόπτρα, καρπός πολυετούς έρευνας που κομίζει και στοιχεία που έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας, γίνονται αφορμή για την ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Μοναδικά χριστουγεννιάτικα δώρα από το Cycladic Shop

Αυτές τις γιορτές, χαρίστε δώρα με έμπνευση και αισθητική από το πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.