"Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση": 30 εικονογράφοι δημιουργούν με αφορμή τα 30 χρόνια των εκδόσεων Μεταίχμιο

Τριάντα έργα που αντλούν έμπνευση από κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας -παιδικής και ενηλίκων-, μεμονωμένα διηγήματα, ποιήματα ή ακόμα και λογοτεχνικά σπαράγματα.

Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο στο πλαίσιο του εορτασμού 30 χρόνων λειτουργίας τους και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εικονογράφησης illustradays οργανώνουν την έκθεση εικονογράφων με θέμα "Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση" στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, που εγκαινιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024. Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών καθώς και στο Διαβάζοντας Μεγαλώνω.

Η έκθεση

Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση

Τριάντα έργα που αντλούν έμπνευση από κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας -παιδικής και ενηλίκων-, μεμονωμένα διηγήματα, ποιήματα ή ακόμα και λογοτεχνικά σπαράγματα, που αρκούν για να πυροδοτήσουν τη φαντασία των δημιουργών και να μετουσιώσουν τις λέξεις σε εικόνες μέσα από μια ποικιλία τεχνικών και καλλιτεχνικών τάσεων. Άλλοτε οι εικονογράφοι προσεγγίζουν το θέμα τους ολιστικά καταθέτοντας την ανάμνησή τους με διάθεση αφαιρετική.

Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση

Μνήμη και φαντασία συνοδοιπορούν στα έργα της έκθεσης. Δύο διακριτές νοητικές διεργασίες με κοινό άξονα τον παραμορφωτικό φακό τους που, αντί να διαστρεβλώνει, φέρνει στην επιφάνεια την πιο πλήρη και ανόθευτη αλήθεια, που εκκινεί από την παιδική ηλικία και διαθλάται σε μέλλοντα χρόνο. Μια πολύτιμη παραδοξότητα που απαντάται και στην τέχνη του λόγου, όπου με όχημα τη μυθοπλασία, αποκαλύπτονται οι πλέον αθέατες πτυχές της πραγματικότητας.

Ανοιχτή για το κοινό: Δευτέρα 10 π.μ.- 3 μ.μ., Τρίτη έως Παρασκευή 10 π.μ.- 5 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ.- 3 μ.μ. | Η έκθεση δεν είναι επισκέψιμη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 13-18/11

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/09/2025

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.

Μία διεθνής έκθεση τέχνης κάνει στάση στο St. George Lycabettus

Το "Crosslines" για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Global Tour 2025- Europe.