"Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση": 30 εικονογράφοι δημιουργούν με αφορμή τα 30 χρόνια των εκδόσεων Μεταίχμιο

Τριάντα έργα που αντλούν έμπνευση από κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας -παιδικής και ενηλίκων-, μεμονωμένα διηγήματα, ποιήματα ή ακόμα και λογοτεχνικά σπαράγματα.

Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο στο πλαίσιο του εορτασμού 30 χρόνων λειτουργίας τους και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εικονογράφησης illustradays οργανώνουν την έκθεση εικονογράφων με θέμα "Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση" στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, που εγκαινιάστηκε στις αρχές Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2024. Μέρος των εσόδων από την πώληση των έργων θα διατεθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών καθώς και στο Διαβάζοντας Μεγαλώνω.

Η έκθεση

Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση

Τριάντα έργα που αντλούν έμπνευση από κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας -παιδικής και ενηλίκων-, μεμονωμένα διηγήματα, ποιήματα ή ακόμα και λογοτεχνικά σπαράγματα, που αρκούν για να πυροδοτήσουν τη φαντασία των δημιουργών και να μετουσιώσουν τις λέξεις σε εικόνες μέσα από μια ποικιλία τεχνικών και καλλιτεχνικών τάσεων. Άλλοτε οι εικονογράφοι προσεγγίζουν το θέμα τους ολιστικά καταθέτοντας την ανάμνησή τους με διάθεση αφαιρετική.

Ένα βιβλίο, μια ανάμνηση

Μνήμη και φαντασία συνοδοιπορούν στα έργα της έκθεσης. Δύο διακριτές νοητικές διεργασίες με κοινό άξονα τον παραμορφωτικό φακό τους που, αντί να διαστρεβλώνει, φέρνει στην επιφάνεια την πιο πλήρη και ανόθευτη αλήθεια, που εκκινεί από την παιδική ηλικία και διαθλάται σε μέλλοντα χρόνο. Μια πολύτιμη παραδοξότητα που απαντάται και στην τέχνη του λόγου, όπου με όχημα τη μυθοπλασία, αποκαλύπτονται οι πλέον αθέατες πτυχές της πραγματικότητας.

Ανοιχτή για το κοινό: Δευτέρα 10 π.μ.- 3 μ.μ., Τρίτη έως Παρασκευή 10 π.μ.- 5 μ.μ., Σάββατο 10 π.μ.- 3 μ.μ. | Η έκθεση δεν είναι επισκέψιμη κατά τη διάρκεια της εβδομάδας 13-18/11

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
17/05/2024

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.

Συνθέσεις της παραδοσιακής τέχνης "IKEBANA" στην Πινακοθήκη Γκίκα

Η έκθεση παρουσιάζεται με αφορμή το το "2024: Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Ιαπωνίας-Ελλάδας".