"Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή" αποτυπώνουν τον μοναχικό εσωτερικό κόσμο του καλλιτέχνη

Ζωγραφισμένα εκκλησάκια και μοναχικά πλοία πρωταγωνιστούν στην ατομική έκθεση του Θανάση Μακρή στη Γκαλερί Σκουφά.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Η Γκαλερί Σκουφά με μεγάλη χαρά παρουσιάζει την καινούργια ατομική έκθεση ζωγραφικής του Θανάση Μακρή με τίτλο: "Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή". Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα, τα οποία ο καλλιτέχνης έχει δημιουργήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ. έως 9:30 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Στη νέα σειρά έργων του ο Μακρής αναμετριέται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματά του, αποτυπώνοντας στον ζωγραφικό καμβά τον εσωτερικό του κόσμο. Τα μοναχικά πλοία που μάχονται σθεναρά με τα θηριώδη κύματα πρωταγωνιστούν στην νέα έκθεση του καλλιτέχνη. Ωστόσο, δεν παραλείπει να παρουσιάσει και τα βιωμένα για εκείνον τοπία, με κεντρικό θέμα τα εκκλησάκια.

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Όπως αναφέρει και η Λαμπρινή Καρακούρτη στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: "Το αντικείμενο της θεματογραφίας είτε πλοίο, είτε εκκλησάκι λειτουργεί ως μια διάσταση, της οποίας έχουν αφαιρεθεί το ύψος, το μήκος και η απόσταση και έχει μείνει η εμπειρία του όγκου, της μορφής. Χώρος και φόρμα αλληλοπεριχωρούνται και η χρήση του χρώματος μας οδηγεί στην ουσία του θέματος, τονίζοντας την πρόθεση του ζωγράφου για εσωτερική ζωογόνηση και κατανόηση του φυσικού κόσμου σε όλες τις όψεις του Είναι. Αυτή η κυριαρχία του συναισθηματικού κόσμου σε συνδυασμό με την αφή που ενεργοποιείται από τις ανάγλυφες πινελιές του συμβάλλει στην αυτονόμηση της ζωγραφικής πράξης.Το σύνολο των έργων της παρούσας έκθεσης, καταδεικνύει πως το ζωγραφικό έργο του Θανάση Μακρή δεν επικεντρώνεται στην απεικόνιση στοιχείων της τοπιογραφικής ταυτότητας αλλά στην πρόθεσή του να αναπαραστήσει ένα συγκεκριμένο βιωμένο τοπίο, ζωγραφικά ερμηνευμένο".

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

Εγκαίνια: 19/10 (7.30-9.30 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Σκουφά | 19/ 10 - 11/11 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 10 π.μ. - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 10 π.μ. - 9 μ.μ., Παρ.: 10 π.μ. - 8 μ.μ., Σαβ.: 10.30 π.μ. - 4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Δείτε όλες τις εκθέσεις της πόλης στον οδηγό τεχνών του athinorama.gr.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Είδωλα του Θανάση Μακρή

  • Ζωγραφική

Στη νέα σειρά έργων του, ο Μακρής αναμετριέται με τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα βιώματά του, αποτυπώνοντας στον ζωγραφικό καμβά τον εσωτερικό του κόσμο. Τα μοναχικά πλοία που μάχονται σθεναρά με τα θηριώδη κύματα πρωταγωνιστούν στην νέα έκθεση του καλλιτέχνη. Ωστόσο, δεν παραλείπει να παρουσιάσει και τα βιωμένα για εκείνον τοπία, με κεντρικό θέμα τα εκκλησάκια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Πέθανε ο Αμερικανός συγγραφέας Πολ Όστερ

Ο δημιουργός της "Τριλογίας της Νέας Υόρκης" έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Μια συζήτηση με τον Πολ Όστερ

Με αφορμή τον θάνατο του Πολ Όστερ αναδημοσιεύουμε μια συνάντηση που είχαμε με τον συγγραφέα το 2014 με αφορμή την ομιλία του στη Στέγη Ωνάση. Σταρ της σύγχρονης λογοτεχνικής κοινότητας, ο Πολ Όστερ ήταν ένας προσηνής, ανεπιτήδευτος και χαμηλών τόνων άνθρωπος με απολύτως βιωματική σχέση με το γράψιμο.

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.