
Το Food Art Research Network και το State of Concept Athens μάς προσκαλούν, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., σε ένα εργαστήριο που εξερευνά τις διαδικασίες συλλογικής ζύμωσης. Για δύο ώρες, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια συλλογική έρευνα για τον μικροβιακό μετασχηματισμό, εξετάζοντάς τον ως ένα γενναιόδωρο μοντέλο για την εξέταση της ροής και του πορώδους των συλλογικών σωμάτων. Οι διαδικασίες ζύμωσης εξαρτώνται από μεταβαλλόμενες συνθήκες και αυθόρμητες συναντήσεις. Η διαδικασία κάμπτει τους προβληματισμούς σχετικά με τις μετασχηματιστικές διαδικασίες και την έμφυτη σχέση τους με την αμοιβαιότητα, τη φροντίδα αλλά και το χάος. Οι ζυμώσεις κορεσμένες με speculations, μπορούν να χαρακτηριστούν ως μικροβιακές ανταλλακτικές οικονομίες.
Το εργαστήριο εμπνέεται από την πρόταση της Lauren Fournier για τη ζύμωση ως υλική πρακτική, μέσω της οποίας προσεγγίζονται οι διεθνικοί φεμινισμοί, κάνοντας μας να σκεφτούμε τρόπους με τους οποίους "οι φεμινισμοί θα μπορούσαν να αναζωογονηθούν – μέσω συμβιωτικών πολιτισμών των φεμινισμών, η ζύμωση προκαλεί έντονη αλλαγή αλλά και διατήρηση και μεταμόρφωση". Το εργαστήριο εξερευνά τη συλλογικότητα ως ένα σώμα ζύμωσης, έναν οργανισμό που έχει την ικανότητα να αφομοιώνει την ύλη, να αντιμετωπίζει τη διαφορά και τη μεταμόρφωση.

Το "Making Effervescent Encounters" παρουσιάζεται από το Food Art Research Network και το State of Concept, με ενορχηστρωτή το μέλος του δικτύου, Grace Gloria Denis. Το "Making Effervescent Encounters" αποτελεί μέρος του "Follow the Plants", του προγράμματος του Food Art Research Network για την περίοδο 2023-24, με πρωτοβουλία της Madeleine Collie και με την υποστήριξη του Australia Council for the Arts και του Monash University Curatorial Practice.
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά, ενώ οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φέρουν μαζί ένα βαζάκι με καπάκι (300 - 500 ml).