"Making Effervescent Encounters": Ένα εργαστήριο φανερώνει τα φεμινιστικά νοήματα πίσω από τη ζύμωση

Μία πρωτοβουλία του Food Art Research Network και του State of Concept Athens.

Making Effervescent Encounters

Το Food Art Research Network και το State of Concept Athens μάς προσκαλούν, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., σε ένα εργαστήριο που εξερευνά τις διαδικασίες συλλογικής ζύμωσης. Για δύο ώρες, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια συλλογική έρευνα για τον μικροβιακό μετασχηματισμό, εξετάζοντάς τον ως ένα γενναιόδωρο μοντέλο για την εξέταση της ροής και του πορώδους των συλλογικών σωμάτων. Οι διαδικασίες ζύμωσης εξαρτώνται από μεταβαλλόμενες συνθήκες και αυθόρμητες συναντήσεις. Η διαδικασία κάμπτει τους προβληματισμούς σχετικά με τις μετασχηματιστικές διαδικασίες και την έμφυτη σχέση τους με την αμοιβαιότητα, τη φροντίδα αλλά και το χάος. Οι ζυμώσεις κορεσμένες με speculations, μπορούν να χαρακτηριστούν ως μικροβιακές ανταλλακτικές οικονομίες.

Το εργαστήριο εμπνέεται από την πρόταση της Lauren Fournier για τη ζύμωση ως υλική πρακτική, μέσω της οποίας προσεγγίζονται οι διεθνικοί φεμινισμοί, κάνοντας μας να σκεφτούμε τρόπους με τους οποίους "οι φεμινισμοί θα μπορούσαν να αναζωογονηθούν – μέσω συμβιωτικών πολιτισμών των φεμινισμών, η ζύμωση προκαλεί έντονη αλλαγή αλλά και διατήρηση και μεταμόρφωση". Το εργαστήριο εξερευνά τη συλλογικότητα ως ένα σώμα ζύμωσης, έναν οργανισμό που έχει την ικανότητα να αφομοιώνει την ύλη, να αντιμετωπίζει τη διαφορά και τη μεταμόρφωση.

 Το "Making Effervescent Encounters" παρουσιάζεται από το Food Art Research Network και το State of Concept, με ενορχηστρωτή το μέλος του δικτύου, Grace Gloria Denis. Το "Making Effervescent Encounters" αποτελεί μέρος του "Follow the Plants", του προγράμματος του Food Art Research Network για την περίοδο 2023-24, με πρωτοβουλία της Madeleine Collie και με την υποστήριξη του Australia Council for the Arts και του Monash University Curatorial Practice. 

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά, ενώ οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φέρουν μαζί  ένα βαζάκι με καπάκι (300 - 500 ml).

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

State of Concept

Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η ομαδική έκθεση "Παιδαγωγικές του κοινού/των κοινών" μάς δείχνει "πώς να στεκόμαστε μαζί"

Με καλλιτεχνικά έργα, πρακτικές και αρχεία, η ομαδική εικαστική έκθεση προτείνει στο κοινό μια έννοια παιδαγωγικής του κοινωνικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2023

Το Athens Art Book Fair γεμίζει τέχνη την Αθήνα για τέταρτη χρονιά

Η ετήσια έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου επιστρέφει με 82 καλλιτέχνες, φωτογράφους, ζινάδες, ανεξάρτητα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το 5o International Forum of Performance Art στρέφει το βλέμμα στον μετα-άνθρωπο

Το φεστιβάλ επιστρέφει για ένα τετραήμερο στην πόλη της Δράμας, με τη θεματική : "The Posthumanisms and the Metaverses Condition".

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες

Η Εθνική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 διοργανώνει, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στην περιοδική έκθεση "Αστυγραφία / Urbanography. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970".

"Πως θα αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο": Διεθνές Συμπόσιο στην Ελευσίνα

Συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις σε ένα καινοτόμο τριήμερο συμπόσιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Διαβάζουμε Audre Lorde και Lola Ridge: Δυο ιστορικές γυναίκες, ριζοσπάστριες ποιήτριες μας συστήνουν οι εκδόσεις Κείμενα

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κείμενα μας συστήνουν την Audre Lorde, Μαύρη, λεσβία, ακτιβίστρια που έγραψε κείμενα-ορόσημα για το φεμινιστικό κίνημα της δεκαετίας του ‘80 και τη Lola Ridge αναρχική μοντερνίστρια των αρχών του 20ου αιώνα με έντονη παρουσία στην ιστορία του εργατικού κινήματος έγραψαν ιστορία με τη ζωή και το έργο τους που παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.

Κάνοντας ένα "Ταξίδι στο χρώμα" στην έκθεση της Νάνσυς Ναουμίδου

Η εικαστικός εμπνέεται από την ελληνική φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα.