"Making Effervescent Encounters": Ένα εργαστήριο φανερώνει τα φεμινιστικά νοήματα πίσω από τη ζύμωση

Μία πρωτοβουλία του Food Art Research Network και του State of Concept Athens.

Making Effervescent Encounters

Το Food Art Research Network και το State of Concept Athens μάς προσκαλούν, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου από τις 4 μ.μ. έως τις 6 μ.μ., σε ένα εργαστήριο που εξερευνά τις διαδικασίες συλλογικής ζύμωσης. Για δύο ώρες, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια συλλογική έρευνα για τον μικροβιακό μετασχηματισμό, εξετάζοντάς τον ως ένα γενναιόδωρο μοντέλο για την εξέταση της ροής και του πορώδους των συλλογικών σωμάτων. Οι διαδικασίες ζύμωσης εξαρτώνται από μεταβαλλόμενες συνθήκες και αυθόρμητες συναντήσεις. Η διαδικασία κάμπτει τους προβληματισμούς σχετικά με τις μετασχηματιστικές διαδικασίες και την έμφυτη σχέση τους με την αμοιβαιότητα, τη φροντίδα αλλά και το χάος. Οι ζυμώσεις κορεσμένες με speculations, μπορούν να χαρακτηριστούν ως μικροβιακές ανταλλακτικές οικονομίες.

Το εργαστήριο εμπνέεται από την πρόταση της Lauren Fournier για τη ζύμωση ως υλική πρακτική, μέσω της οποίας προσεγγίζονται οι διεθνικοί φεμινισμοί, κάνοντας μας να σκεφτούμε τρόπους με τους οποίους "οι φεμινισμοί θα μπορούσαν να αναζωογονηθούν – μέσω συμβιωτικών πολιτισμών των φεμινισμών, η ζύμωση προκαλεί έντονη αλλαγή αλλά και διατήρηση και μεταμόρφωση". Το εργαστήριο εξερευνά τη συλλογικότητα ως ένα σώμα ζύμωσης, έναν οργανισμό που έχει την ικανότητα να αφομοιώνει την ύλη, να αντιμετωπίζει τη διαφορά και τη μεταμόρφωση.

 Το "Making Effervescent Encounters" παρουσιάζεται από το Food Art Research Network και το State of Concept, με ενορχηστρωτή το μέλος του δικτύου, Grace Gloria Denis. Το "Making Effervescent Encounters" αποτελεί μέρος του "Follow the Plants", του προγράμματος του Food Art Research Network για την περίοδο 2023-24, με πρωτοβουλία της Madeleine Collie και με την υποστήριξη του Australia Council for the Arts και του Monash University Curatorial Practice. 

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στα αγγλικά, ενώ οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να φέρουν μαζί  ένα βαζάκι με καπάκι (300 - 500 ml).

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

State of Concept

Τούσα Μπότσαρη 19, Κουκάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ο Λουκάς Παλαιοκρασάς αφηγείται το τραύμα Σύριων προσφύγων

Το "Displaced: Portraits & Landscapes" δημιουργήθηκε μετά τις εμπειρίες του σκηνοθέτη στο νησί της Λέσβου τη διετία 2015-2017.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/05/2024

Καλλιτέχνιδες από τη Βαλτική ασχολούνται με τα φαντάσματα της οικολογικής καταστροφής

Το State of Concept παρουσιάζει το ομαδικό πρότζεκτ "Φαντάσματα Ενός Αδύνατου Παρόντος", καθώς και την ατομική έκθεση μιας Ιρανής δημιουργού.

20ή ΔΕΒΘ: Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές του 3ου Βραβείου Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου

Το Βραβείο έλαβε ο δημιουργός Ορέστης Μαυρουδής για το σχεδιασμό του βιβλίου "GÜNTHER KAUFMANN, Polis Peslikas" και ο δημιουργός Βασίλης Κουτσογιάννης για το βιβλίο "Η ώρα του Ουρανού πήγε ροζ με πορτοκαλί".

Μουσείο Μπενάκη και Fougaro Artcenter τιμούν τον Γιάννη Παππά

Μια έκθεση αφιερωμένη στον σπουδαίο γλύπτη θα παρουσιαστεί στα τέλη Ιουνίου στο Ναύπλιο.

Τι ετοιμάζει το ΕΑΜ για τις "Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές"

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στην επετειακή δράση που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Έντονα πάθη και ακραία αισθήματα στο νέο βιβλίο της Αγγέλας Καστρινάκη

Το βιβλίο "Έρωτας στον καιρό της ειρωνείας" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη.

Penny Siopis: "Η εννοιολογική τέχνη δεν είναι απαραίτητα διδακτική"

Με αφορμή τη νέα αναδρομική της έκθεση στο ΕΜΣΤ, συζητήσαμε με την καταξιωμένη δημιουργό για πολιτική και τέχνη, τον πειραματισμό της με διαφορετικά εικαστικά μέσα και τη διαρκή επιθυμία του θεατή να φτιάχνει ιστορίες.