"Φτιάχνω τα δικά μου ρούχα" στο εργαστήρι diy που οργανώνει το Ινστιτούτο Γκαίτε με την απ'Ουσία

Η απ’Ουσία ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα για παιδιά από 3 έως 103 ετών, σε συνεργασία με σχολεία, εκδοτικούς οίκους, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία.

'Φτιάχνω τα δικά μου ρούχα'

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, 7-8.30 μ.μ. το Ινστιτούτο Γκαίτε σε συνεργασία με την απ'Ουσία οργανώνει ένα εργαστήρι diy με τίτλο "Φτιάχνω τα δικά μου ρούχα" γύρω από την βιώσιμη κατανάλωση και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συμπεριφοράς.

Η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης και της κοινωνικής ευθύνης είναι το κλειδί για την ευαισθητοποίηση όλων καθώς και η συνειδητοποίηση της έννοιας "περιβαλλοντικό αποτύπωμα". Σε αυτό το πλαίσιο, η απ’Ουσία ασχολείται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων βιωματικού χαρακτήρα για παιδιά από 3 έως 103 ετών, σε συνεργασία με σχολεία, εκδοτικούς οίκους, δήμους, πολιτιστικούς φορείς και μουσεία.

Κοινή αφετηρία των μελών της ομάδας απ’Ουσία, είναι το ενδιαφέρον για τη βιωματική και μη τυπική μάθηση καθώς και η πεποίθηση πως το παιχνίδι και η αυτορρύθμιση έχουν πρωταρχικό ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Στόχος είναι η διαθεματική προσέγγιση όλων των προγραμμάτων, αξιοποιώντας την ξεχωριστή εμπειρία και τα διαφορετικά πεδία ενδιαφέροντος των μελών της απ’Ουσία.

Έτσι, καλεί όλους τους συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους παλιά ρούχα (μπλουζάκια, τζιν, παντελόνια, φούστες, πουκάμισα, πάνινες τσάντες κλπ) αλλά και σεντόνια, υφάσματα, κουμπιά, μαξιλαροθήκες, κορδέλες κλπ. Όλα αυτά θα  γίνουν "καινούργια" με τα διάφορα εργαλεία: μαρκαδόροι υφάσματος, ψαλίδια, διακοσμητικά, δαντέλες, κουμπιά, αυτοκόλλητα υφάσματα.

Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο bibliothek-athen@goethe.de

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Χάρης Δούκας: "Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και νέα μεγαθήρια"

Στον Δήμο Αθηναίων εφαρμόζεται αποκλειστικά το β.δ. του 1955, ως προς τα μέγιστα επιτρεπόμενα ύψη οικοδομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/05/2024

Άνοιξη με ασφαλείς αγορές και έναν μεγάλο διαγωνισμό με χρηματικά έπαθλα έως και 1.000 ευρώ

Οι αγορές με Visa είναι κάθε φορά fun, αλλά τι θα έλεγες αν μπορούσες να κερδίσεις έως και 1.000€ για τις μικρές και μεγάλες σου συναλλαγές;

Γιορτή της Μητέρας: Ξεχωριστές προτάσεις για να περάσεις την ημέρα με τη μαμά σου

Απολαύστε θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, ξεχωριστές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και εξατομικευμένα δώρα για μια αξέχαστη γιορτή με τη μαμά σας.

Οργανώνουμε Eurovision night με κεμπάπ, αϊβάρ, φοντί, και άλλα euro-ispired πιάτα!

Θα μαζευτούμε που θα μαζευτούμε μπροστά στην τηλεόραση για τον τελικό, λέμε να φτιάξουμε πιάτα από μερικές από τις χώρες που διαγωνίζονται απόψε και μας εμπνέουν και μαγειρικά.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Δύο φεστιβάλ για βιβλιοφάγους

Κόμικς και αστυνομικά σε πρώτο πλάνο, ξεχωριστές συναυλίες πιάνου και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/5.

This is Athens City Festival 2024: Πάρτυ, ξεναγήσεις και ψυχαγωγικές δράσεις στη δεύτερη εβδομάδα του φεστιβάλ

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

Σάμος: Θωρακίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου

Η μελέτη περιλαμβάνει μέτρα ενεργητικής και παθητικής πυροπροστασίας τόσο για τον καθεαυτό αρχαιολογικό χώρο όσο και για τα συνολικά οκτώ κτίσματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του περιφραγμένου χώρου.