Ο βραβευμένος με το Booker 2022 Σέχαν Καρουνατιλάκα στην Αθήνα

Η επιμελήτρια της σειράς "Aldina" Ζωή Μπέλλα-Αρμάου θα κάνει σύντομη παρουσίαση του βιβλίου "Τα επτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα" και στη συνέχεια ο συγγραφέας θα συζητήσει με τον Χρήστο Αστερίου για το βραβευμένο μυθιστόρημά του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Τα επτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου στις 8.30 μ.μ. o Σέχαν Καρουνατιλάκα θα συναντήσει τους Έλληνες αναγνώστες του στο Public Συντάγματος. Η επιμελήτρια της σειράς "Aldina" Ζωή Μπέλλα-Αρμάου θα κάνει σύντομη παρουσίαση του βιβλίου "Τα επτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα" και στη συνέχεια ο Σέχαν Καρουνατίλακα θα συζητήσει με τον Χρήστο Αστερίου (συγγραφέα και μεταφραστή) για το βραβευμένο μυθιστόρημά του που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Στην εκδήλωση θα υπάρχει διαδοχική διερμηνεία και μετά το τέλος της ο Σέχαν Καρουνατίλακα θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αστυνομικό θρίλερ, ιστορία φαντασμάτων, ιστορικό μυθιστόρημα και πολιτική σάτιρα το βιβλίο Τα επτά φεγγάρια του Μάαλι Αλμέιντα "καταλύει τα όρια όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών ειδών, αλλά και τα όρια ζωής και θανάτου, σώματος και πνεύματος, Ανατολής και Δύσης", όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Booker 2022. Πρωταγωνιστής του ο Μάαλι Αλμέιντα, πολεμικός φωτογράφος και τζογαδόρος, που, στον προθάλαμο του άλλου κόσμου, πρέπει μέσα σε εφτά μέρες, επτά φεγγάρια, να διαλευκάνει την ίδια του τη δολοφονία και να επικοινωνήσει με τον εραστή του και την καλύτερη του φίλη για να βρουν φωτογραφίες που έχει τραβήξει κρυφά και μπορούν να αλλάξουν τα πάντα σε μια Σρι Λάνκα που σπαράσσεται απ’ τον εμφύλιο πόλεμο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι Αθηναϊκές Διαδρομές επιστρέφουν με αφετηρία το Athens Book Space

Ξεχωριστοί περίπατοι, συζητήσεις με τον συγγραφέα Δημήτρη Στεφανάκη στο πρόγραμμα των Αθηναϊκών Διαδρομών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/09/2023

"Ε_ΦΥΓΑ":Η τριλογία που μιλά για την προσφυγιά γίνεται πολυμεσική εγκατάσταση

Τρεις διαφορετικές ιστορικές και γεωγραφικές διαδρομές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή παρακαταθήκη, ζωντανεύει μέσα από αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο.

Τζένη Μαρκέτου, τι ανακάλυψες στην έρευνά σου για τα δικαιώματα νερού στην Ελευσίνα;

Η καταληκτική εκδήλωση του "Futuring Waters" σε διοργάνωση της 2023 Ελευσίς παρουσιάζεται την 1η Οκτωβρίου και η εμπνεύστριά του μιλά στο "α" για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το νερό της Ελευσίνας.

"Elsewhere": Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Κωνσταντακόπουλου

Η φωτογραφία του καλλιτέχνη βασίζεται σε πρωτογενές υλικό "του ορατού", που, επεξεργασμένο ψηφιακά, οδηγεί την εικόνα σε φανταστικά πεδία, αποδίδοντας με προσωπικό τρόπο την απεικόνιση μιας αόρατης πραγματικότητας.

Στη νέα της ατομική έκθεση, η Εγκράτεια Ρούμπου κάνει "βουτιά στο αβέβαιο της ανθρώπινης ύπαρξης"

Η χωρίς ανάσα βύθιση, οι εσωτερικές δονήσεις, το αγκομαχητό, η αδιάκοπη εσωτερική πάλη αφήνουν εκκωφαντικό αποτύπωμα στο ζωγραφικό έργο της Εγκράτειας Ρούμπου, με τίτλο "κάποιες φορές ακούω τόσο δυνατά το μέσα μου".

Αρχαιολογικά ευρήματα γλυπτικής στο Μουσείο Μπενάκη

Η έκθεση περιλαμβάνει λίθινα εργαλεία αλλά και "μορφές σε λίθο" που εικονίζουν πτηνά, πρόσωπα και σώματα και προέρχονται από διάφορες θέσεις της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής και παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ένα ερευνητικό πρότζεκτ στο State of Concept εξετάζει ζητήματα γραφειοκρατίας και οικοδόμησης του έθνους

Η έκθεση είναι η τρίτη της σειράς Bona Fide, η οποία είναι αφιερωμένη στο να συμβάλλει στην προώθηση νέων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών και κριτικών/επιμελητών.