Σεπτέμβριος στο Ινστιτούτο Γκαίτε: Μουσική, πρωτότυπα εργαστήρια και μια έκθεση με μεσογειακό άρωμα

Το Γκαίτε μάς αποχαιρετά για καλοκαίρι και ανανεώνει το ραντεβού του για το φθινόπωρο, με ένα πλούσιο πρόγραμμα.

Pablo Held Trio © Nancy Ebert

Το Ινστιτούτο Γκαίτε μάς αποχαιρετά για το καλοκαίρι, καθώς θα είναι από τις 31/07 έως και τις 03/09 κλειστό για το κοινό. Όμως επανέρχεται δυναμικά τον Σεπτέμβριο, με ένα πλούσιο και πολυδιάστατο πρόγραμμα.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Goethe Open Day
9 Σεπτεμβρίου 2023, 10:30 - 16:00

Γνωρίστε από κοντά το Ινστιτούτο Γκαίτε, επισκεφθείτε τους χώρους του και μάθετε για το ποικίλο και πολύπλευρο έργο του μέσω του προσωπικού του. Επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές μόνο για αυτήν την ημέρα και κερδίστε υποτροφίες για συμμετοχή σε γλωσσικά τμήματα και εξετάσεις.

Ανακαλύψτε τη Βιβλιοθήκη των Αντικειμένων και την Πράσινη Βιβλιοθήκη και βρείτε λογοτεχνικούς θησαυρούς στο bazaar βιβλίων.

Επιπλέον: 
Virtual Reality, ταινίες και workshop για παιδιά
Face Painting για μικρούς και μεγάλους

Εργαστήριο
Φτιάχνω τα δικά μου παιχνίδια
9 Σεπτεμβρίου 2023, 12:00 - 15:00

Ένα εικαστικό εργαστήρι γύρω από τη δημιουργία DIY παιχνιδιών χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά για γονείς και παιδιά. Πώς από υλικά που έχουμε στο σπίτι φτιάχνουμε μουσικά όργανα; Πως φτιάχνουμε το δικό μας κουκλοθέατρο από ανακυκλώσιμα υλικά; Μάσκες από αυγοθήκες; 

Σε συνεργασία με την απ’Ουσία

Έκθεση φωτογραφίας 
"Foodprint"
Από 14 Σεπτεμβρίου 2023
Χώρος: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης 

Οι φωτογραφίες πέντε Ευρωπαίων καλλιτεχνών/-έχνιδων αποτυπώνουν έναν τρόπο ζωής και διατροφής, ο οποίος ακολουθείται στη Μεσόγειο εδώ και αιώνες και παραμένει εξίσου επίκαιρος στον σύγχρονο κόσμο – εν μέσω των παγκόσμιων προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε. Το "Foodprint" διοργανώνεται από την Anemon Productions και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος εταίρος είναι το Ινστιτούτο Γκαίτε της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. 

Συναυλία 
Pablo Held Trio
21 Σεπτεμβρίου 2023

Pablo Held, πιάνο
Robert Landfermann, μπάσο
Jonas Burgwinkel, τύμπανα

Το Pablo Held Trio είναι ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής. Στις συναυλίες του ξεπερνά τα όρια μεταξύ σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού εγκαταλείποντας την ιδέα της set list και των προμελετημένων ενορχηστρώσεων. 

Το τζαζ τρίο με επικεφαλής τον Γερμανό πιανίστα και συνθέτη της τζαζ Pablo Held έρχεται για μια συναυλία τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα. Εκτός από τη συναυλία στο Goethe-Institut Athen την προηγούμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται σε μουσικούς. 

Εργαστήριο
Φτιάχνω τα δικά μου ρούχα
18 Σεπτεμβρίου 2023, 19:00 - 16:00

Ποιό είναι το ταξίδι των ρούχων στον πλανήτη από τη δημιουργία μέχρι την καταστροφή τους; Τι είναι το fast fashion; Παλιά ρούχα, σεντόνια, υφάσματα…. γίνονται "καινούργια” με τα διάφορα εργαλεία: kit μεταξοτυπίας, μαρκαδόροι υφάσματος, ψαλίδια, ραπτομηχανή, διακοσμητικά.

Σε συνεργασία με την απ’Ουσία

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε

Ομήρου 14-16
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Σπίτι των Αλαγιωτών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ο χώρος πολιτισμού ALAYA ανοίγει τις πόρτες του με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Το Athens Digital Arts Festival ανατρέχει σε 20 στιγμές από τα 20 χρόνια πορείας του

Με αφορμή την επετειακή επιστροφή του φεστιβάλ, ο ιδρυτής του Ηλίας Χατζηχριστοδούλου γράφει για τις στιγμές που σημάδεψαν το ADAF αλλά και τον ίδιο.

"Poor Things", Athens Photo Festival και νέες εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη

Το μουσείο ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εκθέσεων που θα εγκαινιαστεί τον Ιούνιο.

"Before and After Science": Ο ΝΕΟΝ εκθέτει στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Ο ΝΕΟΝ αναθέτει στην Ίριδα Τουλιάτου την υλοποίηση του Έργου στην Πόλη 2024.

"Η Άγνωστη Νήσος": Σοφία Κυριακού και Λία Πέτρου καλούν το κοινό σ’ έναν υπαρξιακό περίπατο

Οι δύο καλλιτέχνιδες φτιάχνουν έναν ιδιοσυγκρασιακό και ευαίσθητο διάλογο πάνω στις στερεοτυπικές μας αντιλήψεις γύρω από την περιήγηση.

Νύχτα Μουσείων στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τράπεζας

Εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά αλλά και συναυλία μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αθήνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2024.

Το 20ο Athens Digital Arts Festival είναι γεγονός!

Ξεκινάει σήμερα το μεγαλύτερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες, κάνοντας μια ψηφιακή επανάσταση μέσα στα Πρώην Δικαστήρια Σανταρόζα και την Πλατεία Δικαιοσύνης.