"Slugfest": Ένα μίνι φεστιβάλ για όσους αγαπούν να διαβάζουν ή να δημιουργούν κόμιξ

Το φεστιβάλ θα περιέχει έκθεση εικονογράφησης, workshops, παρουσίαση κομιξ, προβολή ντοκιμαντέρ και dj set.

Slugfest

Το "Slugfest", ένα μίνι φεστιβάλ κόμιξ και εικονογράφησης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 16 με 18 Ιουνίου στο χώρο του Bios, θα περιέχει έκθεση εικονογράφησης, workshops, παρουσίαση κομιξ, προβολή ντοκιμαντέρ και dj set. Στόχος της ομάδας του "Slugfest" είναι να δημιουργήσει ένα σημείο συνάντησης για τους ανθρωπους που αγαπάνε να διαβάζουν ή/και να δημιουργούν κόμιξ.

Γιατί κόμιξ;

Το κομιξ (comix) είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε για να περιγράψει την αντικουλτούρα που άνθισε τις δεκαετίες του '60 και '70 στο Σαν Φρανσισκο των ΗΠΑ. Το "X" στη θέση του "S" σηματοδοτώντας τον άγνωστο παρονομαστή στην εξίσωση, που ξεφεύγει από τους περιορισμούς των συμβατικών κόμικ. Μικροεκδοτικές και αυτοεκδοσεις επέτρεψαν στους καλλιτεχνες τη δημιουργική ελευθερία σε μορφή και περιεχόμενο. Ταυτόχρονα τα underground κομιξ διαχύθηκαν στο Ηνωμενο Βασίλειο και την Ευρώπη, εκκινώντας μια παράδοση ανεξάρτητων εκδόσεων με "ακατάλληλο" περιεχόμενο, πολιτική και "ενήλικη" θεματολογία.

Γιατί "Slugs";

Οι γυμνοσάλιαγκες (slugs) είναι τρομερά αργοί και κολλώδεις. Μπορεί να μην τους προσέξεις κάν, και να τους πατήσεις καταλάθος. Περνούν απαρατήρητοι και λειτουργούν με τους δικούς τους χρόνους. Τα σώματά τους είναι ρευστά, ελαστικά, σχεδόν χωρίς όρια - οι περισσότεροι δε χωρούν στο δίπολο θηλυκό/αρσενικό, και αναπαράγονται ασεξουαλικά. Ο σκοπός της καλλιτεχνικής ομάδας είναι να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με την καλλιτεχνική δημιουργία αναφορικά με το χρόνο, με την παραγωγικότητα και τα προαποφασισμένα χρονοδιαγράμματα.

Η λέξη "Slugfest" χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εμπλοκή σε ένα σκληρό σωματικό ανταγωνισμό (συνήθως στον αθλητισμό). Εκείνοι τη χρησιμοποιούν σε μια ειρωνική εκδοχή της - για να δηλώσουν την ανταγωνιστικότητα που μας επιβάλλει ο νεοφιλελευθερισμός σε όλες μας τις σχέσεις, είτε είναι δημιουργικές, είτε προσωπικές ή κάθε άλλη ενδιάμεση διαβάθμιση. Το "Slugfest" σκοπεύει να δημιουργήσει ένα χώρο ώστε να εκφράσουμε τις μοναδικές μας προοπτικές, τις ευαισθησίες μας και τις εμπειρίες μας που συχνά παραμένουν στο όριο, έξω και πέρα από τις μεγάλες αφηγήσεις.

Tα ονόματα των καλλιτεχνών: 
Asparagus Plumosa, Blessed Zines, Donhelio Shu, Dr. Comet, Kamaris, Kat Botini, Lester Obnoxious, Loud Mouse Crew, Louise Truc, Mr Kuku, Nanco Roll & Comix, Naomi Frisson, Pinkanna MADM, Pliatsiko, Pocket Art, Smar, Tselepafotis, ZestyBob, Άρης Τ. Dada Coctail, Όλια Ντακογιάννη, Ανέστης Μαυρομάτης Παρασιδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Διονύσης Διγώνης, Εύα Μούρτζη, Κάλλη Ντολτσέτη, Κατερίνα Sibylla Αγναντή, Νίκος Σκαμάγκας, Νίκος Σταυριανός, Περικλής Κουλιφέτης, Ρόζα Τσιαντά, Σταύρος Σταυριανός.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Bios

Πειραιώς 84
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Περιηγηθείτε εικονικά στην Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά του Στειριώτη

Η νέα παραγωγή εικονικής πραγματικότητας που προβάλλεται στη "Θόλο" του "Ελληνικού Κόσμου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/05/2024

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλά για το σχέδιο που θα αλλάξει την καθαριότητα της πόλης, τη στήριξη του ανεξάρτητου πολιτισμού, το zero food waste, τις κρήνες για δωρεάν νερό και τον υπερτουρισμό

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη λίγο πριν κόψει την κορδέλα του 3oυ "This is Athens – City Festival" που από την 1η Μαΐου έως και τις 2 Ιουνίου γεμίζει την πόλη πολιτισμό.

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.