Αυτές είναι οι νέες εκθέσεις της Rodeo που θα δούμε το καλοκαίρι

Η γκαλερί παρουσιάζει έργα τριών καταξιωμένων καλλιτεχνών στους χώρους της στον Πειραιά.

Γιάννης Μανιατάκος Untitled 1980 © Γιάννης Μανιατάκος

Για το καλοκαίρι του 2023 η Rodeo παρουσιάζει μία σειρά ατομικών εκθέσεων στους εκθεσιακούς της χώρους στον Πειραιά, του Γιάννη Μανιατάκου, του Leidy Churchman και το έργο του Emre Hüner, καλλιτεχνών με διαφορετικό υπόβαθρο οι οποίοι αναπτύσσουν τους προσωπικούς τους κόσμους.

Ο Γιάννης Μανιατάκος, γλύπτης και ζωγράφος, από το 1967 μέχρι το τέλος της ζωής του, ανέπτυξε μια πρακτική ζωγραφίζοντας τον βυθό του Αιγαίου ενόσω βρισκόταν κάτω από το νερό. Για την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων ο καλλιτέχνης δημιουργούσε και προετοίμαζε τις δικές του ζωγραφικές επιφάνειες και χρώματα τα οποία βελτίωνε καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Η μεταφυσική ζωγραφική του Μανιατάκου συλλαμβάνει την ελευθερία και τον φόβο του άπειρου και του άγνωστου, αισθήματα τα οποία βίωσε ο καλλιτέχνης καθώς περνούσε αρκετές ώρες στον βυθό ζωγραφίζοντας. Γεννημένος στο Φλομοχώρι Μάνης το 1935, ο Γιάννης Μανιατάκος έζησε και εργάστηκε στην Τήνο. Διετέλεσε διευθυντής του Προπαρασκευαστικού Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Τήνου στον Πύργο μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2001.

Leidy Churchman Elephant Stream 2023
Leidy Churchman, "Elephant Stream", λάδι σε λινό, 48.26 x 58.42 cm (19 x 23 in), 2023

Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται νέα ζωγραφικά έργα μικρών και μεγάλων διαστάσεων του Leidy Churchman, μετά την ατομική έκθεση που πραγματοποίησε το 2018, εγκαινιάζοντας τo καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Rodeo στον Πειραιά. Στη θεματολογία του εντάσσεται η απεικόνιση τοπιογραφιών, διαφημιστικών αναρτήσεων, online βίντεο, ακόμα και έργα άλλων καλλιτεχνών. Παρόλα αυτά το έργο του παραμένει προσωπικό, μία ιδιωματικού χαρακτήρα απεικόνιση σε μία προσπάθεια διερεύνησης της συνείδησης.

Παράλληλα με τις δύο εκθέσεις, θα παρουσιαστεί το έργο του Emre Hüner σε έναν χώρο παρακείμενο στην γκαλερί. Πρόκειται για μια σειρά κεραμικών. Οργανικά και τεχνητά σώματα συνενώνονται και δημιουργούν τεχνικές ορολογίες που λειτουργούν ως ένας συνεκτικός ιστός υποδομής. Ο καλλιτέχνης πλάθει έναν κόσμο στον οποίο τα όρια ανάμεσα στο φυσικό και το τεχνητό καταργούνται, ενώ παρελθόν, παρόν και μέλλον συνυπάρχουν, σε μία συνεχή κατάσταση αλληλουχίας.

Εγκαίνια: 18/6

Info: Rodeo | 18/6-16/9 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σαβ.: 12-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Γιάννης Μανιατάκος, "Άτιτλο", λάδι σε καμβά, 46 x 62 cm (18 1/8 x 24 3/8 in), 1980

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Rodeo Gallery

Πολυδεύκους 41, Άγιος Διονύσιος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

5+1 πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

Οι must στάσεις για όποιον επισκεφθεί το νεοσύστατο μουσείο αφιερωμένο στη μυθική σοπράνο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.