Evripides Art Gallery: Η Έλενα Κυρκιλή & η Ελιάννα Προκοπίου παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά

Οι δύο ζωγράφοι προσκαλούν το θεατή των εκθέσεων σε μια απόδραση από "τη σκόνη της καθημερινότητας", σε ένα παιχνίδι μυστηρίου και ακραίας μαγείας, στα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Ουρανού μηνύματα

Η Evripides Art Gallery υποδέχεται τον Ιούνιο με δύο εκθέσεις. Η έκθεση με τίτλο "Συλλογές του βλέμματος", της Έλενας Κυρκιλή και η έκθεση με τίτλο "Ουρανού μηνύματα", της Ελιάννας Προκοπίου εγκαινιάζονται ταυτόχρονα την Τρίτη 30 Μαΐου ώρες 6-10 μ.μ..

Οι δύο ζωγράφοι προσκαλούν το θεατή των εκθέσεων σε μια απόδραση από "τη σκόνη της καθημερινότητας", σε ένα παιχνίδι μυστηρίου και  ακραίας μαγείας, στα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.

Συλλογές του βλέμματος

Έλενα Κυρκιλή: "Συλλογές του βλέμματος" - Ισορροπία μεταξύ αντιθέσεων

Συλλογές του βλέμματος

Στην δεύτερη ατομική της έκθεση στη γκαλερί Ευριπίδη η Έλενα Κυρκιλή παρουσιάζει 40 περίπου νέα έργα της– ελαιογραφίες, κατασκευές, κολάζ και ασαμπλάζ. Η Έλενα Κυρκιλή είναι δημιουργός και συλλέκτης: Συλλέκτης στιγμών, εμπειριών και αντικειμένων. Με το βλέμμα της εξετάζει εξονυχιστικά τα πράγματα γύρω της , ανακαλύπτει τις πολλαπλές διαστάσεις τους και τα μετουσιώνει σε έργα τέχνης.

Συλλογές του βλέμματος

"Once upon a time" με αυτή τη φράση ξεκινάνε οι πιο όμορφες ιστορίες που έχουμε στη μνήμη μας. Με την ίδια φράση, που είναι ο τίτλος ενός από τα αγαπημένα της έργα, η Έλενα Κυρκιλή ξεκινάει την αφήγηση των συναρπαστικών ιστοριών της και μας προσκαλεί να περιηγηθούμε  στο γοητευτικό, ανατρεπτικό, πολυσήμαντο, αινιγματικό και παιχνιδιάρικο , σύμπαν της ζωγραφικής της. Η εικαστική γλώσσα της έχει πολύ πλούσιο "λεξιλόγιο".

Ελιάννα Προκοπίου: "Ουρανού μηνύματα"- "Να νιώθεις το αόρατο & να μπορείς να το αναπαραστήσεις"

Ουρανού μηνύματα

Η Ελιάννα Προκοπίου έχει την τέχνη στο "dna" της. Απόγονος του ζωγράφου Γιώργου Προκοπίου και εγγονή του γνωστού κριτικού τέχνης και συγγραφέα Άγγελου Προκοπίου δεν θα μπορούσε να βρει άλλο τρόπο να εκφράσει τον πλούσιο συναισθηματικό της κόσμο από τη ζωγραφική. Στην τρίτη ατομική της έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από ακουαρέλες. Ατμοσφαιρικά τοπία, που κινούνται ανάμεσα στο ονειρικό και το πραγματικό, μεταφέρουν έντονη συγκίνηση στο θεατή τους.

Στη νέα της έκθεση που αποτελεί μια ιδιαίτερα ώριμη εξέλιξη της δουλειάς της, η Προκοπίου χειρίζεται με θαυμαστό τρόπο το χρώμα καθιστώντας το ζωγραφικό μέσο με το οποίο εξετάζει ενδελεχώς το αέναο παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά.

Εγκαίνια: 30/6 (6-10 μ.μ.)

Info: Evripides Art Gallery | Για την έκθεση "Συλλογές του βλέμματος": 30/5-17/6 | Για την έκθεση "Ουρανού μηνύματα": 30/5-17/6 | Ωράριο λειτουργίας: Τρ., Πεμ., Παρ.: 11 π.μ.-8.30 μ.μ., Τετ. 11 π.μ.-5 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ.-4 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ελιάννα Προκοπίου. Ουρανού μηνύματα

  • Ζωγραφική

Η Ελιάννα Προκοπίου έχει την τέχνη στο «dna» της. Απόγονος του ζωγράφου Γιώργου Προκοπίου και εγγονή του γνωστού κριτικού τέχνης και συγγραφέα Άγγελου Προκοπίου δεν θα μπορούσε να βρει άλλο τρόπο να εκφράσει τον πλούσιο συναισθηματικό της κόσμο από τη ζωγραφική. Στην τρίτη ατομική της έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από ακουαρέλες. Ατμοσφαιρικά τοπία που κινούνται ανάμεσα στο ονειρικό και το πραγματικό. Με την οξυδέρκεια της ματιάς της η ζωγράφος αποτυπώνει στα έργα της γοητευτικά στιγμιότυπα όπως τα βίωσε η ίδια. Στη νέα της έκθεση που αποτελεί μια ιδιαίτερα ώριμη εξέλιξη της δουλειάς της, η Προκοπίου χειρίζεται περίτεχνα το χρώμα καθιστώντας το ζωγραφικό μέσο με το οποίο εξετάζει ενδελεχώς το αέναο παιχνίδι ανάμεσα στο φως και τη σκιά.

Έλενα Κυρκιλή. Συλλογές του βλέμματος

  • Ζωγραφική

Στη δεύτερη ατομική της έκθεση στη γκαλερί Ευριπίδη. η Έλενα Κυρκιλή, παρουσιάζει 40 περίπου νέα έργα της: ελαιογραφίες, κατασκευές, κολάζ και ασαμπλάζ. Με παιγνιώδεις τίτλους και έντονο το στοιχείο ενός επινοητικού αυτοσχεδιασμού, στην τωρινή ενότητα της δουλειάς της η ζωγράφος διακρίνει στα θραύσματα της καθημερινότητας την ευκαιρία μιας ιδιότυπης επανασύνθεσής της. Μεντεσέδες, κρυστάλλινα πόμολα, άδεια σωληνάρια λαδομπογιάς, καπάκια από αρώματα, πλαστικά λουλούδια, υφάσματα, πορσελάνινες φιγούρες, περίτεχνες κορνίζες και μεταλλικές σπάτουλες διαμορφώνουν το εικαστικό σύμπαν της, που κινείται ανάμεσα στις δύο και στις τρεις διαστάσεις. "Once upon a time " με αυτή τη φράση ξεκινάνε οι πιο όμορφες ιστορίες που έχουμε στη μνήμη μας. Με την ίδια φράση , που είναι ο τίτλος ενός από τα αγαπημένα της έργα, η Έλενα Κυρκιλή ξεκινάει την αφήγηση των συναρπαστικών ιστοριών της και μας προσκαλεί να περιηγηθούμε στο γοητευτικό, ανατρεπτικό, πολυσήμαντο, αινιγματικό και παιχνιδιάρικο , σύμπαν της ζωγραφικής της. Η εικαστική γλώσσα της έχει πολύ πλούσιο "λεξιλόγιο". Στα πολυδιάστατα έργα της συναντάμε τον πλούτο της εμπειρίας που δίνει ο ρεαλισμός και το βάθος του συναισθήματος που δίνει ο συμβολισμός.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η ομαδική έκθεση "Παιδαγωγικές του κοινού/των κοινών" μάς δείχνει "πώς να στεκόμαστε μαζί"

Με καλλιτεχνικά έργα, πρακτικές και αρχεία, η ομαδική εικαστική έκθεση προτείνει στο κοινό μια έννοια παιδαγωγικής του κοινωνικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/09/2023

Το Athens Art Book Fair γεμίζει τέχνη την Αθήνα για τέταρτη χρονιά

Η ετήσια έκθεση καλλιτεχνικού βιβλίου επιστρέφει με 82 καλλιτέχνες, φωτογράφους, ζινάδες, ανεξάρτητα περιοδικά και εκδοτικούς οίκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Το 5o International Forum of Performance Art στρέφει το βλέμμα στον μετα-άνθρωπο

Το φεστιβάλ επιστρέφει για ένα τετραήμερο στην πόλη της Δράμας, με τη θεματική : "The Posthumanisms and the Metaverses Condition".

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει ξεναγήσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες

Η Εθνική Πινακοθήκη, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023 διοργανώνει, μεταξύ άλλων, ξενάγηση στην περιοδική έκθεση "Αστυγραφία / Urbanography. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970".

"Πως θα αλλάξουμε το μυαλό μας, για να αλλάξουμε τον κόσμο": Διεθνές Συμπόσιο στην Ελευσίνα

Συναρπαστικές συζητήσεις, βιωματικά εργαστήρια και καλλιτεχνικές δράσεις σε ένα καινοτόμο τριήμερο συμπόσιο, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από όλο τον κόσμο.

Διαβάζουμε Audre Lorde και Lola Ridge: Δυο ιστορικές γυναίκες, ριζοσπάστριες ποιήτριες μας συστήνουν οι εκδόσεις Κείμενα

Δύο νέα βιβλία από τις εκδόσεις Κείμενα μας συστήνουν την Audre Lorde, Μαύρη, λεσβία, ακτιβίστρια που έγραψε κείμενα-ορόσημα για το φεμινιστικό κίνημα της δεκαετίας του ‘80 και τη Lola Ridge αναρχική μοντερνίστρια των αρχών του 20ου αιώνα με έντονη παρουσία στην ιστορία του εργατικού κινήματος έγραψαν ιστορία με τη ζωή και το έργο τους που παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.

Κάνοντας ένα "Ταξίδι στο χρώμα" στην έκθεση της Νάνσυς Ναουμίδου

Η εικαστικός εμπνέεται από την ελληνική φύση, τις ανθρώπινες σχέσεις και την καθημερινότητα.