"Μετεωρολογία του Κόσμου": Γνωρίστε τον παράξενο κόσμο του Ζήση Μπλιάτκα μέσα από μια ειδική ξενάγηση

Η ξενάγηση στη Ρεβέκκα Καμχή διοργανώνεται στο πλαίσιο του Gallery Walk του Athens City Festival.

Μετεωρολογία του Κόσμου

Η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή προσκαλεί το κοινό στην ξενάγηση της ατομικής έκθεσης του Ζήση Μπλιάτκα με τίτλο "Μετεωρολογία του Κόσμου" στο πλαίσιο του Gallery Walk του Athens City Festival τηνΤετάρτη 24 Μαϊου στις 7 με 8 μ.μ..

Ο Ζήσης Μπλιάτκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1992 και αποφοίτησε από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας το 2016. Αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών το 2022.

Ζήσης Μπλιάτκας Μετεωρολογία του Κόσμου

Ο κόσμος στον οποίο εργάζεται ο Ζήσης Μπλιάτκας είναι αγροτικός. Η ύπαιθρος είναι ο χώρος που συναντά τα θέματά του και έτσι η ζωγραφική του τοποθετείται σε έναν ευρύ χώρο, έναν απέραντο κάμπο. Οι εικόνες του είναι τα τοπία που έχει γύρω του, η εξοχή και η παραγωγική γη. Εκεί, ο καλλιτέχνης εντοπίζει ευτελείς κατασκευές (κυματοθραύστες, χαρταετούς, ηλιακούς θερμοσίφωνες). Η ατελής μορφή τους και η εν δυνάμει ικανότητα τους να λειτουργούν, τα μετατρέπει σε αφηγηματικά οχήματα, σχεδίες με τις οποίες μπορεί κανείς να επισκεφτεί τον εξωτερικό κόσμο.

Καθώς η στατικότητα της ζωγραφικής επιφάνειας διατηρεί τα πράγματα σε αιώρηση, αποτελεί το κατάλληλο μέσο για να εξιστορηθούν προσωπικοί μύθοι που κατ' επέκταση επιστρέφουν στο συλλογικό φαντασιακό ρεύμα. Παράλληλα, επιχειρείται η επαναπροσέγγιση παρωχημένων λογισμικών για ζωγραφική στον υπολογιστή και ορισμένων video games από τα οποία ο Μπλιάτκας τροφοδοτεί την εικονογραφία του. Το φώς από τα γυαλιστερά αντικείμενα και την ηλεκτρική λάμψη της οθόνης, τα DIY δίκτυα τηλεπικοινωνιών και ύδρευσης, είναι μερικά από τα θέματα που αφορούν στην σειρά των έργων που θα παρουσιαστούν στην γκαλερί.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ζήσης Μπλιάτκας. Μετεωρολογία του Κόσμου

  • Ζωγραφική

Καθώς ο χώρος όπου ο Ζήσης Μπλιάτκας εργάζεται είναι αγροτικός, τα θέματα που εμπνέουν τη ζωγραφική του αντλούνται από την ύπαιθρο. Απέραντοι κάμποι, εικόνες από την εξοχή και την παραγωγική γη εδώ κρύβουν ατελείς κατασκευές (κυματοθραύστες, χαρταετούς, ηλιακούς θερμοσίφωνες) οι οποίες μετατρέπονται σε αφηγηματικά οχήματα και ανοίγουν τον δρόμο προς τον εξωτερικό κόσμο. Στις συνθέσεις του ο καλλιτέχνης εντάσσει προσωπικούς μύθους και χρησιμοποιεί λογισμικά ζωγραφικής υπολογιστών και video games ως επιρροή για την εικονογραφία του.

Ρεβέκκα Καμχή

Λεωνίδου 9, Μεταξουργείο
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι φετινοί νικητές του Βραβείου Τέχνης Ιδρύματος Μαμιδάκη ταξιδεύουν στην Κρήτη

Τα έργα θα παρουσιαστούν μαζί με το "Six Breaths per Minute" της Μαρίας Λουίζου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/05/2024

"Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων": Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στα εγκαίνια της έκθεσης του Robert McCabe

Στο Μουσείο Ακρόπολης παρευρέθηκε η Υπουργός Τουρισμού με αφορμή τη νέα έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe, ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα των μεταπολεμικών χρόνων.

Ο Παναγιώτης Κουλουράς παρουσιάζει "την εποχή της μεταμόρφωσης" στο Κέντρο Τεχνών

Για τον καλλιτέχνη, η ζωγραφική είναι μια ζωντανή και ποιητική διαδικασία που εξελίσσεται μέσα στον χρόνο.

"Χαίρε Ξένε": Ο Robert McCabe απαθανατίζει την Ελλάδα μιας άλλης εποχής

Πήραμε μια πρώτη γεύση από τη νέα έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης, όπου παρουσιάζονται φωτογραφίες από την "ελληνική περίοδο" του διάσημου φωτογράφου Robert McCabe.

"Before and After Science": Ίρις Τουλιάτου και ΝΕΟΝ συνεργάζονται για το Έργο στην Πόλη 2024

Η εικαστική εγκατάσταση θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών έως τις αρχές Ιουλίου.

Διεθνής ομαδική έκθεση φωτογραφίας από τη Moments Collective

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στις βραβευμένες φωτογραφίες του πρώτου παγκόσμιου διαγωνισμού που διενήργησε η Ελληνοαμερικανική Ένωση.