3ο artist meeting από το μοment Creative: Η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η Βίκυ Αγγελίδου, η Φιλία Μηλιδάκη και οι αρχαιολόγοι και περφόρμερ, Ευθύμης Θέου και Ηλέκτρα Αγγελοπούλου.

3ο artist meeting 'Βίκυ Αγγελίδου'

Μετά από 2 επιτυχημένα artist meetings που φιλοξενήθηκαν στην Άτρακτο τον περασμένο χειμώνα, το μοment Creative παρουσιάζει τo 3ο artist meeting με θέμα την "καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο". Πρόκειται για μια θεματική που θα χωριστεί χρονικά σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, προσκεκλημένες ομιλήτριες είναι η Βίκυ Αγγελίδου, συν-δημιουργός του "Closed Eyes Festival" και "Pocket Dance Festival" και η Φιλία Μηλιδάκη, επιμελήτρια του "Eye's Walk Digital Festival". Μέσα από την έρευνα, την εμπειρία και το όραμα τους για τον δημόσιο χώρο, οι δύο προσκεκλημένες ομιλήτριες θα αναδείξουν με πιο τρόπο η τέχνη μας προσκαλεί να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το αστικό τοπίο, με την πλατεία ή το πάρκο της γειτονιάς μας, ή ακόμα και με ένα μέρος βαρύνουσας ιστορικής σημασίας το οποίο δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ.

3ο artist meeting
Φιλία Μηλιδάκη

Επιπλέον, θα αναδειχθούν ζωτικής σημασίας πρακτικά και οργανωτικά ζητήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας δράσης στο δημόσιο χώρο, όπως η κομβική εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαδικασία για εξασφάλιση σχετικής άδειας, η ασφάλεια συντελεστών και κοινού, η δυνατότητα χρήσης -ή όχι- τεχνητού φωτισµού, η προσβασιμότητα, η χρηματοδότηση καιοι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. 

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κωνσταντίνα Γεωργίου, δημιουργός του μοment creative και της αμκε "ανάμεσα στους μέρμηγκες".

Το δεύτερο μέρος της θεματικής προγραμματίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου, με θέμα την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον κοινό αρχαιολογικό χώρο. Προσκεκλημένοι ομιλητές του μoment creative θα είναι οι αρχαιολόγοι και περφόρμερ Ευθύμης Θέου και Ηλέκτρα Αγγελοπούλου. Μέσα από παραδείγματα και πρόσφατες παραγωγές τους θα συζητηθεί σε πoιο βαθμό ένας αρχαιολογικός χώρος, ή ένας τόπος με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να δημιουργηθεί μια καλλιτεχνική ιδέα που αγκαλιάζει προσωπικά και συλλογικά βιώματα, κομμάτια της δημόσιας ιστορίας ενός τόπου από το παρελθόν μέχρι το σήμερα.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το Poseidonion Grand Hotel εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τη Skoufa Gallery

Το Ποσειδώνιο ενισχύει τον δεσμό του με την τέχνη, φιλοξενώντας έως τα τέλη Σεπτεμβρίου έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών στους χώρους του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
31/07/2026

Η αρχαιότητα ξαναγεννιέται μέσα από τη σύγχρονη τέχνη στη Σάμο

Η έκθεση "Θραύσματα και Μέλλοντα" στη Σάμο φέρνει σε διάλογο σύγχρονους καλλιτέχνες με την αρχαιότητα, μέσα από έργα που εξερευνούν μνήμη, φθορά και ανασύνθεση.

Η έκθεση "Symmetries" φέρνει στην Αθήνα έναν από τους σημαντικότερους γλύπτες

Η gallery Bernier/Eliades υποδέχεται τον διεθνώς αναγνωρισμένο Tony Cragg με μια έκθεση αφιερωμένη στη δυναμική της φόρμας, την αέναη κίνηση και τη μεταμόρφωση της ύλης.

Nέες παραγωγές ταξιδεύουν σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ελλάδας

Θέατρο, μουσική, χορός και περφόρμανς ζωντανεύουν αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την Ελλάδα, στο πρόγραμμα της πέμπτης εβδομάδας.

Η έκθεση "Από το χάος στον κόσμο" αναδεικνύεται στο 'Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Τα έργα της Άννας Μαρίας Τσακάλη και του Εδουάρδου Σακαγιάν έως τις 23 Αυγούστου στο 'Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.

Η The Breeder αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της Iva Lulashi, της καλλιτέχνιδας που μετατρέπει την ιστορία σε εικόνα

Η γκαλερί the Breeder ανακοινώνει τη συνεργασία της με την Iva Lulashi, μια από τις σημαντικές σύγχρονες καλλιτέχνιδες της Αλβανίας.

Αυτά είναι τα 13 βιβλία που θα συναγωνιστούν για το Booker 2026

Μάθαμε τη long list και τώρα κάνουμε υπομονή μέχρι τη short και την απονομή του πολυπόθητου βραβείου.