3ο artist meeting από το μοment Creative: Η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η Βίκυ Αγγελίδου, η Φιλία Μηλιδάκη και οι αρχαιολόγοι και περφόρμερ, Ευθύμης Θέου και Ηλέκτρα Αγγελοπούλου.

3ο artist meeting 'Βίκυ Αγγελίδου'

Μετά από 2 επιτυχημένα artist meetings που φιλοξενήθηκαν στην Άτρακτο τον περασμένο χειμώνα, το μοment Creative παρουσιάζει τo 3ο artist meeting με θέμα την "καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο". Πρόκειται για μια θεματική που θα χωριστεί χρονικά σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, προσκεκλημένες ομιλήτριες είναι η Βίκυ Αγγελίδου, συν-δημιουργός του "Closed Eyes Festival" και "Pocket Dance Festival" και η Φιλία Μηλιδάκη, επιμελήτρια του "Eye's Walk Digital Festival". Μέσα από την έρευνα, την εμπειρία και το όραμα τους για τον δημόσιο χώρο, οι δύο προσκεκλημένες ομιλήτριες θα αναδείξουν με πιο τρόπο η τέχνη μας προσκαλεί να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το αστικό τοπίο, με την πλατεία ή το πάρκο της γειτονιάς μας, ή ακόμα και με ένα μέρος βαρύνουσας ιστορικής σημασίας το οποίο δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ.

3ο artist meeting
Φιλία Μηλιδάκη

Επιπλέον, θα αναδειχθούν ζωτικής σημασίας πρακτικά και οργανωτικά ζητήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας δράσης στο δημόσιο χώρο, όπως η κομβική εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαδικασία για εξασφάλιση σχετικής άδειας, η ασφάλεια συντελεστών και κοινού, η δυνατότητα χρήσης -ή όχι- τεχνητού φωτισµού, η προσβασιμότητα, η χρηματοδότηση καιοι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. 

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κωνσταντίνα Γεωργίου, δημιουργός του μοment creative και της αμκε "ανάμεσα στους μέρμηγκες".

Το δεύτερο μέρος της θεματικής προγραμματίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου, με θέμα την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον κοινό αρχαιολογικό χώρο. Προσκεκλημένοι ομιλητές του μoment creative θα είναι οι αρχαιολόγοι και περφόρμερ Ευθύμης Θέου και Ηλέκτρα Αγγελοπούλου. Μέσα από παραδείγματα και πρόσφατες παραγωγές τους θα συζητηθεί σε πoιο βαθμό ένας αρχαιολογικός χώρος, ή ένας τόπος με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να δημιουργηθεί μια καλλιτεχνική ιδέα που αγκαλιάζει προσωπικά και συλλογικά βιώματα, κομμάτια της δημόσιας ιστορίας ενός τόπου από το παρελθόν μέχρι το σήμερα.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανακαλύψτε την κυπριακή συλλογή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την εισβολή του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, το ΕΑΜ διοργανώνει μια σειρά ξεναγήσεων στην κυπριακή συλλογή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2024

Παραδοσιακές νησιώτικες και ηπειρώτικες ενδυμασίες στο Φεστιβάλ Βωβούσας

Η φωτογραφική έκθεση του Γιώργου Τατάκη παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ Βωβούσας.

Η δήλωση της Υπουργού Πολιτισμού για την παραίτηση του Προέδρου του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

Η Λίνα Μενδώνη σχολίασε την παραίτηση, απαντώντας στην ερώτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Κυριακής Μάλαμα "Τι συμβαίνει τελικά με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο;".

Μια διαφορετική έκθεση ρούχων από την Κυριακή Χριστακοπούλου

Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης "Αγγελική Χατζημιχάλη" Δήμου Αθηναίων θα βρίσκεται η έκθεση "Φορώντας μύθους… και φουστάνια αδειανά".

Νέες αφίξεις στο Cycladic Shop με αφορμή την έκθεση της Cindy Sherman

Η νέα συλλογή του πωλητηρίου του μουσείου είναι εμπνευσμένη από την έκθεση για τη διάσημη Αμερικανίδα φωτογράφο.

Η ποίηση του Άγγελου Σικελιανού εμπνέει σύγχρονους εικαστικούς

Λίγο πριν το τέλος Ιουλίου η έκθεση "Άγγελος Αλαφροΐσκιωτος" θα συνεχίσει να δέχεται επισκέπτες, με ελεύθερη είσοδο.

Η έκθεση "Αν" είναι ένα αλληγορικό ταξίδι για την παιδικότητα και τον ερωτισμό

Η καλλιτέχνιδα Αννίτα Χριστοφίδου εγκαινιάζει ένα νέο πρότζεκτ στη Σύρο.