3ο artist meeting από το μοment Creative: Η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η Βίκυ Αγγελίδου, η Φιλία Μηλιδάκη και οι αρχαιολόγοι και περφόρμερ, Ευθύμης Θέου και Ηλέκτρα Αγγελοπούλου.

3ο artist meeting 'Βίκυ Αγγελίδου'

Μετά από 2 επιτυχημένα artist meetings που φιλοξενήθηκαν στην Άτρακτο τον περασμένο χειμώνα, το μοment Creative παρουσιάζει τo 3ο artist meeting με θέμα την "καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο". Πρόκειται για μια θεματική που θα χωριστεί χρονικά σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, προσκεκλημένες ομιλήτριες είναι η Βίκυ Αγγελίδου, συν-δημιουργός του "Closed Eyes Festival" και "Pocket Dance Festival" και η Φιλία Μηλιδάκη, επιμελήτρια του "Eye's Walk Digital Festival". Μέσα από την έρευνα, την εμπειρία και το όραμα τους για τον δημόσιο χώρο, οι δύο προσκεκλημένες ομιλήτριες θα αναδείξουν με πιο τρόπο η τέχνη μας προσκαλεί να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το αστικό τοπίο, με την πλατεία ή το πάρκο της γειτονιάς μας, ή ακόμα και με ένα μέρος βαρύνουσας ιστορικής σημασίας το οποίο δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ.

3ο artist meeting
Φιλία Μηλιδάκη

Επιπλέον, θα αναδειχθούν ζωτικής σημασίας πρακτικά και οργανωτικά ζητήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας δράσης στο δημόσιο χώρο, όπως η κομβική εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαδικασία για εξασφάλιση σχετικής άδειας, η ασφάλεια συντελεστών και κοινού, η δυνατότητα χρήσης -ή όχι- τεχνητού φωτισµού, η προσβασιμότητα, η χρηματοδότηση καιοι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. 

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κωνσταντίνα Γεωργίου, δημιουργός του μοment creative και της αμκε "ανάμεσα στους μέρμηγκες".

Το δεύτερο μέρος της θεματικής προγραμματίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου, με θέμα την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον κοινό αρχαιολογικό χώρο. Προσκεκλημένοι ομιλητές του μoment creative θα είναι οι αρχαιολόγοι και περφόρμερ Ευθύμης Θέου και Ηλέκτρα Αγγελοπούλου. Μέσα από παραδείγματα και πρόσφατες παραγωγές τους θα συζητηθεί σε πoιο βαθμό ένας αρχαιολογικός χώρος, ή ένας τόπος με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να δημιουργηθεί μια καλλιτεχνική ιδέα που αγκαλιάζει προσωπικά και συλλογικά βιώματα, κομμάτια της δημόσιας ιστορίας ενός τόπου από το παρελθόν μέχρι το σήμερα.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνιδες Έλενα Προβατά και Δήμητρα Σιατερλή συνομιλούν αινιγματικά στον Τεχνοχώρο

"Αινίγματα και άλλα τινά" είναι ο τίτλος του συνεργατικού πρότζεκτ των δύο δημιουργών.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/06/2023

Δυο βιβλία και μια συζήτηση για την ιστορία της ελληνικής τέχνης που μένει να γραφτεί

Συζητάμε με την Έλενα Χαμαλίδη και τον Κώστα Χριστόπουλο με αφορμή τα βιβλία τους που ξαναγράφουν κεφαλαια της "ελληνικής ιστορίας" της τέχνης εστιάζοντας η μεν σε μη τυπικές περιπτώσεις ο δε στον εθνοκεντρικό λόγο που ενοποιεί και συνθέτει την ελληνική ιδιαιτερότητα.

"Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης" στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη

Μία νέα θεματική, ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στρέφει το βλέμμα στην πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

"A More Perfect Union": Έκθεση Αμερικάνων καλλιτεχνών για τη δημοκρατία στο Μουσείο Ακρόπολης

Κοινό στοιχείο όλων των έργων της έκθεσης είναι η αναφορά τους στη δημοκρατία και σε δημοκρατικά ιδεώδη, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η συμπερίληψη, η δικαιοσύνη.

Συνάντηση του "Να Μου Γελλάς" με τον Δημήτρη Καταλειφό

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα συνομιλήσει παρέα με δέκα συνδρομητές του "Να Μου Γελλάς" για τη ζωή του, το θέατρο, την ποίηση, τον λόγο, τη σκέψη.

"Μυστήριο 42 Futuring Waters": Διεπιστημονικές συναντήσεις για τα δικαιώματα των νερών στην Ελευσίνα

Σε συνέχεια αυτών των συναντήσεων, το μανιφέστο με τίτλο "A Speculative Manifesto Claiming the Water Rights for Elefsina" ("Ένα Στοχαστικό Μανιφέστο Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Νερών για την Ελευσίνα") θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του Ecoculture Festival.

Έλενα Μεδέλ: Όταν επιστρέφεις στο σπίτι εξαντλημένη, πώς γράφεις ένα μυθιστόρημα εκατοντάδων σελίδων και δεκάδων πλοκών;

Μιλήσαμε με τη συγγραφέα ενός από πιο "απλά" και επιδραστικά ταυτόχρονα βιβλία που διαβάσαμε τελευταία, "Τα Θαύματα" με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ ΛΕΑ.