3ο artist meeting από το μοment Creative: Η καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η Βίκυ Αγγελίδου, η Φιλία Μηλιδάκη και οι αρχαιολόγοι και περφόρμερ, Ευθύμης Θέου και Ηλέκτρα Αγγελοπούλου.

3ο artist meeting 'Βίκυ Αγγελίδου'

Μετά από 2 επιτυχημένα artist meetings που φιλοξενήθηκαν στην Άτρακτο τον περασμένο χειμώνα, το μοment Creative παρουσιάζει τo 3ο artist meeting με θέμα την "καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον δημόσιο χώρο". Πρόκειται για μια θεματική που θα χωριστεί χρονικά σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, προσκεκλημένες ομιλήτριες είναι η Βίκυ Αγγελίδου, συν-δημιουργός του "Closed Eyes Festival" και "Pocket Dance Festival" και η Φιλία Μηλιδάκη, επιμελήτρια του "Eye's Walk Digital Festival". Μέσα από την έρευνα, την εμπειρία και το όραμα τους για τον δημόσιο χώρο, οι δύο προσκεκλημένες ομιλήτριες θα αναδείξουν με πιο τρόπο η τέχνη μας προσκαλεί να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το αστικό τοπίο, με την πλατεία ή το πάρκο της γειτονιάς μας, ή ακόμα και με ένα μέρος βαρύνουσας ιστορικής σημασίας το οποίο δεν έχουμε επισκεφθεί ποτέ.

3ο artist meeting
Φιλία Μηλιδάκη

Επιπλέον, θα αναδειχθούν ζωτικής σημασίας πρακτικά και οργανωτικά ζητήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας δράσης στο δημόσιο χώρο, όπως η κομβική εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης, η διαδικασία για εξασφάλιση σχετικής άδειας, η ασφάλεια συντελεστών και κοινού, η δυνατότητα χρήσης -ή όχι- τεχνητού φωτισµού, η προσβασιμότητα, η χρηματοδότηση καιοι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες. 

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Τη συζήτηση θα συντονίσει η Κωνσταντίνα Γεωργίου, δημιουργός του μοment creative και της αμκε "ανάμεσα στους μέρμηγκες".

Το δεύτερο μέρος της θεματικής προγραμματίζεται για το τέλος Σεπτεμβρίου, με θέμα την καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία στον κοινό αρχαιολογικό χώρο. Προσκεκλημένοι ομιλητές του μoment creative θα είναι οι αρχαιολόγοι και περφόρμερ Ευθύμης Θέου και Ηλέκτρα Αγγελοπούλου. Μέσα από παραδείγματα και πρόσφατες παραγωγές τους θα συζητηθεί σε πoιο βαθμό ένας αρχαιολογικός χώρος, ή ένας τόπος με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να δημιουργηθεί μια καλλιτεχνική ιδέα που αγκαλιάζει προσωπικά και συλλογικά βιώματα, κομμάτια της δημόσιας ιστορίας ενός τόπου από το παρελθόν μέχρι το σήμερα.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Unfu*k yourself: Ένα βιβλίο που μιλάει στα ίσια & δείχνει τον δρόμο προς την πραγματική ευτυχία

Το βιβλίο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις σκέψεις σας και κατά συνέπεια θα τις ελέγξετε, ώστε να έχετε μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Μια διαδικτυακή γνωριμία με τη Γεωργία Λαλέ

Ο ΑΚΤΟ προσκαλεί την καταξιωμένη δημιουργό να μιλήσει για βιώματα της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής της διαδρομής.

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.