"Τα τρία φώτα" έρχονται στα ελληνικά βιβλιοπωλεία

Ένα από τα 50 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα σύμφωνα με τους Times κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τα τρία φώτα

Μετά το "Μικρά πράγματα σαν κι αυτά", το κομψοτέχνημα που συγκίνησε το αναγνωστικό κοινό και υμνήθηκε από την κριτική, στις 27 Απριλίου αναμένεται να κυκλοφορήσει στα ελληνικά ακόμα ένα βιβλίο της Ιρλανδής Κλερ Κίγκαν σε μετάφραση Μαρτίνας Ασκητοπούλου.

"Τα τρία φώτα" (Foster) είναι ένα σύγχρονο κλασικό, μια σπαρακτική ιστορία για τα παιδικά χρόνια, την απώλεια και την αγάπη, που είχε πρωτοκυκλοφορήσει το 2010 και επανεκδόθηκε πέρυσι, ενόψει της κινηματογραφικής μεταφοράς του με τίτλο "Το ήσυχο κορίτσι" (πρωτότυπος τίτλος: An Cailín Ciúin), η οποία μάλιστα απέσπασε φέτος και υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Με την αφορμή αυτή το ενδιαφέρον για το βιβλίο αναζωπυρώθηκε διεθνώς και αναμένεται να μεταφραστεί ή ήδη μεταφράζεται σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Το μυθιστόρημα της Κίγκαν έχει αποσπάσει στη χώρα της το σημαντικό βραβείο "Davy Byrnes", ενώ έχει συμπεριληφθεί στα 50 καλύτερα βιβλία του 21ου αιώνα σύμφωνα με τους Times και στα καλύτερα της χρονιάς σύμφωνα με το NPR, το Electric Literature, το PBS NewsHour και τη New York Public Library.

Η υπόθεση

Βρισκόμαστε στην ιρλανδική επαρχία, στην κάψα του καλοκαιριού. Ένας πατέρας πηγαίνει το μικρό κορίτσι του να ζήσει με κάποιους συγγενείς, στο αγρόκτημά τους· η μικρή δεν γνωρίζει πότε, ή ακόμα και αν, θα την ξαναπάρουν πίσω στο σπίτι της. Στο σπίτι των Κινσέλα βρίσκει στοργή και ζεστασιά, πράγματα που ως τότε δεν είχε νιώσει ποτέ, κι έτσι σιγά σιγά, ζώντας μαζί τους, το κορίτσι ανθίζει. Στο νέο αυτό σπιτικό όμως, όπου όλα είναι τόσο φροντισμένα, υπάρχει κάτι που παραμένει ανείπωτο – κι αυτό το καλοκαίρι σύντομα θα τελειώσει…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Unfu*k yourself: Ένα βιβλίο που μιλάει στα ίσια & δείχνει τον δρόμο προς την πραγματική ευτυχία

Το βιβλίο που θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις σκέψεις σας και κατά συνέπεια θα τις ελέγξετε, ώστε να έχετε μια πραγματικά ευτυχισμένη ζωή!

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Μια διαδικτυακή γνωριμία με τη Γεωργία Λαλέ

Ο ΑΚΤΟ προσκαλεί την καταξιωμένη δημιουργό να μιλήσει για βιώματα της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής της διαδρομής.

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.