Ο ΑΚΤΟ δίνει το λόγο σε σύγχρονες καλλιτέχνιδες

Μια πολυσυλλεκτική εκδήλωση βάζει στο επίκεντρο τις γυναίκες δημιουργούς.

ΑΚΤΟ Women in arts

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8/3) ο ΑΚΤΟ διοργανώνει την εκδήλωση Women in Art(s). Η γυναίκα κερδίζει το "χαμένο έδαφος”, διεκδικεί ίσες ευκαιρίες, ίσες αμοιβές, την ισότιμη θέση που της αναλογεί στην κοινωνία. Στο χώρο της τέχνης, αυτό φαίνεται ακόμα πιο λαμπρά και θεαματικά. Η γυναίκα δεν είναι απλά το "αντικείμενο” σε ένα έργο, όπου το σώμα ή το κάλλος της απεικονίζεται για να ικανοποιεί το ανδρικό βλέμμα. Τολμηρές, δυναμικές και εμπνευσμένες οι γυναίκες σήμερα εκφράζονται πολύπλευρα και αποδεικνύουν με τα έργα τους πως η γυναίκα είναι πια το "υποκείμενο” στις τέχνες.

Πέμπτη 30 Μαρτίου | 12.30 μ.μ.

ΑΚΤΟ Gallery – Αμφιθέατρο (Ευελπίδων 11Α)

Το Women in Art(s) δίνει το λόγο σε σύγχρονες γυναίκες, που ζουν και εργάζονται στις τέχνες, σε μία εκδήλωση που αφορά τα μέλη της κοινότητας του ΑΚΤΟ και τους φίλους των τεχνών και του design. Το event περιλαμβάνει:

Inspirational Talks
Εκπρόσωποι από τον ευρύτερο χώρο των τεχνών, μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους, ρίχνοντας φως σε σταθμούς της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής τους διαδρομής:
Δώρα Βασιλάκου (Art Historian - Curator) / Κατερίνα Ζαχαροπούλου (Εικαστικός – δημιουργός της εκπομπής "Η εποχή των Εικόνων”, ΕΡΤ τηλεόραση και Τρίτο πρόγραμμα) / Χριστίνα Μπότσου (Art educator, Researcher / Μουσειοπαιδαγωγός, Ερευνήτρια) / Ρούλα Πάτρα (Photographer - Performer - Visual Artist) 

Εκθεση
H AKTO Gallery φιλοξενεί σπουδαστικά εικαστικά έργα, που η θεματολογία τους έχει αφετηρία και προορισμό τη γυναίκα.

Cosy Reading Corner
Με την υποστήριξη της Mikos – The Metropolis of Decoration, δημιουργήσαμε ένα ζεστό, cosy corner όπου το κοινό μπορεί να χαλαρώσει και να ξεφυλλίσει επιλεγμένες Εκδόσεις από τις συλλογές των βιβλιοθηκών του ΑΚΤΟ, καθώς και, σειρά Ερευνητικών και Διπλωματικών εργασιών που εκπονήθηκαν στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, και έχουν κοινό παρονομαστή τη γυναίκα.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι καλλιτέχνες του "Ιδού η Ρόδος" μιλούν για τη θέση της κεραμικής στη σύγχρονη τέχνη

Η πρώτη έκθεση της ICARO C.A.G.A. σε φυσικό χώρο μάς έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον επιμελητή της, Αποστόλη Αρτινό, και τέσσερις από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για την εξέλιξη της κεραμικής σήμερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/06/2023

Δείτε το παράλληλο πρόγραμμα της έκθεσης χαρακτικής "BURR"

Καλλιτέχνες και επιμελητές ξεναγούν το κοινό στην έκθεση μιλώντας για τα έργα τους.

Ένα παιχνίδι υπερθέσεων και αντιθέσεων δημιουργούν τα έργα της Mira Dancy

Το πολυμορφικό πρότζεκτ "See-Thru Palm" θα παρουσιαστεί αυτόν τον μήνα στη γκαλερί Dio Horia.

Όλα όσα έμαθε από την Αθήνα, ο Rick Lowe τα μεταφέρει στη ζωγραφική του

Μία ακόμα έκθεση εγκαινιάζει στην Gagosian ο Αμερικανός καλλιτέχνης, συνδυαστικά με το "Hic sunt dracones" στο Μουσείο Μπενάκη.

Η Ιώ Μαθιανάκη και η Μαρία Πετρούτσου μάς ξεναγούν "Στο εργαστήρι" τους

Στην έκθεση ζωγραφικής οι δύο καλλιτέχνιδες συνομιλούν σε ένα εικαστικό αποτέλεσμα που προέκυψε κατά την κοινή τους πορεία στο εργαστήριο.

Radio Athènes και Arch φιλοξενούν έργα του Πόλυ Πεσλίκα

Στις εκθέσεις παρουσιάζονται βίντεο, φωτογραφίες, σχέδια και άλλων μορφών έργα από διάφορες χρονικές περιόδους.

Ο Rick Lowe "χαρτογραφεί το άγνωστο" συνομιλώντας με τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη

Μια πρώτη ματιά στο "Hic sunt dracones" που παρουσιάζει ο Rick Lowe στο Μουσείο Μπενάκη, δίνοντας μία άλλη οπτική στα εκθέματα του μουσείου και εξερευνώντας αχαρτογράφητους κόσμους.