Ο ΑΚΤΟ δίνει το λόγο σε σύγχρονες καλλιτέχνιδες

Μια πολυσυλλεκτική εκδήλωση βάζει στο επίκεντρο τις γυναίκες δημιουργούς.

ΑΚΤΟ Women in arts

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8/3) ο ΑΚΤΟ διοργανώνει την εκδήλωση Women in Art(s). Η γυναίκα κερδίζει το "χαμένο έδαφος”, διεκδικεί ίσες ευκαιρίες, ίσες αμοιβές, την ισότιμη θέση που της αναλογεί στην κοινωνία. Στο χώρο της τέχνης, αυτό φαίνεται ακόμα πιο λαμπρά και θεαματικά. Η γυναίκα δεν είναι απλά το "αντικείμενο” σε ένα έργο, όπου το σώμα ή το κάλλος της απεικονίζεται για να ικανοποιεί το ανδρικό βλέμμα. Τολμηρές, δυναμικές και εμπνευσμένες οι γυναίκες σήμερα εκφράζονται πολύπλευρα και αποδεικνύουν με τα έργα τους πως η γυναίκα είναι πια το "υποκείμενο” στις τέχνες.

Πέμπτη 30 Μαρτίου | 12.30 μ.μ.

ΑΚΤΟ Gallery – Αμφιθέατρο (Ευελπίδων 11Α)

Το Women in Art(s) δίνει το λόγο σε σύγχρονες γυναίκες, που ζουν και εργάζονται στις τέχνες, σε μία εκδήλωση που αφορά τα μέλη της κοινότητας του ΑΚΤΟ και τους φίλους των τεχνών και του design. Το event περιλαμβάνει:

Inspirational Talks
Εκπρόσωποι από τον ευρύτερο χώρο των τεχνών, μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους, ρίχνοντας φως σε σταθμούς της καλλιτεχνικής και επαγγελματικής τους διαδρομής:
Δώρα Βασιλάκου (Art Historian - Curator) / Κατερίνα Ζαχαροπούλου (Εικαστικός – δημιουργός της εκπομπής "Η εποχή των Εικόνων”, ΕΡΤ τηλεόραση και Τρίτο πρόγραμμα) / Χριστίνα Μπότσου (Art educator, Researcher / Μουσειοπαιδαγωγός, Ερευνήτρια) / Ρούλα Πάτρα (Photographer - Performer - Visual Artist) 

Εκθεση
H AKTO Gallery φιλοξενεί σπουδαστικά εικαστικά έργα, που η θεματολογία τους έχει αφετηρία και προορισμό τη γυναίκα.

Cosy Reading Corner
Με την υποστήριξη της Mikos – The Metropolis of Decoration, δημιουργήσαμε ένα ζεστό, cosy corner όπου το κοινό μπορεί να χαλαρώσει και να ξεφυλλίσει επιλεγμένες Εκδόσεις από τις συλλογές των βιβλιοθηκών του ΑΚΤΟ, καθώς και, σειρά Ερευνητικών και Διπλωματικών εργασιών που εκπονήθηκαν στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, και έχουν κοινό παρονομαστή τη γυναίκα.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μοναδικές καλοκαιρινές ξεναγήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος

Το μουσείο υποδέχεται το καλοκαίρι διοργανώνοντας ειδικές κατευθυνόμενες περιηγήσεις στις εκθέσεις του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/06/2024

Μια εικαστική εγκατάσταση στο Καλλιμάρμαρο επανεξετάζει τις απαρχές της Ολυμπιακής Φλόγας

Το πρότζεκτ του καλλιτέχνη Olaf Nicolai είναι μια συνεργασία μεταξύ των Galerie EIGEN + ART Leipzig/Berlin, Stiftung Federkiel και Tavros.

"Easternmost End": Πώς είναι να ζεις στο ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας;

Η Evana Natalia Tanner παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεσης, μέσω της οποίας αφηγείται ιστορίες από τα ταξίδια της στο Καστελόριζο.

"Prizing Eccentric Talents III": Είναι η συμμετοχή σε μια έκθεση σαν να παίρνεις βραβείο;

Η σειρά εκθέσεων "Prizing Eccentric Talents" του P.E.T. Projects συνεχίζεται διερευνώντας νέα ερωτήματα που αφορούν τον κόσμο της τέχνης.

"Μύθοι και Ιστορίες στο έργο του Γκίκα": Ανακαλύπτοντας την επίδραση που άσκησε η ελληνική μυθολογία στο έργο του καλλιτέχνη

Η έκθεση, που εγκαινιάστηκε στο Σαντιρβάν της Δράμας, συμπίπτει με την επέτειο των 30 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

"Poor Things. Τα κοστούμια": Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή έκθεση του Μουσείου Μπενάκη

Η έκθεση περιλαμβάνει δώδεκα από τα πρωτότυπα χειροποίητα κοστούμια της Holly Waddington για την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Ένα μοναδικό εύρημα για τη μινωϊκή αρχαιολογία ανακαλύφθηκε στο Καστέλλι

Η μνημειώδης κατασκευή βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο του λόφου, σε τμήμα της κορυφής που είχε απαλλοτριωθεί για την τοποθέτηση Συστημάτων Επιτήρησης του νέου αερολιμένα.