Το locus athens και ο χώρος τέχνης Tavros διακρίθηκαν με το βραβείο Impact Grant

Ο ελληνικός φορέας πολιτισμού locus athens και ο μόνιμος πλέον χώρος του Tavros, βρίσκονται ανάμεσα στα πέντε πολιτιστικά ιδρύματα παγκοσμίως που επιχορηγούνται από το διεθνές πρόγραμμα Outset Partners Grants.

Locus athens Revolution is not a one time event

Ο πολιτιστικός φορέας locus athens, και ο χώρος του Tavros, διακρίνεται με το βραβείο Impact Grant, στο πλαίσιο του διεθνούς προγράμματος επιχορηγήσεων Outset Partners Grants.

Στο πλαίσιο του τέταρτου κύκλου επιχορηγήσεων του διεθνούς προγράμματος Outset Partners Grants, o ελληνικός φορέας πολιτισμού locus athens, και ο μόνιμος πλέον χώρος του Tavros, βρίσκεται ανάμεσα στα πέντε πολιτιστικά ιδρύματα παγκοσμίως που επιχορηγούνται από το εν λόγω πρόγραμμα, στην κατηγορία Impact Grants - Nurturing ideas with rippling effects. 

-African Artists Foundation Dig Where You Stand From Coast to Coast
African Artists Foundation "Dig Where You Stand From Coast to Coast"

Το πρόγραμμα επιχορηγήσεων Outset Partners Grants έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει σε πολιτιστικούς οργανισμούς διεθνώς, την ευκαιρία να πειραματιστούν και να επανεξετάσουν την αποστολή και τις σχέσεις τους με το ευρύ κοινό, σχεδιάζοντας βιώσιμα προγράμματα που φέρουν έντονο κοινωνικό αντίκτυπο. H πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής απευθύνεται σε ιδρύματα και χώρους τέχνης που έχουν αφενός υποστηριχθεί στον παρελθόν από το Outset αφετέρου έχουν προσκληθεί από τους εταίρους και την διεύθυνση των επιμέρους τμημάτων του Outset παγκοσμίως. Η Outset Greece συνέβαλε σημαντικά στην ένταξη ελληνικών φορέων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, αξιοποιώντας για ακόμη μία φορά πρωτοβουλίες του διεθνούς δικτύου της, για να δώσει περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης στην εγχώρια καλλιτεχνική δράση. 

Στον Κύκλο IV (2023) του διεθνούς προγράμματος Outset Partners Grants, διανέμονται συνολικά £275.000 λίρες Αγγλίας, σε έξι πολιτιστικούς οργανισμούς με αξιοσημείωτη πολιτιστική δράση, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς, σύμφωνα με τις δύο ακόλουθες κατηγορίες επιχορηγήσεων: 

1. Ένας (1) πολιτιστικός οργανισμός υποστηρίζεται με το Transformative Grant - Rethinking Institutions for the future για την υλοποίηση ενός προγράμματος εκσυγχρονισμού και μεταρρύθμισης σε δομικά στοιχεία του πολιτισμού. Συγκεκριμένα το African Artists Foundation λαμβάνει το ποσό επιχορήγησης £150,000, που προορίζεται για την υποστήριξη του προγράμματός του. 
-African Artists Foundation (Nigeria, Africa) για το πρόγραμμα Dig Where You Stand - From Coast to Coast 

2. Πέντε (5) πολιτιστικοί οργανισμοί υποστηρίζονται με τα Impact Grants - Nurturing ideas with rippling effects και με ποσό επιχορήγησης £25,000 (έκαστος) για την υλοποίηση ενός προγράμματος που φέρει πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και διερευνά νέες κατευθύνσεις στην πρακτική και στη μάθηση. Ανάμεσα τους βρίσκεται μια ελληνική συμμετοχή, ο ανεξάρτητος πολιτιστικός φορέας locus athens και ο χώρος του Tavros:
-Locus athens και ο χώρος Tavros (Αθήνα, Ελλάδα) για την έκθεση "Revolution is not a one time event"

Los Angeles County Museum of Art Imagining Black Diasporas 21st century Art and Poetics
Los Angeles County Museum of Art "Imagining Black Diasporas: 21st century Art and Poetics"

Το πρόγραμμα "Revolution is not a one time event" έρχεται αυτή την άνοιξη στον Tavros (31 Μαρτίου - 6 Ιουλίου) και εκδηλώνει τη βαθιά πίστη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού σύγχρονης τέχνης locus athens στις φαινομενικά μικρές "επαναστατικές" χειρονομίες και τα απροσδόκητα αποτελέσματα της ζύμωσης που τελούνται όταν συνερχόμαστε συλλογικά.

Fondazione ICA Milano Ministry of Loneliness
Fondazione ICA Milano - Ministry of Loneliness

Η εικαστική έκθεση γίνεται η αφορμή για ένα πλούσιο δημόσιο πρόγραμμα αφιερωμένο σε φεμινιστικές πρακτικές με περισσότερ@ από 30 συντελεστ@ και μια σειρά από προβολές ταινιών, συζητήσεις, περφορμανς και open mic βραδιές, εκπαιδευτικά και ερευνητικά έργα, καθώς και εβδομαδιαίες κοινοτικές συναντήσεις, προσκαλώντας σε μια πολυφωνική συγκέντρωση από επαναστατικές φωνές.

Οι τέσσερις επιπλέον πολιτιστικοί οργανισμοί που υποστηρίζονται με τα Impact Grants - Nurturing ideas with rippling effects είναι οι ακόλουθοι:

AT the Bus (Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο), AT the Bus
Fondazione ICA Milano για Rebecca Moccia (Μιλάνο, Ιταλία) Ministry of Loneliness
Forma για Oliver Frank Chanarin (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο) A Perfect Sentence 
Los Angeles County Museum of Art (Λος Άντζελες, ΗΠΑ) για την έκθεση "Imagining Black Diasporas: 21st century Art and Poetics"

Το Outset Contemporary Art Fund είναι ένας διεθνής ανεξάρτητος οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2003 στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει ενεργή παρουσία σε εννέα (9) χώρες στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Νότια Ασία. Το τμήμα του στην Ελλάδα, η Outset Greece, ιδρύθηκε το 2012, ακολουθώντας την αποστολή του κύριου οργανισμού να υποστηρίζει και να προωθεί διεθνώς, καλλιτέχνες και οργανισμούς που προάγουν τη σύγχρονη τέχνη και απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό. Μέχρι σήμερα, έχει χρηματοδοτήσει 81 πολιτιστικούς οργανισμούς και 892 δημιουργούς στην Ελλάδα μέσω του ετήσιου χορηγικού της προγράμματος. Η Outset Greece, ως Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα βασίζεται στη γενναιοδωρία ιδιωτών, εταιρειών και ιδρυμάτων για να συνεχίσει την αποστολή της.

Οι Outset Partners είναι μια διεθνής κοινότητα ατόμων με ηγετική επαγγελματική και κοινωνική δράση από τη Βραζιλία, τη Γαλλία, την Κολομβία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιαπωνία, τις Φιλιππίνες, τη Νότια Αφρική, την Ταϊβάν, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για εμπειρογνώμονες και επιχειρηματίες στους τομείς της φιλανθρωπίας, της εκπαίδευσης, της αγοράς τέχνης, της μόδας, της χρηματοδότησης, των μουσείων, της αρχιτεκτονικής και των κοσμημάτων, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων από κοινού δεσμεύονται να υπερασπιστούν τολμηρά και έξυπνα έργα για να προκαλέσουν διάλογο και μετασχηματισμό στον δημιουργικό τομέα.  Το πρόγραμμα Outset Partners Grants δημιουργήθηκε το 2012 με τη σύσταση αυτή της κοινότητας και η ομάδα του Outset Contemporary Art Fund διαχειρίζεται διαδικασίες για την υποβολή και την επιλογή των αιτήσεων.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Tavros

Αναξαγόρα 33 (1ος όροφος), Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Νομίζω ήρθε η ώρα ν’ ακούσουμε..." τους μεγάλους συνθέτες του 20ού αιώνα

Το Ινστιτούτο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς μπαίνει στην Πινακοθήκη Γκίκα και παρουσιάζει μία διαδραστική έκθεση-αφιέρωμα σε 11 σπουδαίους μουσικοσυνθέτες της Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
23/04/2024

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές έως 70% για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.