Δείτε τις άλλες εννέα αρχιτεκτονικές προτάσεις για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πρόκειται για τις συμμετοχές διεθνών και ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για το έργο επέκτασης του ΕΑΜ.

Adjaye Associates & Kizi Studio

To Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσιάζει τις προτάσεις των εννέα συμπράξεων διεθνών και ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων, σε συνέχεια της παρουσίασης της επιλεγείσας αρχιτεκτονικής πρότασης των David Chipperfield Architects και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε. για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. 

Διαβάστε Επίσης

Όπως δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, "Οφείλω, καταρχήν, να τονίσω ότι στο σύνολό τους, οι προτάσεις είναι εξαιρετικά υψηλού αισθητικού επιπέδου, με αναλυτική μελέτη και όραμα για το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής του κέντρου της Αθήνας. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τόσο για την έμπνευσή τους, όσο και για την αρμονική συνεργασία μεταξύ των διεθνών και ελληνικών αρχιτεκτονικών γραφείων. Με ομοφωνία και με υψηλά κριτήρια, η επταμελής Διεθνής Πολυεπιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης, υπό την προεδρία του καθηγητή Ανδρέα Κούρκουλα, προέκρινε την πρόταση των γραφείων David Chipperfield Architects και Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε, ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια η Αθήνα να αποκτήσει ένα νέο Μουσείο, αντάξιο των πολύτιμων συλλογών του ΕΑΜ. Η απονομή του βραβείου Pritzker 2023 -της κορυφαίας αρχιτεκτονικής διάκρισης- στον David Chipperfield, επιβεβαιώνει την επιλογή της Επιτροπής".

Οι εννέα αρχιτεκτονικές προτάσεις

Adjaye Associates & Kizi Studio
Adjaye Associates & Kizi Studio
Ateliers Jean Nouvel & George Batzios Architects
©Ateliers Jean Nouvel
Ateliers Jean Nouvel & George Batzios Architects
Diller Scofidio + Renfro (D S + R) & VAP Architects & Neiheiser Argyros
Diller Scofidio + Renfro (D S + R) & VAP Architects & Neiheiser Argyros
Herzog and de Meuron & Aeter Architects
Herzog and de Meuron & ΑΕΤΕΡ Αρχιτέκτονες
SANAA & Buerger Katsota Architects
SANAA & Buerger Katsota Architects
Thomas Phifer & Tsolakis Architects & Kalliope Kontozoglou
Thomas Phifer & Tsolakis Architects & Kalliope Kontozoglou
Kengo Kuma and Associates & K-Studio
Kengo Kuma and Associates & K-Studio
OMA & RS Sparch
© MARTA
OMA & Rena Sakellaridou SPARCH PC
RCR Arquitectes & Parmenidis Longuepe Mari
RCR Arquitectes & Parmenidis Longuepe Mari

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τρεις εκθέσεις που πρέπει να δεις πριν κατεβάσουν αυλαία

Πρωτότυπα εγχειρήματα από γυναίκες εικαστικούς και μία ομαδική έκθεση που ολοκληρώνονται τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
05/09/2025

"Οι μεταλλάξεις": Νέο σουρεάλ και χιομοριστικό βιβλίο από τις εκδόσεις Carnivora

Ο Χόρχε Κομενσάλ αφηγείται την παράδοξη ιστορία ενός δικηγόρου που δεν μπορούσε πια να μιλήσει εξαιτίας μιας αρρώστιας κι έτσι ανατράπηκε η ζωή του.

"Spiritus Loci": Πώς εξερευνάς την "επιδερμίδα" του τοπίου;

Γλυπτικά και ζωγραφικά έργα διερευνούν την εννοιολογική κατασκευή του τοπίου.

Τρεις συγγραφείς μιλούν για τη ζωγραφική του Αλέκου Κυραρίνη

Με αφορμή την έκθεση "Χρώμα Κόκκινο" στην γκαλερί Citronne.

"Soft Walls": Ένα πολυεπίπεδο πρότζεκτ αφιερωμένο στη φωτογραφία

Η φωτογραφική ομάδα blink παρουσιάζει το αποτύπωμα μιας τριετούς φωτογραφικής διαδικασίας.

Τι δεν θα χάσουμε στο πρώτο τριήμερο του 53ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Συναυλία με τους Vanila Swing, πάρτι, δραστηριότητες για παιδιά όπως παράσταση μάγου και έκθεση Playmobil, και όλα όσα κάνουν άχαστο το πρώτο τριήμερο του φεστιβάλ 5-7/9.

Μία διεθνής έκθεση τέχνης κάνει στάση στο St. George Lycabettus

Το "Crosslines" για πρώτη φορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του Global Tour 2025- Europe.