5 ζωγραφικά έργα του Ανδρέα Βάη διαθέσιμα σε NFT

Τα έργα διατίθενται σε NFT μοναδικής έκδοσης μέσα από την πλατφόρμα του Spania.io.

Ανδρέας Βάης Nightout, 2004

Ο ζωγράφος Ανδρέας Βάης παρουσιάζει 5 ζωγραφικά έργα του, τα οποία διατίθενται σε NFT μοναδικής έκδοσης (1/1), μέσα από το Spania.io. Η διάθεση ξεκινάει στις 2 Μαρτίου, 4 μ.μ.

Βασικά συστατικά των έργων του Ανδρέα Βάη, συχνά φτιαγμένων με μια αφθονία λεπτομερειών, είναι η αγάπη του για τη φύση, την τέχνη διαφορετικών πολιτισμών, τη μουσική και το χορό, το ρυθμό και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Ταυτόχρονα συναρμολογεί ήχους από ποικίλες πηγές, όπως μουσικά όργανα, αντικείμενα ή field recordings δημιουργώντας ηχητικά κομμάτια που τροφοδοτούν τη ζωγραφική του και συνομιλούν με αυτήν. Κάθε στοιχείο που χρησιμοποιείται, είτε παραστατικό, είτε αφηρημένο, αποτελεί μέρος ενός σύμπαντος που προκύπτει ανασύροντας εικόνες από το υποσυνείδητο μέσα από αυθόρμητες κινήσεις του χεριού καθώς και την επανάληψη μοτίβων με ένα είδος εμμονικής προσήλωσης.

Ανθρώπινες συμπεριφορές, μνήμες και επιθυμίες καθρεφτίζονται σε έναν παράλληλο ονειρικό κόσμο που σφύζει από ζωή σαν μια μικρή ζούγκλα, όπου ο χρόνος είναι σφαιρικός και εύπλαστος και τα πάντα μπορούν να συμβούν.

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Ανδρέας Βάης Nightout, 2004

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Crossbreeds": Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου προτείνει ένα ανοίκειο μέλλον που θολώνει τα όρια έμψυχου-άψυχου

Η νέα έκθεση του καλλιτέχνη παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

Οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι για κάθε ηλικία

Νέοι τίτλοι ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας για παιδιά και ενήλικες, που είναι διαθέσιμοι από σήμερα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τετράποδοι επισκέπτες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μια συνεργασία του ΕΜΣΤ με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4).

Η Σταματία Δημητρακοπούλου αποχαιρετά την Art Athina

Η Δημητρακοπούλου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της αθηναϊκής φουάρ για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Μια ματιά στη ζωγραφική του Βασίλη Σίμου

Μια έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει μια επιλογή έργων του Λαμιώτη ζωγράφου από το 1954 έως το 2014.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Μια δεκαετία δημιουργικότητας και πολιτιστικής αναγέννησης

Το μουσείο γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης και μας καλεί να εξερευνήσουμε τους ανανεωμένους χώρους και τη βιομηχανική ιστορία του μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Η διευθύντρια του ΒΜΦ Μαρία Φλώρου μιλάει στο "α" για τις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και την παρακαταθήκη του ως μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς.

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.