"Θραύσμα του Χάους": Μια φράση του Γιώργου Λαζόγκα γίνεται αφορμή για έκθεση

Οι καλλιτέχνες δούλεψαν επάνω σε έννοιες που ο ομότιμος καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιώργος Λαζόγκας εργάστηκε εν ζωή: Ίχνος - παλίμψηστο - θραύσμα - σπάραγμα.

Το Θραύσμα του Χάους / Fragment of Chaos

Η ομάδα/κολεκτίβα "Δίπολα" και το διεθνές περιοδικό Kroma magazine, εγκαινίασαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου την έκθεση "Το Θραύσμα του Χάους / Fragment of Chaos", στο Ρομάντσο, στο παλαιό κτίριο του ομώνυμου περιοδικού που έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα χώρο σύγχρονης τέχνης και τεχνολογίας. Την έκθεση επιμελείται ο Ευθύμης Λαζόγκας.

Το Θραύσμα του Χάους / Fragment of Chaos

Αφορμή και έμπνευση για την επιλογή του τίτλου "Το Θραύσμα του Χάους / Fragment of Chaos", αποτέλεσαν τα λόγια του πρόσφατα εκλιπόντα ζωγράφου και ομότιμου καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιώργου Λαζόγκα: "Το Θραύσμα του Χάους: Σε στιγμές ρήξεων και αναταραχών η καλλιτεχνική αβεβαιότητα συνδέεται με το κοινωνικό ή πολιτικό αδιέξοδο, η σύγχυση υπερβαίνει τον εαυτό της και σε ορισμένες περιπτώσεις θεσμοθετείται, οι δε εικόνες και τα μηνύματα ρέουν ασταμάτητα υπονομεύοντας την εσωτερικότητα".

Το Θραύσμα του Χάους / Fragment of Chaos

Στην συγκεκριμένη έκθεση οι καλλιτέχνες επικεντρώνουν τη δουλειά τους στο Θραύσμα του χάους που αποτελεί και την πλέον οργανωμένη μορφή του κενού ή της σιωπής που υπονοεί το χάος, διαχειριζόμενοι εικαστικές αξίες, ιδέες και τεχνικές που τις ορίζουν εσωτερικά σχήματα ή εικόνες. Σε συνέχεια - και όχι ως μνημόνευση - του έργου του Γιώργου Λαζόγκα, οι καλλιτέχνες εικαστικοί δούλεψαν επάνω σε έννοιες που ο ίδιος εργάστηκε εν ζωή: Ίχνος - παλίμψηστο - θραύσμα - σπάραγμα. Έννοιες που οι σύγχρονοι εικαστικοί μέσα την έκθεση "Το Θραύσμα του Χάους/ Fragment of Chaos" καθιστούν διαχρονικές κι επίκαιρες.

Info: Ρομάντσο | 12-18/2 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 2-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Ίσαλος Γραμμή": Ένα ταξίδι ακουστικής αίσθησης και μνήμης μέσα από το εργαστήρι του Στέλιου Γαβαλά

Μία γοητευτική προσέγγιση σε έργα γλυπτικής, που προκαλούν χωρικές εμπειρίες, υιοθετώντας τα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες της αρχιτεκτονικής δημιουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Ο κορυφαίος συγγραφέας αστυνομικού Ian Rankin στην Αθήνα

Ο Βρετανός συγγραφέας επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha με αφορμή το νέο του αστυνομικό μυθιστόρημα "Όσα δεν θέλω να πω".

"Μικρές ιστορίες , μεγάλα μαθήματα": Ένα βιβλίο μνήμης του Θανάση Ευθυμιάδη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του δεύτερου βιβλίου του με τις ιστορίες και τις συναντήσεις που επέλεξε η μνήμη του να συγκρατήσει, από τότε που θυμάται τον εαυτό του μέχρι σήμερα.

25+1 βιβλία για το Πάσχα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και όσο προετοιμαζόμαστε για τις Πασχαλινές διακοπές, συγκεντρώσαμε τα νέα βιβλία που αξίζει να διαβάσετε αυτή την άνοιξη.

Πασχαλινό book bazaar από τις εκδόσεις Καπόν

Στο Βιβλιοπωλείο της Ραχήλ μάς περιμένουν πασχαλινές προσφορές για τις μέρες που έρχονται.

Ανακαλύπτοντας το "Αποτύπωμα" που σχηματίζεται στη μνήμη και τη συνείδηση του Άκη Δέτση

Ο καλλιτέχνης εξερευνά τη διάσταση της φωτογραφίας ως σημαίνουσας επιφάνειας μέσα από την απεικόνιση του τοπίου.

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του "Βrown Acropol" από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.