"Θραύσμα του Χάους": Μια φράση του Γιώργου Λαζόγκα γίνεται αφορμή για έκθεση

Οι καλλιτέχνες δούλεψαν επάνω σε έννοιες που ο ομότιμος καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιώργος Λαζόγκας εργάστηκε εν ζωή: Ίχνος - παλίμψηστο - θραύσμα - σπάραγμα.

Το Θραύσμα του Χάους / Fragment of Chaos

Η ομάδα/κολεκτίβα "Δίπολα" και το διεθνές περιοδικό Kroma magazine, εγκαινίασαν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου την έκθεση "Το Θραύσμα του Χάους / Fragment of Chaos", στο Ρομάντσο, στο παλαιό κτίριο του ομώνυμου περιοδικού που έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα χώρο σύγχρονης τέχνης και τεχνολογίας. Την έκθεση επιμελείται ο Ευθύμης Λαζόγκας.

Το Θραύσμα του Χάους / Fragment of Chaos

Αφορμή και έμπνευση για την επιλογή του τίτλου "Το Θραύσμα του Χάους / Fragment of Chaos", αποτέλεσαν τα λόγια του πρόσφατα εκλιπόντα ζωγράφου και ομότιμου καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιώργου Λαζόγκα: "Το Θραύσμα του Χάους: Σε στιγμές ρήξεων και αναταραχών η καλλιτεχνική αβεβαιότητα συνδέεται με το κοινωνικό ή πολιτικό αδιέξοδο, η σύγχυση υπερβαίνει τον εαυτό της και σε ορισμένες περιπτώσεις θεσμοθετείται, οι δε εικόνες και τα μηνύματα ρέουν ασταμάτητα υπονομεύοντας την εσωτερικότητα".

Το Θραύσμα του Χάους / Fragment of Chaos

Στην συγκεκριμένη έκθεση οι καλλιτέχνες επικεντρώνουν τη δουλειά τους στο Θραύσμα του χάους που αποτελεί και την πλέον οργανωμένη μορφή του κενού ή της σιωπής που υπονοεί το χάος, διαχειριζόμενοι εικαστικές αξίες, ιδέες και τεχνικές που τις ορίζουν εσωτερικά σχήματα ή εικόνες. Σε συνέχεια - και όχι ως μνημόνευση - του έργου του Γιώργου Λαζόγκα, οι καλλιτέχνες εικαστικοί δούλεψαν επάνω σε έννοιες που ο ίδιος εργάστηκε εν ζωή: Ίχνος - παλίμψηστο - θραύσμα - σπάραγμα. Έννοιες που οι σύγχρονοι εικαστικοί μέσα την έκθεση "Το Θραύσμα του Χάους/ Fragment of Chaos" καθιστούν διαχρονικές κι επίκαιρες.

Info: Ρομάντσο | 12-18/2 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 2-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ρομάντσο

Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Crossbreeds": Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου προτείνει ένα ανοίκειο μέλλον που θολώνει τα όρια έμψυχου-άψυχου

Η νέα έκθεση του καλλιτέχνη παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/03/2023

Οι νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Ψυχογιός είναι για κάθε ηλικία

Νέοι τίτλοι ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας για παιδιά και ενήλικες, που είναι διαθέσιμοι από σήμερα από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Τετράποδοι επισκέπτες στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Μια συνεργασία του ΕΜΣΤ με το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων (4/4).

Η Σταματία Δημητρακοπούλου αποχαιρετά την Art Athina

Η Δημητρακοπούλου ήταν καλλιτεχνική διευθύντρια της αθηναϊκής φουάρ για έξι συνεχόμενα χρόνια.

Μια ματιά στη ζωγραφική του Βασίλη Σίμου

Μια έκθεση με αναδρομικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει μια επιλογή έργων του Λαμιώτη ζωγράφου από το 1954 έως το 2014.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου: Μια δεκαετία δημιουργικότητας και πολιτιστικής αναγέννησης

Το μουσείο γιορτάζει δέκα χρόνια δράσης και μας καλεί να εξερευνήσουμε τους ανανεωμένους χώρους και τη βιομηχανική ιστορία του μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Η διευθύντρια του ΒΜΦ Μαρία Φλώρου μιλάει στο "α" για τις επετειακές εκδηλώσεις αλλά και την παρακαταθήκη του ως μνημείου βιομηχανικής κληρονομιάς.

Έργα ζωγραφικής από την Αμμόχωστο φιλοξενούνται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Στην Πινακοθήκη παρουσιάζονται 25 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Αμμοχώστου, τα οποία για 45 χρόνια οι Κύπριοι τα θεωρούσαν χαμένα, αφού εγκαταλείφθηκαν στην Αμμόχωστο το 1974 με την εισβολή.