Το 2ο artist meeting του μoment Creative εξηγεί πως λειτουργούν οι χώροι τέχνης στην Ελλάδα

Προσκεκλημένες ομιλήτριες είναι η Ελληνίδα χορογράφος Αθανασία Κανελλοπούλου και η Γαλλίδα καλλιτέχνης Eve Ganneau.

2ο artist meeting από το μoment Creative στην Άτρακτο

Επιδιώκοντας να ενισχύσει έμπρακτα καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και να ενθαρρύνει καλλιτεχνικές συνέργειες, η πλατφόρμα μoment Creative (μC) διοργανώνει μια σειρά από artist meetings. Απώτερος στόχος είναι να συζητήσουμε ανοιχτά, να μοιραστούμε και να λάβουμε χρήσιμες πληροφορίες, γνώση και εμπειρίες πάνω σε ζητήματα που μας απασχολούν, είτε επιμελούμαστε μιας ιδέας καλλιτεχνικά, είτε οργανωτικά ή και τα δύο.

Μετά το 1ο artist meeting που είχε ως θέμα τα αυτοχρηματοδοτούμενα καλλιτεχνικά projects, ο στόχος της δεύτερης ανοιχτής συνάντησης είναι να αναδείξει μερικά χρήσιμα βήματα που μπορεί να βοηθήσουν στην εξοικείωση με τον τρόπο λειτουργίας του χώρου των τεχνών στην Ελλάδα: Ποια είναι τα διαθέσιμα εργαλεία για να αναζητήσουμε χρηματοδοτικά προγράμματα; Πώς γίνεται η δικτύωση με ελληνικές ομάδες και χώρους πολιτισμού; Κατά πόσο η γνώση της ελληνικής γλώσσας αποτελεί απαραίτητο εργαλείο στην ένταξη μας στην καλλιτεχνική κοινότητα;

2ο artist meeting από το μoment Creative στην Άτρακτο
Eve Ganneau

Προσκεκλημένες ομιλήτριες στο 2ο artist meeting, που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, 5-7.30 μ.μ. στην Άτρακτο, είναι η Ελληνίδα χορογράφος Αθανασία Κανελλοπούλου και η Γαλλίδα καλλιτέχνης Eve Ganneau. Η Αθανασία μετά από πολλά χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και συνεργασίας με μερικές από τις πιο σημαντικές ομάδες χορού παγκοσμίως δρομολόγησε την επιστροφή της στην Ελλάδα. Η Eve τα τελευταία 15 χρόνια δραστηριοποιείται στην Ευρώπη ως χορεύτρια, δασκάλα χορού και χορογράφος, και επιθυμία της είναι να έχει καλλιτεχνική βάση σε Αθήνα και Μασσαλία. Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Αγγελίνα Λυκόγιαννη και η Κωνσταντίνα Γεωργίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/04/2024

"Where flowers are singing": Η Βασιλική Κούκου ερμηνεύει τη ζωή μέσα από τα στάδια αυτο-δημιουργίας της φύσης

Στον χώρο της γκαλερί θα στηθεί μια εγκατάσταση όπου θα συνυπάρχουν ζωγραφικά έργα, υφασμάτινα πλάσματα και λουλούδια.

8+1 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα περιμένουν να μπουν στα ράφια σας

Δύο πολύ σημαντικά βιβλία στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης, μεταφρασμένη, ελληνική και αστυνομική λογοτεχνία στις νέες εκδόσεις.

"because it’s Spring": Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης σε φουλ ανοιξιάτικη διάθεση ζωγραφίζει λουλούδια στο iPad

Τα έργα με τους τολμηρούς χρωματικούς συνδυασμούς θα εκτεθούν ως limited edition giclée prints υπογεγραμμένα από τον καλλιτέχνη.

Τελευταίες μέρες με την έκθεση "Χαιρώνεια" του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Η εντυπωσιακή έκθεση του μουσείου αφηγείται με ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα της ελληνικής αρχαιότητας.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (15-21/4)

Η έννοια του μεταβατικού αντικειμένου, αφιέρωμα σε δύο σημαντικούς Ελευσίνιους καλλιτέχνες και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.