Το 2ο artist meeting του μoment Creative εξηγεί πως λειτουργούν οι χώροι τέχνης στην Ελλάδα

Προσκεκλημένες ομιλήτριες είναι η Ελληνίδα χορογράφος Αθανασία Κανελλοπούλου και η Γαλλίδα καλλιτέχνης Eve Ganneau.

2ο artist meeting από το μoment Creative στην Άτρακτο

Επιδιώκοντας να ενισχύσει έμπρακτα καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και να ενθαρρύνει καλλιτεχνικές συνέργειες, η πλατφόρμα μoment Creative (μC) διοργανώνει μια σειρά από artist meetings. Απώτερος στόχος είναι να συζητήσουμε ανοιχτά, να μοιραστούμε και να λάβουμε χρήσιμες πληροφορίες, γνώση και εμπειρίες πάνω σε ζητήματα που μας απασχολούν, είτε επιμελούμαστε μιας ιδέας καλλιτεχνικά, είτε οργανωτικά ή και τα δύο.

Μετά το 1ο artist meeting που είχε ως θέμα τα αυτοχρηματοδοτούμενα καλλιτεχνικά projects, ο στόχος της δεύτερης ανοιχτής συνάντησης είναι να αναδείξει μερικά χρήσιμα βήματα που μπορεί να βοηθήσουν στην εξοικείωση με τον τρόπο λειτουργίας του χώρου των τεχνών στην Ελλάδα: Ποια είναι τα διαθέσιμα εργαλεία για να αναζητήσουμε χρηματοδοτικά προγράμματα; Πώς γίνεται η δικτύωση με ελληνικές ομάδες και χώρους πολιτισμού; Κατά πόσο η γνώση της ελληνικής γλώσσας αποτελεί απαραίτητο εργαλείο στην ένταξη μας στην καλλιτεχνική κοινότητα;

2ο artist meeting από το μoment Creative στην Άτρακτο
Eve Ganneau

Προσκεκλημένες ομιλήτριες στο 2ο artist meeting, που θα γίνει το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, 5-7.30 μ.μ. στην Άτρακτο, είναι η Ελληνίδα χορογράφος Αθανασία Κανελλοπούλου και η Γαλλίδα καλλιτέχνης Eve Ganneau. Η Αθανασία μετά από πολλά χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας και συνεργασίας με μερικές από τις πιο σημαντικές ομάδες χορού παγκοσμίως δρομολόγησε την επιστροφή της στην Ελλάδα. Η Eve τα τελευταία 15 χρόνια δραστηριοποιείται στην Ευρώπη ως χορεύτρια, δασκάλα χορού και χορογράφος, και επιθυμία της είναι να έχει καλλιτεχνική βάση σε Αθήνα και Μασσαλία. Τη συζήτηση θα συντονίσουν η Αγγελίνα Λυκόγιαννη και η Κωνσταντίνα Γεωργίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ιστορίες "Libido" στη γκαλερί ΑΛΜΑ

Η νέα έκθεση του Capten κρύβει εικόνες εμπνευσμένες από τη Λαίδη Γκοντάιβα, τον θρυλικό Peeping Tom και άλλους μυθικούς χαρακτήρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/03/2023

Ο ΑΚΤΟ δίνει το λόγο σε σύγχρονες καλλιτέχνιδες

Μια πολυσυλλεκτική εκδήλωση βάζει στο επίκεντρο τις γυναίκες δημιουργούς.

Τα ρομαντικά έργα του Διονύσιου Σολωμού συναντούν την τέχνη του Μανώλη Χάρου

Η έκθεση "Διονύσιος Σολωμός… δύο φλόγες… Μανώλης Χάρος" παρουσιάζεται στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

"Visual Arts Initiator": Δηλώστε συμμετοχή στο πρόγραμμα καλλιτεχνικής φιλοξενίας της Ελευσίνας

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης προσκαλεί καλλιτέχνες να συμμετάσχουν στην 3η έκδοση του προγράμματος.

Γιατί οι αρχαιολόγοι διαφωνούν με τον νόμο για τη μετατροπή των αρχαιολογικών μουσείων σε νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου;

Τι αλλάζει σε διοικητικά συμβούλια, χορηγίες, παραρτήματα μουσείων; Οι αρχαιολόγοι μας εξηγούν γιατί ένα σημαντικό κύμα διαμαρτυρίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην αρχαιολογική και μουσειολογική κοινότητα της χώρας.

Το καλλιτεχνικό πρότζεκτ της Ειρήνης Λιναρδάκη έρχεται στο "Θεατράκι" της Κυψέλης

Το έργο "Sanctuary City" παρουσιάζεται σε επιμέλεια του Almir Koldzic και της Νιόβης Ζαραμπούκα-Χατζημάνου.

Τα νέον έργα τέχνης του Douglas Gordon πλημμυρίζουν τη Gagosian

Η έκθεση "Neon Ark" του καλλιτέχνη είναι αυτοβιογραφική, ξυπνάει όμως και τη νοσταλγία σε πολλούς θεατές που έχουν μεγαλώσει σε αντίστοιχους κύκλους.