"This Current Between Us": Συζήτηση με τον Ali Kazma στο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Η ομιλία του καλλιτέχνη πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017).

Ali Kazma Electric 2017 This Current Between Us

H έκθεση "This Current Between Us" καταλαμβάνει το πρώτο ατμοηλεκτρικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα τον ΑΗΣ Νέου Φαλήρου. Μέρη του σταθμού ανοίγουν για πρώτη φορά στο κοινό αποκαλύπτοντας αθέατες όψεις του βιομηχανικού συγκροτήματος. Η έκθεση περιλαμβάνει εκτενές αρχειακό υλικό από το φωτογραφικό και ιστορικό αρχείο της  ΔΕΗ το οποίο βρίσκεται σε διάλογο με νέες παραγωγές εικαστικών έργων από διεθνείς καλλιτέχνες: ζωγραφική, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ηχητικά έργα και επιτελεστικές δράσεις.

Η ομιλία του καλλιτέχνη Ali Kazma στις 5/2 (6.30 μ.μ., Κτήριο Τ) πραγματοποιείται με αφορμή το έργο του Electric (2017) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην έκθεση. Ο καλλιτέχνης θα συζητήσει με το κοινό για τις βασικές θεματικές της δουλειάς του και θα παρουσιάσει πρόσφατα και παλαιότερα έργα από την καλλιτεχνική του πορεία. Ο Ali Kazma εργάζεται κυρίως με μέσο την κινούμενη εικόνα θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο και τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας. Διερευνά τις έννοιες της εργασίας, της παραγωγικής διαδικασίας και της κοινωνικής οργάνωσης.

Ali Kazma

Ο Ali Kazma έχει παρουσιαστεί το έργο του σε σημαντικά μουσεία, ιδρύματα, μπιενάλε και χώρους τέχνης όπως: Jeu de Paume, Παρίσι ˙ Hirshhorn Museum and Sculpture Garden, Smithsonian Institution, Ουάσιγκτον D.C ˙ Pera Museum, Κωνσταντινούπολη˙ MAXXI, Ρώμη ˙ ARTER, Κωνσταντινούπολη˙  Μπιενάλε της Βενετίας ˙ Μπιενάλε της Κωνσταντινούπολης ˙ Tokyo Opera City, Τόκιο˙ Istanbul Modern, Κωνσταντινούπολη˙ Μπιενάλε της Αβάνας ˙ San Francisco Art Institute, Σαν Φρανσίσκο ˙ Μπιενάλε Λυών ˙ Μπιενάλε της Αθήνας ˙ Whitechapel, Λονδίνο ˙ New Museum Νέα Υόρκη.

Η ομιλία και η συζήτηση με το κοινό θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

This Current Between Us

  • Μεικτά Μέσα

Μέρος των εγκαταστάσεων του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ στο Νέο Φάληρο ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό αποκαλύπτοντας αθέατες πτυχές του βιομηχανικού συγκροτήματος. Η ομαδική έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο  αρχειακό υλικό από το ιστορικό αρχείο της ΔΕΗ, το οποίο βρίσκεται σε διάλογο με νέες παραγωγές εικαστικών έργων από διεθνείς καλλιτέχνες: ζωγραφική, γλυπτά, εικαστικές εγκαταστάσεις, βίντεο, ηχητικά έργα και επιτελεστικές δράσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.