Τα 3D γλυπτά του Αθανάσιου Μπερούτσου διαθέσιμα σε NFT

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Αθανάσιος Μπερούτσος γλυπτά σε NFT

Μια διαφορετική κατηγορία NFT κάνει το ντεμπούτο της στο Spania.io, το πρώτο NFT marketplace στην Ελλάδα. Ο γλύπτης Αθανάσιος Μπερούτσος διαθέτει τα τρισδιάστατα μοντέλα των γλυπτών από τη συλλογή του "Light and Shadow ballet".

Το "Light & Shadow Ballet" είναι μια υπαρξιακή διερεύνηση της σχέσης σκιάς-φωτός σε έναν "πλασματικό" χώρο, όπου πραγματοποιείται ένα τελετουργικό του ανθρώπινου σώματος σύμφωνα με τη ρουτίνα μιας ομάδας χορευτριών κλασικού μπαλέτου. Το τελετουργικό δεν αφορά μόνο την παράσταση, που είναι ο σκοπός της σκληρής τους εξάσκησης αλλά και την προετοιμασία για αυτόν τον σκοπό, όπου οι χορεύτριες φτάνουν στο όριο των δυνατοτήτων τους, τόσο σωματικών όσο και πνευματικών.

Μοντέλα από τη συλλογή αυτή εκτίθενται και σε εικονικό χώρο του Spania.io στο Metaverse. Μέσα στο marketplace οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα γλυπτά, να τα περιστρέψουν, να τα μεγεθύνουν κ.α.

Τα 6 NFT είναι όλα μοναδικής έκδοσης και θα διατεθούν μέσα από το Spania.io από την Τρίτη 7/2 στη 1 μ.μ. Ο αγοραστής του NFT αποκτά το μοντέλου του γλυπτού σε μορφή αρχείου glb.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι μορφές κρύβονται στη "Βοτανική Αθήνα" της Ράνιας Καπελιάρη;

Μια έκθεση ζωγραφικής σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Αθηνάς Σχινά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/03/2023

"Η Κληρονομιά": Ακούστε το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη αποκλειστικά στο JukeBooks

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Σασμός", μετά τις best seller επιτυχίες του επιστρέφει με το δέκατο μυθιστόρημά του.

"+αισθήσεις": Πώς αντιλαμβανόμαστε τις οπτικές και νοητικές εικόνες;

Τα έργα της έκθεσης στο Μουσείο Γουναρόπουλου ακροβατούν ανάμεσα στην αίσθηση και την ψευδαίσθηση, και δημιουργούν χώρους και τοπία του νου που μπορεί να μας φέρουν πιο κοντά στην ουσία των πραγμάτων.

Επανένωση τριών παρθενώνειων θραυσμάτων από τα Μουσεία του Βατικανού στο Μουσείο Ακρόπολης

Η επανένωση αυτή έγινε χάρη στη σοβαρή και ουσιαστική εργασία όλων όσων ασχολήθηκαν με αυτήν, τόσο από την Αγία Έδρα και τα Μουσεία του Βατικανού όσο και από την ελληνική πλευρά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα του 20ου αιώνα αποκαλύπτουν τα "Αποκόμματα" του Γιώργου Γύζη

Μια έκθεση ζωγραφικής αποτυπώνει στον καμβά ξεχασμένες ειδησεογραφίες και φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τα τέλη του ’30 έως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Δύο νέα εικαστικά πρότζεκτ έρχονται στα Dio Horia

O "Ιστώνας" της Ηλιοδώρας Μαργέλλου και το "Μερικές φορές είμαι δέντρο" του Rhys Lee θα φιλοξενούνται στην έδρα της γκαλερί στην Ακρόπολη έως τις αρχές Μαΐου.