"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

CTRL+τ Serena Poletti

Το πρόγραμμα "CTRL+τ" αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους, διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθόλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ΤΑF επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+T με απόλυτη ελευθερία όσον αφορά στη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα.

Η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης. Αυτός που μπαίνει στο λαβύρινθο θεωρείται ένας σοφός πολεμιστής, που ξέρει πώς να προσεγγίσει τα όστρακα, για να λύσει το μυστήριο του λαβύρινθου, ξέρει πώς να το ξεσκεπάσει και να βρει το κέντρο του στο οποίο, αφού περιστράφει, αργότερα θα βρει την έξοδο.

Το να είσαι και να κινείσαι μέσα στο λαβύρινθο συνιστά μια συνθήκη ύπαρξης και επιβίωσης, είναι μια εμπειρία προς το θάνατο σε αναζήτηση της διαφυγής προς μια νέα γέννηση. Η μορφή, η χειρονομία και η κίνηση είναι τα συστατικά στοιχεία της μυθολογίας του λαβύρινθου. Η καλλιτέχνης επέλεξε αυτό το θέμα τόσο από προσωπική ανάγκη, όσο και λόγω των συνθηκών που βιώνουμε, οι οποίες μας αναγκάζουν να αναζητούμε στρατηγικές επιβίωσης.

Το project παρουσιάζεται την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου και ώρες 6-8 μ.μ..

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Taf The Art Foundation

Νορμανού 5, Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Art of the Encounter": Περπατώντας από το Κάσελ ως την Αθήνα

Επτά χρόνια μετά, η Ελβετίδα καλλιτέχνης και περφόρμερ φέρνει και πάλι τώρα τις εμπειρίες της στην πόλη όπου τελείωσε το ταξίδι της.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/06/2024

Ένα θερινό σινεμά ανοίγει στην ταράτσα του ΕΜΣΤ

Το μουσείο δημιουργεί μια ιδανική συνθήκη για την προβολή ταινιών, βίντεο και οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών έργων.

Ναμπόκοφ, Μαρής και Ferey σε τρία ξεχωριστά αστυνομικά μυθιστορήματα από τις εκδόσεις Άγρα

Αυτό το καλοκαίρι, οι εκδόσεις Άγρα μας προσκαλούν να απολαύσουμε τρεις ξεχωριστούς τίτλους που υπόσχονται να μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές μας.

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει την Ολυμπιακή Ημέρα με ελεύθερη είσοδο για όλους

Με το σύνθημα "Let's Move" προτρέπει ενήλικες και παιδιά να υιοθετήσουν μια πιο δραστήρια καθημερινότητα και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Έκθεση βιβλίου με καθημερινές κληρώσεις στο Ελληνικό

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως για παράδειγμα παραστάσεις καραγκιόζη και συναυλίες.

Οι Εκδόσεις Εστία επανεκδίδουν τα βιβλία του Χρήστου Βακαλόπουλου

Μια ευκαιρία να βυθιστούμε ξανά στους ονειρικούς κόσμους του Έλληνα συγγραφέα.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (17-23/6)

Έργα τέχνης στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, μια σημαντική καλλιτέχνιδα της οπτικής ποίησης και όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζει να δείτε αυτή την εβδομάδα.