Μια γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία από την Blank Wall Gallery

Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες 350 καλλιτεχνών από 76 χώρες.

Black & White Athens Photography Festival

Η Blank Wall Gallery διοργανώνει το 1ο Black & White Athens Photography Festival στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, από τις 4 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, με την παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες 350 καλλιτεχνών από 76 χώρες σε μία γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Black & White Athens Photography Festival

Στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Α/Μ Φωτογραφίας συμμετέχουν ομάδα φοιτητών του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Επίκουρου Καθηγητή κ. Νίκου Αποστολόπουλου. Συμμετέχουν επίσης φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης που παρακολουθούν μαθήματα στο Τμήμα με το πρόγραμμα ERASMUS+.

Black & White Athens Photography Festival

Τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο από τον κ. Βαγγέλη Βασαλάκη πάνω στην ιστορία των τεχνικών και μεθόδων λήψης της Α/Μ φωτογραφίας. Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει παρουσίαση των σημαντικότερων μεθόδων καταγραφής της Α/Μ εικόνας από την αρχή της Φωτογραφίας μέχρι σήμερα.

Black & White Athens Photography Festival

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 7 μ.μ., ο Ν. Αποστολόπουλος οργανώνει ένα πρωτότυπο debate με τίτλο "B&W or Colour". Ο Λέκτορας του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών Παναγιώτης Ηλίας και ο Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Τμήματος Βασίλης Κάντας θα διασταυρώσουν τις απόψεις τους υποστηρίζοντας ο καθένας από την πλευρά του την κατά την γνώμη του καλύτερη αισθητική προσέγγιση. Ο Ν. Αποστολόπουλος θα εισαγάγει στο θέμα θέτοντας μερικά κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν κάθε φωτογράφο.

Black & White Athens Photography Festival

Info: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων | 4-7/2 | Ώρες λειτουργίας: 5-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι μορφές κρύβονται στη "Βοτανική Αθήνα" της Ράνιας Καπελιάρη;

Μια έκθεση ζωγραφικής σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Αθηνάς Σχινά.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/03/2023

"Η Κληρονομιά": Ακούστε το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη αποκλειστικά στο JukeBooks

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Σασμός", μετά τις best seller επιτυχίες του επιστρέφει με το δέκατο μυθιστόρημά του.

"+αισθήσεις": Πώς αντιλαμβανόμαστε τις οπτικές και νοητικές εικόνες;

Τα έργα της έκθεσης στο Μουσείο Γουναρόπουλου ακροβατούν ανάμεσα στην αίσθηση και την ψευδαίσθηση, και δημιουργούν χώρους και τοπία του νου που μπορεί να μας φέρουν πιο κοντά στην ουσία των πραγμάτων.

Επανένωση τριών παρθενώνειων θραυσμάτων από τα Μουσεία του Βατικανού στο Μουσείο Ακρόπολης

Η επανένωση αυτή έγινε χάρη στη σοβαρή και ουσιαστική εργασία όλων όσων ασχολήθηκαν με αυτήν, τόσο από την Αγία Έδρα και τα Μουσεία του Βατικανού όσο και από την ελληνική πλευρά, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Κοινωνικά και πολιτιστικά ζητήματα του 20ου αιώνα αποκαλύπτουν τα "Αποκόμματα" του Γιώργου Γύζη

Μια έκθεση ζωγραφικής αποτυπώνει στον καμβά ξεχασμένες ειδησεογραφίες και φωτογραφίες-ντοκουμέντα από τα τέλη του ’30 έως τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Δύο νέα εικαστικά πρότζεκτ έρχονται στα Dio Horia

O "Ιστώνας" της Ηλιοδώρας Μαργέλλου και το "Μερικές φορές είμαι δέντρο" του Rhys Lee θα φιλοξενούνται στην έδρα της γκαλερί στην Ακρόπολη έως τις αρχές Μαΐου.