Μια γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία από την Blank Wall Gallery

Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες 350 καλλιτεχνών από 76 χώρες.

Black & White Athens Photography Festival

Η Blank Wall Gallery διοργανώνει το 1ο Black & White Athens Photography Festival στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, από τις 4 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, με την παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες 350 καλλιτεχνών από 76 χώρες σε μία γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Black & White Athens Photography Festival

Στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Α/Μ Φωτογραφίας συμμετέχουν ομάδα φοιτητών του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Επίκουρου Καθηγητή κ. Νίκου Αποστολόπουλου. Συμμετέχουν επίσης φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης που παρακολουθούν μαθήματα στο Τμήμα με το πρόγραμμα ERASMUS+.

Black & White Athens Photography Festival

Τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο από τον κ. Βαγγέλη Βασαλάκη πάνω στην ιστορία των τεχνικών και μεθόδων λήψης της Α/Μ φωτογραφίας. Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει παρουσίαση των σημαντικότερων μεθόδων καταγραφής της Α/Μ εικόνας από την αρχή της Φωτογραφίας μέχρι σήμερα.

Black & White Athens Photography Festival

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 7 μ.μ., ο Ν. Αποστολόπουλος οργανώνει ένα πρωτότυπο debate με τίτλο "B&W or Colour". Ο Λέκτορας του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών Παναγιώτης Ηλίας και ο Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Τμήματος Βασίλης Κάντας θα διασταυρώσουν τις απόψεις τους υποστηρίζοντας ο καθένας από την πλευρά του την κατά την γνώμη του καλύτερη αισθητική προσέγγιση. Ο Ν. Αποστολόπουλος θα εισαγάγει στο θέμα θέτοντας μερικά κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν κάθε φωτογράφο.

Black & White Athens Photography Festival

Info: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων | 4-7/2 | Ώρες λειτουργίας: 5-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/04/2024

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.

Μια έκθεση "Δια χειρός" Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζεται στην Αθήνα

Το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση του αφιερώματος "Τέσσερις Καλλιτέχνιδες, Τέσσερις Στάσεις".

"Tην άνοιξη αν δεν τη βρεις, τη φτιάχνεις": Η Ελένη Κανελλοπούλου συνθέτει ένα ανοιξιάτικο σκηνικό από κεραμικά

Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ποιητικό έργο του Ελύτη "Εκ Του Πλησίον".

9 στοιχεία που δε γνωρίζετε για το "Ξηρόμερο", την ελληνική εκπροσώπηση στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Ο επιμελητής Πάνος Γιαννικόπουλος γράφει μερικά fun facts για την εικαστική εγκατάσταση που θα εγκαινιαστεί στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας.