Μια γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία από την Blank Wall Gallery

Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες 350 καλλιτεχνών από 76 χώρες.

Black & White Athens Photography Festival

Η Blank Wall Gallery διοργανώνει το 1ο Black & White Athens Photography Festival στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, από τις 4 μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, με την παρουσία πολλών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Τις ημέρες διεξαγωγής της έκθεσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν φωτογραφίες 350 καλλιτεχνών από 76 χώρες σε μία γιορτή για την ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Black & White Athens Photography Festival

Στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Α/Μ Φωτογραφίας συμμετέχουν ομάδα φοιτητών του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με την καθοδήγηση του καθηγητή τους, Επίκουρου Καθηγητή κ. Νίκου Αποστολόπουλου. Συμμετέχουν επίσης φοιτητές από Πανεπιστήμια της Ευρώπης που παρακολουθούν μαθήματα στο Τμήμα με το πρόγραμμα ERASMUS+.

Black & White Athens Photography Festival

Τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ., στο χώρο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ένα σεμινάριο από τον κ. Βαγγέλη Βασαλάκη πάνω στην ιστορία των τεχνικών και μεθόδων λήψης της Α/Μ φωτογραφίας. Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει παρουσίαση των σημαντικότερων μεθόδων καταγραφής της Α/Μ εικόνας από την αρχή της Φωτογραφίας μέχρι σήμερα.

Black & White Athens Photography Festival

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, στις 7 μ.μ., ο Ν. Αποστολόπουλος οργανώνει ένα πρωτότυπο debate με τίτλο "B&W or Colour". Ο Λέκτορας του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών Παναγιώτης Ηλίας και ο Ακαδημαϊκός Υπότροφος του Τμήματος Βασίλης Κάντας θα διασταυρώσουν τις απόψεις τους υποστηρίζοντας ο καθένας από την πλευρά του την κατά την γνώμη του καλύτερη αισθητική προσέγγιση. Ο Ν. Αποστολόπουλος θα εισαγάγει στο θέμα θέτοντας μερικά κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν κάθε φωτογράφο.

Black & White Athens Photography Festival

Info: Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων | 4-7/2 | Ώρες λειτουργίας: 5-10 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τι θα δούμε τον Μάρτιο στην Εθνική Πινακοθήκη

Μουσικές εκδηλώσεις και ακόμα περισσότερες ξεναγήσεις στα παραρτήματα της ΕΠΜΑΣ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/02/2024

"Vulnera": Ο Δημήτρης Πρωτοπαπάς δημιουργεί γκροτέσκες, ετερόδοξες εικόνες στο Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα"

Η δεύτερη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη περιλαμβάνει έργα της τελευταίας δεκαετίας που προσεγγίζουν έννοιες όπως το τραύµα, το ανοίκειο, η φθαρτότητα, το αποτρόπαιο.

Λίγες ακόμα δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας

Ο ΟΠΑΝΔΑ διοργανώνει μία νέα σειρά ξεναγήσεων με ελεύθερη είσοδο για τον Μάρτιο.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου μας "βάζει" στην ατομική του έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Σάλτσμπουργκ που συνδέει Βορρά και Νότο μέσα από το πρίσμα του (υπερ)τουρισμού

Κλιματική κρίση, ελληνικός αιγιαλός, προσωπικό και πλανητικό burn out, ήχοι της Μεσογείου και της Κεντρικής Ευρώπης. Ο καλλιτέχνης μας μιλά με αφορμή την ατομική του έκθεση στην Salzburger Kunstverein 'με τίτλο 'Sunseekers or Dimming the Sun or'' που εγκαινιάζεται την 1η Μαρτίου.

Η Αλεξάνδρα Ισακίδη δημιουργεί τη δική της μοναδική "Neverland"

Πρόκειται για μια έκθεση στην οποία η καλλιτέχνης δημιουργεί έργα τα οποία θα χαρακτήριζε κανείς ως αλληγορικά με συμβολισμούς που μας ταξιδεύουν στην παιδική μας ηλικία.

Η γυναικεία μορφή στη συλλογή του Ιδρύματος Γουλανδρή

Δυο θεματικές ξεναγήσεις διοργανώνει το ίδρυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ένα παλιό εργοστάσιο αυτοκινήτων αναβιώνει μέσω μιας πολυμεσικής έκθεσης στον "Ελληνικό Κόσμο"

Η εικαστικός Ντένη Θεοχαράκη ξαναγυρνά στο εγκαταλελειμένο εργοστάσιο της οικογένειάς της και δημιουργεί ένα πολυμορφικό πρότζεκτ με τίτλο "assembling memories".