Η Πάκυ Βλασσοπούλου αναρωτιέται πως βιώνει ένα άτομο τον περιορισμό σε μια συνθήκη που δεν έχει επιλέξει

Η έκθεση με τίτλο "A day after a day after a day after a day" προκύπτει μέσα από το ενδιαφέρον της, τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση της Λέρου και τις διάφορες μορφές εγκλεισμού και σωφρονισμού που έχουν εκτελεστεί εκεί.

A day after a day after a day after a day

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου εγκαινιάζεται η έκθεση της Πάκυ Βλασσοπούλου με τίτλο "A day after a day after a day after a day" στο One Minute Space. Η έκθεση προκύπτει μέσα από το ενδιαφέρον της, τα τελευταία χρόνια, για την περίπτωση της Λέρου και τις διάφορες μορφές εγκλεισμού και σωφρονισμού που έχουν εκτελεστεί εκεί. 

Αυτό που απασχολεί την καλλιτέχνιδα είναι πώς βιώνει ένα άτομο τον περιορισμό σε μια συνθήκη που δεν έχει επιλέξει. Πρώτο έργο στη σειρά αυτή είναι αυτό που δούλεψε με την Δανάη Γιαννόγλου για την έκθεση "Missing Homes" που επιμελήθηκε στην Ολλανδία (2021) και το επόμενο θα παρουσιαστεί στην ερχόμενη Μπιενάλε της Θεσσαλονίκης τον Μάρτιο, σε επιμέλεια της Μαρίας-Θάλεια Καρρά. Η τωρινή έκθεση προέκυψε μετά από πρόσκληση από τον Florent Frizet με τον οποίο δουλέψαν μαζί για την υλοποίηση της.

Διαβάστε Επίσης

Η καλλιτέχνις επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Λέρο το 2020 στο πλαίσιο του "Island Hopping ΙΙ" του Sterna Art Project. Τον Δεκέμβριο του 2021, ταξίδεψε με τη Ντόρα Οικονόμου και τη Σοφία Πρίφτη στην Λέρο για την εκπόνηση της έρευνας που χρηματοδότησε το ΥΠΠΟΑ. Οι συζητήσεις τους ήταν καθοριστικές και πολλά από όσα είπαν υπάρχουν μέσα στα έργα. Τα αντικείμενα που παρουσιάζει η Πάκυ Βλασσοπούλου κουβαλούν στοιχεία από υλικό που της έδωσαν φίλοι - μεταξύ των οποίων η Μαρία-Θάλεια Καρρά και ο Βασίλης Παπαγεωργίου.

Εγκαίνια: 14/1 (6-10 μ.μ.)

Info: One Minute Space | 14/1-11/2 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Σαβ.: 5-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

One Minute Space

Μαραθώνος 71, Μεταξουργείο
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.