"Κατάθεση ψυχής" από τον Δημήτρη Λιντζέρη

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Λιντζέρη θα παρουσιαστεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Μάνος Λοϊζος" του Δήμου Νικαίας.

Κατάθεση Ψυχής

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του  Δημήτρη Λιντζέρη με τίτλο "Κατάθεση Ψυχής" εγκαινιάζεται την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου , στις 7μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Μάνος Λοϊζος" του Δήμου Νικαίας. 

Παρά τον ιδιαίτερα περιορισμένο χρόνο που τα καθήκοντα του Δημήτρη Λιντζέρη του επέτρεπαν να έχει, εντούτοις στράφηκε από νωρίς και με αφοσίωση στην ζωγραφική. Όντας αυτοδίδακτος, αντιμετώπισε την ζωγραφική ως έναν τρόπο εσωτερικής άσκησης και μαθησιακού αυτοελέγχου, συνειδησιακής εγρήγορσης και φαντασιακής ανάπτυξης, δημιουργικής επιπλέον επεξεργασίας ορισμένων όψεων της συλλογικής μνήμης, αλλά και των προσωπικών βιωμάτων του.

Κατάθεση Ψυχής

Μέσα από τα έργα που ο Δημήτρης Λιντζέρης δημιούργησε και συνεχίζει να φιλοτεχνεί, αποτίει ένα είδος εικαστικού φόρου τιμής σε όσους θεωρεί πως συνέβαλαν με την ουσιαστική συνεισφορά και την αυτοθυσία τους, με την σκέψη επίσης αλλά και τους αγώνες τους, στην διαχρονική πορεία της πνευματικής κυρίως ζωής αυτού του τόπου, τροφοδοτώντας συναισθηματικά και ως συνεκτικός κινητήριος μοχλός (σε σχέση με το παρελθόν) την καθημερινότητά μας.

Κατάθεση Ψυχής

Κατά την ημέρα των εγκαινίων, θα χαιρετίσουν την εκδήλωση ο πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, ενώ για τον Δημήτρη Λιντζέρη ως ζωγράφο θα μιλήσει η ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) κ. Αθηνά Σχινά, που επιμελείται την έκθεση των έργων καθώς και τον εικαστικό κατάλογο.

Κατάθεση Ψυχής

Info: Πολιτιστικός Πολυχώρος "Μάνος Λοϊζος" | 25-30/1 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ. - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα highlights του 20ου Athens Digital Arts Festival

Το Athens Digital Arts Festival παρουσιάζει το πρόγραμμα της 20ης επετειακής του διοργάνωσης και υπόσχεται τη μεγαλύτερη εμβυθιστική εμπειρία της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

Το Μουσείο Ακρόπολης συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Μια σειρά δράσεων διοργανώνει για τους επισκέπτες του το γνωστότερο μουσείο της πόλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

"Comics στο Υδαταέριο": Η μαγεία της τέχνης των comics και η βιομηχανική κληρονομιά στην Τεχνόπολη

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και το Ψηφιακό Μουσείο Comics συμπράττουν στο πλαίσιο του φεστιβάλ Comicdom CON Athens.

Δέκα ερωτήσεις στον Αργύρη Καστανιώτη

Ο Αργύρης Καστανιώτης, στο τιμόνι ενός από τους παλαιότερους και σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας, συνεχίζει την παράδοση του πατέρα του, οραματιζόμενος ένα καλύτερο μέλλον για το βιβλίο, τη φιλαναγνωσία, αλλά και την ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο στις εκθέσεις του

Το μουσείο ανοίγει τις πόρτες του για τη τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων χωρίς εισιτήριο, με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας και πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

"Φωνές μιας άνοιξης περασμένης": Η Μάρω Μιχαλακάκου συνομιλεί με τον πατέρα της αλλά και με την κόρη της

Στην έκθεση θα προβάλλεται και μια ταινία μικρού μήκους της κόρης της Σοφίας Σαφού με θέμα τη καθημερινή ζωή στο σπίτι του παππού της Μιχαήλ και της γιαγιάς της Ευαγγελίας.

"Οσμές χρόνου": Ο Κώστας Τσώλης αναδομεί φωτογραφίες και εικόνες γεγονότων που συντάραξαν τον 20ό αιώνα

Ο καλλιτέχνης μάς καλεί σε μια νοερή ανασύνταξη των ιστορικών καταγραφών, καθώς συμπλέκει την ισχύ της τέχνης με τη μελέτη των γεγονότων.