"Κατάθεση ψυχής" από τον Δημήτρη Λιντζέρη

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Λιντζέρη θα παρουσιαστεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Μάνος Λοϊζος" του Δήμου Νικαίας.

Κατάθεση Ψυχής

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του  Δημήτρη Λιντζέρη με τίτλο "Κατάθεση Ψυχής" εγκαινιάζεται την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου , στις 7μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο "Μάνος Λοϊζος" του Δήμου Νικαίας. 

Παρά τον ιδιαίτερα περιορισμένο χρόνο που τα καθήκοντα του Δημήτρη Λιντζέρη του επέτρεπαν να έχει, εντούτοις στράφηκε από νωρίς και με αφοσίωση στην ζωγραφική. Όντας αυτοδίδακτος, αντιμετώπισε την ζωγραφική ως έναν τρόπο εσωτερικής άσκησης και μαθησιακού αυτοελέγχου, συνειδησιακής εγρήγορσης και φαντασιακής ανάπτυξης, δημιουργικής επιπλέον επεξεργασίας ορισμένων όψεων της συλλογικής μνήμης, αλλά και των προσωπικών βιωμάτων του.

Κατάθεση Ψυχής

Μέσα από τα έργα που ο Δημήτρης Λιντζέρης δημιούργησε και συνεχίζει να φιλοτεχνεί, αποτίει ένα είδος εικαστικού φόρου τιμής σε όσους θεωρεί πως συνέβαλαν με την ουσιαστική συνεισφορά και την αυτοθυσία τους, με την σκέψη επίσης αλλά και τους αγώνες τους, στην διαχρονική πορεία της πνευματικής κυρίως ζωής αυτού του τόπου, τροφοδοτώντας συναισθηματικά και ως συνεκτικός κινητήριος μοχλός (σε σχέση με το παρελθόν) την καθημερινότητά μας.

Κατάθεση Ψυχής

Κατά την ημέρα των εγκαινίων, θα χαιρετίσουν την εκδήλωση ο πρώην Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης και πρώην Πρόεδρος ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, ενώ για τον Δημήτρη Λιντζέρη ως ζωγράφο θα μιλήσει η ιστορικός Τέχνης & Θεωρίας του Πολιτισμού (ΕΚΠΑ) κ. Αθηνά Σχινά, που επιμελείται την έκθεση των έργων καθώς και τον εικαστικό κατάλογο.

Κατάθεση Ψυχής

Info: Πολιτιστικός Πολυχώρος "Μάνος Λοϊζος" | 25-30/1 | Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ. - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος»

Θηβών 245, Νίκαια
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μια έκθεση φωτογραφίας αφηγείται την αποστολή των Γιατρών του Κόσμου στην Ουκρανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος O.D.I.SO.S Open Democracy in a Society of Solidarity, οι Γιατροί του Κόσμου διοργανώνουν έκθεση φωτογραφίας και θεματικές συζητήσεις στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.

31/01/2023

"Δρόμοι Σύνθεσης": Έργα μεταπολεμικής γενιάς σε διάλογο με τη σύγχρονη τέχνη

Στην έκθεση παρουσιάζονται μνημειακά έργα "δασκάλων" της μεταπολεμικής γενιάς, επιχειρώντας μια μοναδική ώσμωση με συνθέσεις νεότερων δημιουργών με διακριτικό αποτύπωμα.

Η χαρακτική γίνεται παιχνίδι στον χώρο τέχνης Εκτός

Μετά από την έκθεση, μερικά από αυτά τα εκπαιδευτικά παιχνίδια θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΧ.

"CTRL+τ": Οι υπαρξιακοί συμβολισμοί του λαβύρινθου

Στο νέο πρότζεκτ του TAF, η Serena Poletti επικεντρώνεται στο θέμα του λαβύρινθου ως σύμβολο της ανακάλυψης του θανάτου και της αναγέννησης.

Άνθρωποι και υπολογιστές: Το έργο του Κωνσταντίνου Δοξιάδη και μια έρευνα για τη σύγχρονη Αθήνα εξετάζουν τη σχέση κοινοτήτων-πόλεων στη Στέγη

Πήραμε μία πρώτη γεύση από το ερευνητικό εγχείρημα "Κωνσταντίνος Δοξιάδης και Πληροφοριακός Μοντερνισμός: Η Μηχανή στην Καρδιά του Ανθρώπου" που εγκαινιάστηκε στις 28/1 στο υπόγειο της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση και μελετά τι συνιστά τις πόλεις του σήμερα, μέσα από το έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα αλλά και πρόσφατες έρευνες.

Γνωρίστε την κεραμική τέχνη μέσα από τα εργαστήρια του ARCHworkshop

Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τεχνικές ζωγραφικής σε ψημένο πηλό και θα δημιουργήσουν μια σύνθεση λουλουδιών με βιώσιμο αλλά και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο.