Ο Αντώνης Βολανάκης και ο Γιάννης Ισιδώρου μιλούν για την ποίηση των εικαστικών

Οι ποιητικές συναντήσεις «Με τα λόγια (γίνεται)» της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συνεχίζονται με δύο καλεσμένους από τον χώρο των εικαστικών τεχνών.

Αντώνης Βολανάκης, Γιάννης Ισιδώρου

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και οι ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)", έχοντας αφιερώσει 11 χρόνια στην παρουσίαση της ποίησης από όσες/ους την γράφουν και την μεταφράζουν, στη 12η περίοδό τους προσκαλούν δημιουργούς άλλων τεχνών για να παρουσιάσουν την δική τους σχέση με την ποίηση: μέσω των ποιημάτων που αγαπούν, αλλά και μέσω του ίδιου του έργου τους.

Στη δεύτερη σχετική εκδήλωση, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, προσκεκλημένοι είναι οι εικαστικοί καλλιτέχνες Αντώνης Βολανάκης και Γιάννης Ισιδώρου.

Ο Αντώνης Βολανάκης εκπόνησε τις σπουδές και την έρευνά του στα: Wimbledon College of Art, Saint Martins College of Art, Aalto University, ΕΚΠΑ, και New York University. Η πρακτική του διερευνά την συνέργεια ανθρωπίνων σχέσεων και αισθητικής, ποίησης και πολιτικής, εικαστικών και παραστατικών τεχνών. Το 2006, ίδρυσε την πλατφόρμα συνάντησης και συνεργασίας "blind date". Δημιουργεί εγκαταστάσεις, περφόρμανς, εκθέσεις, και δράσεις στη δημόσια σφαίρα μαζί με κοινότητες στην Β. Αμερική, στην Ελλάδα, και άλλες χώρες της Ευρώπης. Από το 2005, διδάσκει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε Ελλάδα, Γαλλία και ΗΠΑ· σήμερα είναι Επ. Καθ. στο Τεχνολογικό Παν/μιο Κύπρου.

Ο Γιάννης Ισιδώρου έχει συστήσει το intothepill (2005), από τις πρώτες ελληνικές καλλιτεχνικές ομάδες προσανατολισμένες στο βίντεο και τα άλλα νέα μέσα, και, με τον εικαστικό Γιάννη Γρηγοριάδη, το Salon de Vortex (2009), καλλιτεχνική σύμπραξη που δημιουργεί σύνθετες εγκαταστάσεις. Είναι συνιδρυτής του ηλεκτρονικού περιοδικού για την φιλοσοφία, την πολιτική και την τέχνη www.happyfew.gr και καλλιτεχνικός διευθυντής του περιοδικού ποίησης, ποιητικής και εικαστικών "ΦΡΜΚ". Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά φεστιβάλ πειραματικού κινηματογράφου και επιμεληθεί ποικίλα σύνθετα έργα που συνδυάζουν την ποίηση, την περφόρμανς και τις εικαστικές τέχνες.

Η εκδήλωση θα γίνει ζωντανά τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης – όπου συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας. Για όσους δεν μπορούν να παρευρεθούν διά ζώσης, η εκδήλωση θα μεταδίδεται συγχρόνως μέσω live streaming από τη σελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και το κανάλι της στο You Tube.

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.