Οι αντίξοες συνθήκες των τελευταίων χρόνων εμπνέουν φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων

Η έκθεση είναι μια παρουσίαση έργων μιας γενιάς φοιτητών που, παρά το νέο της ηλικίας τους, έχουν δοκιμαστεί από μια υπερδεκαετή οικονομική κρίση και από μια πανδημία που τους στέρησε τα εργαστήρια, τα αμφιθέατρα και τις βιβλιοθήκες του πανεπιστημίου.

Έκθεση Φοιτητών από την Σχολή Των Ιωαννίνων

Το Ίδρυμα "Η άλλη Αρκαδία" και το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, παρουσιάζουν την "Έκθεση Φοιτητών από την Σχολή Των Ιωαννίνων". Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 στον χώρο τέχνης 16 Φωκίωνος Νέγρη. 

Η έκθεση αυτή αφορά μια προσπάθεια εξωστρέφειας ενός τμήματος της περιφέρειας και γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος "Ζωγραφική VII" του προπτυχιακού κύκλου και του μαθήματος "Ιδέα και Πρακτική Σχεδίου" του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, τα οποία επιβλέπει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

Έκθεση Φοιτητών από την Σχολή Των Ιωαννίνων
Δημήτρης Γερούκαλης, Το κρεβάτι, 2022, μεικτή τεχνική σε καμβά, 40 x 30 εκ.
Έκθεση Φοιτητών από την Σχολή Των Ιωαννίνων
Μαρία Αναγνώστου, Όσα Δε Μπορείς να Δεις, 2021 - 2022, ακρυλικό σε χαρτί, 150 x 160 εκ.

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι ένα σχετικώς νέο τμήμα. Ως εκ τούτου οφείλει να ανιχνεύσει τις δυνατότητες της ως τμήμα ενός εξαιρετικού πανεπιστημίου, να διαμορφώσει την ιδιότυπη ταυτότητά της και κυρίως να επικοινωνήσει το έργο της, που είναι το έργο των φοιτητών και των διδασκόντων της. Εν προκειμένω επιτελείται ένας διάλογος μεταξύ φοιτητών του τετάρτου έτους καθώς και τελειοφοίτων του προπτυχιακού κύκλου σπουδών κατ’αντιδιαστολή με έργα πρόσφατων αποφοίτων και πλέον φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος εικαστικών τεχνών της Σχολής των Ιωαννίνων. Τα μεν αφορούν σπέρματα μιας εκκολαπτόμενης φουρνιάς, τα δε κατακτήσεις νεότατων αποφοίτων που έχουν εμπράκτως επιλέξει να εμβαθύνουν στην σπουδή τους, αμφότεροι με σοβαρές αξιώσεις σε κάθε περίπτωση.

Έκθεση Φοιτητών από την Σχολή Των Ιωαννίνων
Νικολέτα Γρηγοροπούλου, Άτιτλο, 2022, μολύβι σε χαρτί, 69 x 144 εκ.

Η έκθεση αυτή είναι μια παρουσίαση στο αθηναϊκό κοινό των έργων μιας γενιάς φοιτητών που, παρά το νέο της ηλικίας τους, έχουν δοκιμαστεί από μια υπερδεκαετή οικονομική κρίση και από μια πανδημία που έκλεισε και αυτούς, όπως όλους μας άλλωστε, στα σπίτια τους και μακριά από τα εργαστήρια, τα αμφιθέατρα και τις βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου.

Εγκαίνια: 11/1 (6-9 μ.μ)

Info: 16 Φωκίωνος Νέγρη | 11/1-18/2 | Ώρες λειτουργίας: Τετ.-Παρ.: 4-8 μ.μ., Σαβ.: 12-5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Σταύρος Βουλγαρίδης, A Burning Sensation, 2018, έγχρωμη ξυλογραφία, 21 x 30 εκ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ανί Ερνό, Χαν Γκανγκ και Κίττυ Αρσένη "έρχονται" στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ανατρέχουμε στα δύο βιβλία με αέρα Νόμπελ και σε εκείνο που μας υπενθυμίζει το φρικτό πρόσωπο της Χούντας, με τα οποία συνεχίζεται ο κύκλος "Η σκηνή των βιβλίων".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/07/2025

Πέντε νέες προσθήκες στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας

Ένα έθιμο, γνώσεις (μικρο)ναυπηγικής, μια αγροτική παράδοση κι η παρασκευή ενός ζυμαρικού, το καθένα κι από μια άλλη γωνιά της χώρας, προστέθηκαν στον κατάλογο.

Έναν "Έρωτα από τον άλλο κόσμο" φέρνουν οι εκδόσεις Anubis

Ένα ρομαντικό βιβλίο με πολύ χιούμορ που μας θυμίζει ότι η αγάπη και η ζωή αξίζουν κάθε ρίσκο.

Όλα όσα σε περιμένουν στο Μουσείο Ακρόπολης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού

Ξεναγήσεις, δράσεις για όλη την οικογένεια και εορτασμοί για την αυγουστιάτικη πανσέληνο.

"Νέα τοπία, κολυμβητές και κεραμικά" συναντάμε στον Τριαντάρο της Τήνου

Ο εικαστικός Γιώργος Χαδούλης συνεργάζεται με την Γκαλερί Σκουφά.

Τα βιβλία του ΠΣΚ: "Εδώ είναι Βαλκάνια"

Βιβλία από τη... "γειτονιά" μας θα βρείτε στις τρεις προτάσεις μας που θα περιλαμβάνονται εντός και θα κάνουν το ΠΣΚ σου καλύτερο.