"Nouveau réalisme": Έκθεση για το καινοτόμο καλλιτεχνικό κίνημα που σημάδεψε τη σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή πραγματοποιείται σε συνεργασία με διεθνείς φορείς και οργανισμούς.

Nouveau réalisme

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή παρουσιάζει την πρώτη μεγάλη, διεθνή έκθεση στο Μουσείο της Αθήνας, με τίτλο "Nouveau réalisme", που θα διαρκέσει από τις 11 Ιανουαρίου έως τις 9 Απριλίου. 

Η έκθεση, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με διεθνείς φορείς και οργανισμούς, περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών που υπέγραψαν το Μανιφέστο του Νεορεαλισμού το 1960, είτε κατά τη συγκρότησή του είτε λίγο αργότερα: παρουσιάζονται έργα των Yves Klein, Niki de Saint Phalle, César, Christo, Arman, Gérard Deschamps, François Dufrêne, Raymond Hains, Martial Raysse, Mimmo Rotella, Daniel Spoerri, Jean Tinguely και Jacques Villeglé.

Nouveau réalisme

Επιμελήτριες της έκθεσης είναι η Υπεύθυνη Συλλογής του Ιδρύματος Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau και η Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Man Ray Marion Meyer. Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιούνται ειδικές ξεναγήσεις για το κοινό καθώς και εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά και για ενήλικες.

Nouveau réalisme

Την πρώτη ημέρα που η έκθεση θα ανοίξει για το κοινό, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, οι δυο επιμελήτριες θα αναλύσουν διαφορετικές πτυχές του κινήματος του νέου ρεαλισμού στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος (7-9 μ.μ.). Η Γενική Διευθύντρια του ΑΘΗΝΑ 9.84 Μαργαρίτα Μυτιληναίου θα συντονίσει τη συζήτηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των Συναντήσεων στο Μουσείο. Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προκράτηση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.