Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (2-8/1)

Η εικαστική σκηνή της πόλης υποδέχεται το νέο έτος με μια διατομική έκθεση στη Γκαλερί 7 κι ένα φωτογραφικό πρότζεκτ από τον John Stoddart.

It ain't even late in the day anymore.It's night

It ain’t even late in the day anymore. It’s night

Η Χλόη Ακριθάκη και ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εισβάλλουν στη Γκαλερί 7 και εξερευνούν όσα χωρίζουν το φως από το σκοτάδι, μέσα από μια διατομική έκθεση. Η Ακριθάκη περιπλανιέται στη χιονισμένη Αθήνα και φωτογραφίζει εικόνες που εστιάζουν στη σχέση φύσης-ανθρώπου. Χειμερινές εξερευνήσεις κάνει και ο Τσιτσόπουλος, ο οποίος εμπνέεται από τη μπαρόκ τέχνη και το μανιερισμό. Βάσει αυτών δημιουργεί έντονα ψυχογραφικές φωτογραφίες, ψηφιακά κολάζ και ένα βίντεο από το μονόπρακτο του Τένεσσι Ουίλιαμς "Το τελευταίο από τα ολόχρυσα ρολόγια μου",  που ισορροπούν μεταξύ του όμορφου και του τρομακτικού.

Εγκαίνια: 7/1 (12-4 μ.μ.)

Info: Γκαλερί 7 | 7-28/1 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Σαβ., 12 - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ., Παρ. 12 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

The Marilyn Project

The Marilyn Project John Stoddart

Ο διακεκριμένος φωτογράφος John Stoddart μελετά τις τελευταίες στιγμές της εμβληματικής Μέριλιν Μονρό, μιας μορφής συνώνυμης της ποπ κουλτούρας, και δημιουργεί ένα φωτογραφικό εγχείρημα με 25 έργα που μιλά για τη ματαιοδοξία του ανθρώπινου είδους και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εγκαίνια: 5/1 (5 μ.μ.)

Info: Retro Gastro – Funky Taverna | Τηλέφωνο Κρατήσεων 210/3427803 | Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη τις ώρες λειτουργίας του εστιατορίου

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η έκθεση "Τέχνη για το εδώ και τώρα" αποκτά παγκόσμια εμβέλεια

Παράταση και διαδικτυακή προβολή για την έκθεση που έφερε την Αθήνα στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό προσκήνιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/01/2026

"Madre": Μια εικαστική αφήγηση για τη μητέρα γη

Έργα ζωγραφικής και art design αντικείμενα από την καλλιτέχνιδα Marta Biagini.

Η ιστορία της τυπογραφίας στην Ελλάδα από το Μουσείο Μπενάκη

Σε μια δωρεάν ημερίδα, θα αναδειχθούν ζητήματα σχετικά με τη μελέτη της ιστορίας της τυπογραφίας, τις πηγές, τις συλλογές αντικειμένων και τα κείμενα που την τεκμηριώνουν.

Το ζωγραφικό "Οροπέδιο" του ανήσυχου Μίλτου Γκολέμα

Εγκαίνια για την νέα ατομική έκθεση του καλλιτέχνη στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Το ναυάγιο της Πύλου και η ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη

Μία εικαστική παρέμβαση του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

"Τα εις Μορφέα": Νέα έκθεση στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Τα σχέδια της Φιλιππίνας Λιβιτσάνου κοσμούν το καφέ.

Like wildflowers in the cracks στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Ένα διήμερο πρόγραμμα κινηματογραφικών προβολών για την ελπίδα, τη μνήμη και την αντίσταση