Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (2-8/1)

Η εικαστική σκηνή της πόλης υποδέχεται το νέο έτος με μια διατομική έκθεση στη Γκαλερί 7 κι ένα φωτογραφικό πρότζεκτ από τον John Stoddart.

It ain't even late in the day anymore.It's night

It ain’t even late in the day anymore. It’s night

Η Χλόη Ακριθάκη και ο Φίλιππος Τσιτσόπουλος εισβάλλουν στη Γκαλερί 7 και εξερευνούν όσα χωρίζουν το φως από το σκοτάδι, μέσα από μια διατομική έκθεση. Η Ακριθάκη περιπλανιέται στη χιονισμένη Αθήνα και φωτογραφίζει εικόνες που εστιάζουν στη σχέση φύσης-ανθρώπου. Χειμερινές εξερευνήσεις κάνει και ο Τσιτσόπουλος, ο οποίος εμπνέεται από τη μπαρόκ τέχνη και το μανιερισμό. Βάσει αυτών δημιουργεί έντονα ψυχογραφικές φωτογραφίες, ψηφιακά κολάζ και ένα βίντεο από το μονόπρακτο του Τένεσσι Ουίλιαμς "Το τελευταίο από τα ολόχρυσα ρολόγια μου",  που ισορροπούν μεταξύ του όμορφου και του τρομακτικού.

Εγκαίνια: 7/1 (12-4 μ.μ.)

Info: Γκαλερί 7 | 7-28/1 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Σαβ., 12 - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ., Παρ. 12 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

The Marilyn Project

The Marilyn Project John Stoddart

Ο διακεκριμένος φωτογράφος John Stoddart μελετά τις τελευταίες στιγμές της εμβληματικής Μέριλιν Μονρό, μιας μορφής συνώνυμης της ποπ κουλτούρας, και δημιουργεί ένα φωτογραφικό εγχείρημα με 25 έργα που μιλά για τη ματαιοδοξία του ανθρώπινου είδους και τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εγκαίνια: 5/1 (5 μ.μ.)

Info: Retro Gastro – Funky Taverna | Τηλέφωνο Κρατήσεων 210/3427803 | Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη τις ώρες λειτουργίας του εστιατορίου

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ωνάσειος Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Πάνω από 10.000 τόμοι και αρχειακό υλικό ανοιχτά και ελεύθερα για το κοινό

Η νέα διαδικτυακή πύλη εξελίσσει τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση σε ένα σύγχρονο αποθετήριο για το ερευνητικό και ευρύτερο κοινό.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/01/2026

Η πρώτη έκθεση του Roe Ethridge στην Αθήνα έρχεται στη Gagosian

H έκθεση "Rude in the Good Way" ανοίγει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου ομότιτλου βιβλίου.

ΑΙ & Comics: Μία απαραίτητη συζήτηση για το μέλλον της ένατης τέχνης

Στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων φιλοξενείται μία ημερίδα αφιερωμένη στη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή.

Το "Ρέκβιεμ για το τέλος του έρωτα" και τα αντι-αρχεία του AIDS και της κουίρ μνήμης

Η sold-out παράσταση των Κουμεντάκη - Παπαϊωάννου είναι η πιο εμβληματική από μια σειρά καλλιτεχνικές δράσεις τα τελευταία χρόνια που κοιτάζουν την κληρονομιά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και το τραύμα του AIDS.

Εικαστική σύμπραξη Ελλάδας και Κίνας στην έκθεση 'Crossed Orbits'

Η ζωγραφική κυριαρχεί στην έκθεση, που επιμελείται ο Κωνσταντίνος Θ. Σπυρόπουλος, και λειτουργεί ως φορέας πολιτισμικής μνήμης και ταυτόχρονα πεδίο υπέρβασης.

"Pοst tenebras lux": Νέοι καλλιτέχνες συστήνονται στον "Τεχνοχώρο"

Ανερχόμενοι δημιουργοί παίρνουν θέση απέναντι στη σύγχρονη καλλιτεχνική και κοινωνική συνθήκη.