Η Μέριλιν Μονρό ξαναζωντανεύει μέσα από τη φωτογραφική ματιά του John Stoddart

Το πρωτοποριακό project M.A.G. (MusicArtMagazine) συνεργάζεται με τον φωτογράφο των σταρ στον χώρο του Retro Gastro – Funky Taverna στο Θησείο.

The Marilyn Project John Stoddart

Μία πρωτοποριακή συνεύρεση με τον φωτογράφο John Stoddart και το φάντασμα της Μέριλιν Μονρό. Αυτή τη φορά το πρωτοποριακό project M.A.G. (MusicArtMagazine) συνεργάζεται με τον φωτογράφο των σταρ σε μια συνομιλία τους στον χώρο του Retro Gastro – Funky Taverna στο Θησείο.

Στον χώρο του Retro Gastro ο καλλιτέχνης θα προσπαθήσει να διηγηθεί την ιστορία της Μονρό μέσα από την ιδιαίτερη φωτογραφική του ματιά. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί (μέσα – δίπλα και στο κελάρι) σαν ένας συνεχόμενος καμβάς αποτύπωσης των συναισθημάτων και της εικόνας, μέσα από τις φωτογραφικές δημιουργίες στους δρόμους του Λονδίνου.

Μέσα σε ένα κτίριο του 1872 θα τοποθετηθούν 25 έργα με τη Μονρό και την αλληγορική της ματιά λίγο πριν το τέλος της ζωής της. Τι θέλει να μας δείξει ο καλλιτέχνης; Μα τι άλλο; Τη ματαιοδοξία του ανθρώπινου είδους, μέσα από ένα σύμβολο του αμερικάνικου και όχι μόνο κόσμο των σταρ. 

Τι είναι η δόξα και τα φώτα της δημοσιότητας; Είναι εκείνη η στιγμή που βρίσκεσαι στον ουρανό μέσα στην φούσκα του φωτός και των άστρων και αμέσως την επόμενη στιγμή είσαι σχεδόν ένα τίποτα (για το σύνολο της κοινωνίας) ξεχασμένος από τον χρόνο, τους φίλους, τα φλας, την τηλεόραση. Στο κτίριο που στεγάζει λοιπόν το πολύεπίπεδο Retro Gastro θα υπάρξει μία στιγμή δημοσιότητας και ματαιοδοξίας για τους επισκέπτες αυτής της έκθεσης, η οποία ταξίδεψε από το Λονδίνο και το Παρίσι για να βρεθεί στην Αθήνα για έναν μήνα.

Ο αυτοδίδακτος John Stoddart έγινε γνωστός για τη φωτογραφική του καριέρα με γνωστούς ηθοποιούς, καλλιτέχνες και μοντέλα. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 ήρωες της φωτογραφίας (όπως αναφέρει το Professional Photography Magazine) καθώς και ως "ο άνθρωπος με αστέρια γύρω του" (όπως αναφέρεται στο Master Photography). Φωτογραφίες του έχουν κοσμήσει κατά καιρούς τα EMI, Harper’s Bazaar, The New York Times, Vogue & Virgin. Έχει κυκλοφορήσει 4 βιβλία με φωτογραφικό του υλικό από το1997 μέχρι το 2016: "Its Nothing Personal”, "Peep World”, "Flags and Badgers”, "Liverpool before the Exodus”.

Εγκαίνια: 5/1 (5 μ.μ.)

Info: Retro Gastro – Funky Taverna (Ηρακλειδών 19Α, Θησείο) | Τηλέφωνο Κρατήσεων 210/3427803

Περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Retro Gastro Funky Taverna

Ηρακλειδών 19, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.