Η Μέριλιν Μονρό ξαναζωντανεύει μέσα από τη φωτογραφική ματιά του John Stoddart

Το πρωτοποριακό project M.A.G. (MusicArtMagazine) συνεργάζεται με τον φωτογράφο των σταρ στον χώρο του Retro Gastro – Funky Taverna στο Θησείο.

The Marilyn Project John Stoddart

Μία πρωτοποριακή συνεύρεση με τον φωτογράφο John Stoddart και το φάντασμα της Μέριλιν Μονρό. Αυτή τη φορά το πρωτοποριακό project M.A.G. (MusicArtMagazine) συνεργάζεται με τον φωτογράφο των σταρ σε μια συνομιλία τους στον χώρο του Retro Gastro – Funky Taverna στο Θησείο.

Στον χώρο του Retro Gastro ο καλλιτέχνης θα προσπαθήσει να διηγηθεί την ιστορία της Μονρό μέσα από την ιδιαίτερη φωτογραφική του ματιά. Ο χώρος έχει διαμορφωθεί (μέσα – δίπλα και στο κελάρι) σαν ένας συνεχόμενος καμβάς αποτύπωσης των συναισθημάτων και της εικόνας, μέσα από τις φωτογραφικές δημιουργίες στους δρόμους του Λονδίνου.

Μέσα σε ένα κτίριο του 1872 θα τοποθετηθούν 25 έργα με τη Μονρό και την αλληγορική της ματιά λίγο πριν το τέλος της ζωής της. Τι θέλει να μας δείξει ο καλλιτέχνης; Μα τι άλλο; Τη ματαιοδοξία του ανθρώπινου είδους, μέσα από ένα σύμβολο του αμερικάνικου και όχι μόνο κόσμο των σταρ. 

Τι είναι η δόξα και τα φώτα της δημοσιότητας; Είναι εκείνη η στιγμή που βρίσκεσαι στον ουρανό μέσα στην φούσκα του φωτός και των άστρων και αμέσως την επόμενη στιγμή είσαι σχεδόν ένα τίποτα (για το σύνολο της κοινωνίας) ξεχασμένος από τον χρόνο, τους φίλους, τα φλας, την τηλεόραση. Στο κτίριο που στεγάζει λοιπόν το πολύεπίπεδο Retro Gastro θα υπάρξει μία στιγμή δημοσιότητας και ματαιοδοξίας για τους επισκέπτες αυτής της έκθεσης, η οποία ταξίδεψε από το Λονδίνο και το Παρίσι για να βρεθεί στην Αθήνα για έναν μήνα.

Ο αυτοδίδακτος John Stoddart έγινε γνωστός για τη φωτογραφική του καριέρα με γνωστούς ηθοποιούς, καλλιτέχνες και μοντέλα. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 ήρωες της φωτογραφίας (όπως αναφέρει το Professional Photography Magazine) καθώς και ως "ο άνθρωπος με αστέρια γύρω του" (όπως αναφέρεται στο Master Photography). Φωτογραφίες του έχουν κοσμήσει κατά καιρούς τα EMI, Harper’s Bazaar, The New York Times, Vogue & Virgin. Έχει κυκλοφορήσει 4 βιβλία με φωτογραφικό του υλικό από το1997 μέχρι το 2016: "Its Nothing Personal”, "Peep World”, "Flags and Badgers”, "Liverpool before the Exodus”.

Εγκαίνια: 5/1 (5 μ.μ.)

Info: Retro Gastro – Funky Taverna (Ηρακλειδών 19Α, Θησείο) | Τηλέφωνο Κρατήσεων 210/3427803

Περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Retro Gastro Funky Taverna

Ηρακλειδών 19, Θησείο
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Welcome to the Uncanny": Το 19ο ADAF επιστρέφει την άνοιξη

Το φεστιβάλ προσκαλεί καλλιτέχνες, θεωρητικούς, δημιουργούς και επισκέπτες να εισέλθουν σε έναν ανοίκειο κόσμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/01/2023

Ξεναγηθείτε δωρεάν στο Μουσείο Φιλελληνισμού

Το Μουσείο Φιλελληνισμού ανοίγει τις πόρτες του για να γνωρίσετε τις συλλογές του δωρεάν.

Η επίδραση της τεχνολογίας στη σύγχρονη ζωή μέσα από τις νέες εκθέσεις του ΕΜΣΤ

Ο καινούργιος κύκλος των χειμερινών ατομικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται στα τέλη αυτής της εβδομάδας, με μια περφόρμανς από τη Hannah Toticki.

"Γνόφος αγνωσίας": Η γοητεία της μυστικιστικής ζωγραφικής παράδοσης

Ο τίτλος της έκθεσης του Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου αναφέρεται σε ένα μυστικιστικό κείμενο του 14ου αιώνα γραμμένο από έναν ανώνυμο Άγγλο μοναχό.

"Without Which, Not / Sine Qua Non": Μία καλλιτεχνική απόπειρα αυτοπροσδιορισμού

Ο κοινός εννοιολογικός άξονας που ενώνει το έργο των Μαρίας Σταμάτη και Κώστα Βίττη, είναι η επιθυμία τους να αναγνώ-σουν και να εν-νοηματώσουν τα όρια της έκφρασης.

Οι "από σκουριά και αλμύρα" πίνακες του Γιάννη Μίχα

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά.