Το "Σήμερα όμως είναι αλλιώς" της Κατερίνας Παπαζήση μάς προσκαλεί να το βιώσουμε…αλλιώς

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλη τη μέρα από τις 10 π.μ. μέχρι τις 10 μ.μ.

Σήμερα όμως είναι αλλιώς

Το Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί την έκθεση της Κατερίνας Παπαζήση "Σήμερα όμως είναι αλλιώς", σε επιμέλεια του Χριστόφορου ΜαρίνουΤο Σάββατο 19 Νοεμβρίου το "Σήμερα όμως είναι αλλιώς" προσκαλεί το κοινό να το βιώσει….αλλιώς. Ξαπλωμένοι, καθιστοί, μπουσουλώντας ή ανάποδα, σε μια πιο χαλαρή στάση, σε μια ώρα εμβύθισης στο χρώμα, στον ήχο και στο ίδιο μας το σώμα. H δράση θα αρχίσει στις 7.30 μ.μ. 

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλη τη μέρα από τις 10 π.μ. μέχρι τις 10 μ.μ. Η έκθεση συνεχίζεται κανονικά όλη αυτή την εβδομάδα και ολοκληρώνεται την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 3 μ.μ.

Σήμερα όμως είναι αλλιώς

Η Θάλεια Ιωαννίδου, που ανήκει στους συντελεστές της έκθεσης, είναι μουσικός, sound artist, αρχιτέκτων και D.J. με έδρα την Αθήνα. Η καλλιτεχνική της πρακτική επικεντρώνεται στον αυτοσχεδιασμό και την σύνθεση μουσικής και ηχητικών περιβάλλοντων. Η Άννα Τζάκου, από την άλλη, είναι περφόρμερ, σκηνοθέτης και practice-based ερευνήτρια στις παραστατικές πρακτικές. Επεξεργάζεται το βίωμα του σώματος στο χώρο για τη δημιουργία ζωντανών συμβάντων και συμμετοχικών δραματουργιών σε αστικά και φυσικά τοπία.

Σήμερα όμως είναι αλλιώς
Κατερίνα Παπαζήση

Στους συντελεστές συναντάμε και την εικαστικό Κατερίνα Παπαζήση. Η εργαστηριακή της πρακτική έχει τις ρίζες της στη ζωγραφική και επεκτείνεται στον χώρο μέσω της γλυπτικής και των εγκαταστάσεων. Η δημιουργία περιβάλλοντων ώς εκθεσιακή συνθήκη είναι στο κέντρο της εκθεσιακής της πρακτικής.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κατερίνα Παπαζήση. Σήμερα όμως είναι αλλιώς

  • Ζωγραφική

Η απόλαυση και συγκεκριμένα η σαρκική επιθυμία κυριαρχεί στις συνθέσεις της νέας σειράς έργων από την Κατερίνα Παπαζήση, η οποία φιλοτεχνεί "τοπία σάρκας". Τα ζωγραφικά της έργα προσθέτουν στη μακρόχρονη ιστορία της ερωτικής τέχνης, η οποία στη σύγχρονη Ελλάδα έχει περιθωριοποιηθεί.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Ημερίδα για τη διαχρονικότητα των Κυκλάδων ετοιμάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Η Πρωτοβουλία Cycladic Identity αναδεικνύει τα ελληνικά νησιά ως ένα ζωντανό εργαστήριο συμμετοχής και συνεργασίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/10/2025

"Τα Ντοκουμέντα του Πειραιά": Ένα νέο φεστιβάλ αλλάζει τον πολιτιστικό χάρτη της πόλης

Σε ένα ζωντανό σκηνικό ιστορίας, τέχνης και συλλογικής μνήμης μετατρέπεται ο Πειραιάς αυτό το Σαββατοκύριακο.

Μουσείο Μπενάκη: Πώς ο Δημήτρης Πικιώνης σημάδεψε την ελληνική αρχιτεκτονική

Το εκθεσιακό αφιέρωμα για τον Έλληνα αρχιτέκτονα εγκαινιάζεται σήμερα (22/10).

"Ατμόσφαιρες στα πόδια μου": Προβολές για τη βιωσιμότητα της Γης στην Ταινιοθήκη

Βίντεο προτείνουν νέους τρόπους κατανόησης της σχέσης του ανθρώπου με τη γη.

Εικαστικοί αποκαλύπτουν όσα δεν βλέπουμε στα παρασκήνια μιας καλλιτεχνικής παραγωγής

Το "remnants of ongoing activity" προβάλλει επισφαλείς και συχνά αόρατες συνθήκες ενός καλλιτεχνικού πρότζεκτ.

Διάλεξε το επόμενο έκθεμα του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Το μουσείο γιορτάζει δύο χρόνια λειτουργίας και καλεί το κοινό να συμβάλλει ενεργά στη μόνιμή του έκθεση.

6 μεγάλες ληστείες σε μουσεία πριν από εκείνη του Λούβρου

Η Μόνα Λίζα, η Κραυγή και άλλα έργα τέχνης που έχουν πέσει θύματα ληστείας ανά τα χρόνια.