"Desire Lines": Τρεις καλλιτέχνιδες επηρεάζουν η μια την κατεύθυνση της άλλης

Ο τίτλος αντλεί έμπνευση από την αρχιτεκτονική τοπίου και την κουήρ φαινομενολογία, το πεδίο της φιλοσοφίας που εξετάζει τη βιωμένη εμπειρία και την κουήρ ταυτότητα.

Desire Lines

Το Snehta Residency φιλοξενεί από την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου την ομαδική έκθεση "Desire Lines" που αποτελείται από έργα των Iza Koczanowska, Minsun Kim και Ruby Reding, σε επιμέλεια της Ελένης Ρήγα. Ο τίτλος αντλεί έμπνευση από την αρχιτεκτονική τοπίου και την κουήρ φαινομενολογία, το πεδίο της φιλοσοφίας που εξετάζει τη βιωμένη εμπειρία και την κουήρ ταυτότητα. Κατά τη διάρκεια της τρίμηνης διαμονής τους, οι τρεις καλλιτέχνιδες δημιούργησαν νέα έργα κατευθύνοντας το σώμα τους προς ή μακριά από ορισμένα αντικείμενα και επηρέασαν αμοιβαία η μια την κατεύθυνση της άλλης.

Η Iza Koczanowska ξεκινά από την παραδοχή ότι ο δημόσιος χώρος δεν σχεδιάστηκε για να φιλοξενεί γυναικεία σώματα. Αμφισβητώντας το φόβο, δημιουργεί νέα έργα αξιοποιώντας την τεχνολογία και αφομοιώνοντας αρχιτεκτονικά υλικά με σκοπό να προτείνει νέες αστικές παρεκκλίσεις.

Η Minsun Kim, από την άλλη, συμπλέκεται με την έννοια του χρόνου εισάγοντας πολιτιστικές και φιλοσοφικές αναφορές από την πατρίδα της, την Κορέα. H καλλιτέχνις διασπά τους χρονικούς περιορισμούς και τις γραμμικές αφηγήσεις προτείνοντας κυκλικές και συνυφασμένες φόρμες.

Η Ruby Reding καταπιάνεται με πολύπλοκα θέματα τοξικότητας και βιοποικιλότητας ξεκινώντας μια επιτόπια έρευνα σε διάφορες παραποτάμιες τοποθεσίες ακολουθώντας μια περιπλανώμενη στα απομεινάρια μιας μέχρι πρότινος πλούσιας φυσικής πηγής.

Info: Snehta Residency | 24-30/11 | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Snehta Residency

Δροσοπούλου 47, Κυψέλη
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"good spaces left": Τι μυστικά κρύβει η πλατεία των Εξαρχείων;

Το cross section archive παρουσιάζει την έκθεση της Anu Vahtra, σηματοδοτώντας και την έναρξη της ετήσιας θεματικής του κέντρου για το 2022-23, "Ιστορία σε Πραγματικό Χρόνο".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/12/2022

Όλα όσα θα δούμε στην 8η Μπιενάλε Θεσσαλονίκης

Εκθέσεις, δράσεις, καινοτόμες προτάσεις, συναντήσεις και νέες συνεργασίες στο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

"Με Σφραγίδα το χρώμα": Η έκθεση της Ίριδας Ξυλά Ξαναλάτου στον Χώρο Τέχνης "Εκτός"

Οι εικόνες της Ξαναλάτου προσεγγίζουν την αφαίρεση, όπου τα απλά σχήματα και τα σύνθετα χρώματα γίνονται στιγμιότυπο της χάρης και της κίνησης.

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα Χριστούγεννα!

Γιορτινά προγράμματα για οικογένειες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες, βραδινοί περίπατοι στους εκθεσιακούς χώρους, κρυφές ιστορίες για τα εκθέματα, μοναδικές δημιουργίες στο κατάστημα και εορταστικά πιάτα στο εστιατόριο θα χαρίσουν ξεχωριστές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η έκθεση "Το αίνιγμα του δάσους" ρίχνει φως στη νοημοσύνη των δέντρων

Το δημόσιο πρόγραμμα της έκθεσης "Το αίνιγμα του δάσους" του Τάσου Βρεττού.

Δημοπρασία στη μνήμη της Χριστίνας Πρέκα για καλό σκοπό

Με δωρεά της Μερόπης και του Γιώργου Πρέκα, 94 σπουδαία έργα γνωστών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών από τη συλλογή της Χριστίνας Πρέκα θα δημοπρατηθούν στη μνήμη της από τον Οίκο Vergos Auctions.

Θεόκλητε Τριανταφυλλίδη, το μετα-σύμπαν θα είναι ουτοπία ή εφιάλτης;

Ο καλλιτέχνης στήνει στη The Breeder μια πλούσια οπτικοακουστική εμπειρία και μας μιλά για τις δύο όψεις του ψηφιακού περιβάλλοντος στο πρότζεκτ "Pheromone Spa" και όλα όσα τον ενέπνευσαν για τη δημιουργία του.