"Art & Science Micro Forum": Πώς συνδέεται ο χορός με την επιστήμη, την τεχνολογία και το περιβάλλον;

Η έκθεση απλώνεται σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας: στους χώρους του Flux Laboratory Athens στην Πλάκα, στο κτίριο της οδού Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5 στη Μητρόπολη, καθώς και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Art & Science Micro Forum

Για δύο μέρες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα ξεχωριστό ταξίδι, από την επιφάνεια της γης μέχρι το διάστημα, με πολύ ενδιαφέρουσες ενδιάμεσες στάσεις και ξεναγούς τον χορό, την επιστήμη και την τεχνολογία. Όλα αυτά χάρη στο "Art & Science Micro Forum", μια πρωτοβουλία του πειραματικού εργαστηρίου Flux Laboratory Athens, το οποίο θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στις 3 και 4 Δεκεμβρίου σε διάφορους χώρους της Αθήνας με δωρεάν είσοδο για το κοινό.

Πρόκειται για μια πρωτότυπη καλλιτεχνική και επιστημονική συνάντηση που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο ως ημερίδα: χορευτές, χορογράφοι, επιστήμονες, τεχνολόγοι και το ευρύ κοινό βρέθηκαν μαζί για μία μέρα προκειμένου να εξερευνήσουν τους κόσμους που γεννά η σύμπραξη του χορού και του σώματος με την επιστήμη και την τεχνολογία. Μέσα από στοχευμένες δράσεις, ομιλίες και εργαστήρια επιxειρήθηκε η διαμόρφωση μιας πλατφόρμας διαλόγου και πειραματισμού πάνω στα όρια των τεχνών και της επιστήμης.

Art & Science Micro Forum

Η δεύτερη διοργάνωση του "Art & Science Μicro Forum" - όπως δηλώνει και ο τίτλος της, "Atmospheres" - εξετάζει τους εννοιολογικούς και πραγματικούς χώρους της ατμόσφαιρας. Κατά τη διάρκεια του διήμερου φόρουμ, το κοινό θα "ταξιδέψει" από την επιφάνεια της γης, στην άκρη του διαστήματος, περνώντας από όλα τα στρώματα της ατμόσφαιρας, σταματώντας στο καθένα για να εξερευνήσει διεπιστημονικά τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής μέσω διαφορετικών καλλιτεχνικών μέσων, ομιλιών και εργαστηρίων. Κάθε στάση δημιουργεί ένα διαφορετικό πλαίσιο για δράσεις και εκδηλώσεις.

Art & Science Micro Forum

Συμμετέχουν: Νάντια Αργυροπούλου, Χρήστος Βρεττός, Ανδρέας Καζαντζίδης, Μαρία Κανακίδου, Ιωάννης Καρούνης, Δήμητρα Κουτσερίδου, Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, Στέργιος Μίσιος, Βασίλειος Παπαδημητρίου, Μάρθα Πασσακοπούλου, Akoo-o (Ντάνα Παπαχρήστου, Γιώργος Σαμαντάς), Ginger Creepers Theatre Band, Mindy Howard, Natasha Martin, One Continuous Lab (Οδυσσέας Κλεισούρας, Αλέξανδρος Κοντογεωργακόπουλος) και σπουδαστές της επαγγελματικής σχολής χορού ΑΚΤΙΝΑ υπό την καθοδήγηση της Ζωής Ευσταθίου

Το πρόγραμμα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου

Flux Laboratory Athens
"Εκκίνηση": Speed Dating II , δικτύωση επιστημόνων & καλλιτεχνών
5 - 6 μ.μ.: "Τροπόσφαιρα" / Ομιλία από την ανεξάρτητη επιμελήτρια και θεωρητικό τέχνης Νάντια Αργυροπούλου με θέμα "Τέχνη, αποανάπτυξη και η κίνηση πέρα από το τέλος του κόσμου". Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. (3.30 - 4.30 μ.μ.)

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
"Εξώσφαιρα": Ηχητικός περίπατος της ομάδας Akoo-o (Ντάνα Παπαχρήστου, Γιώργος Σαμαντάς) στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Επιστημονικοί σύμβουλοι: Στέργιος Μίσιος (Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών), Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού (αστροφυσικός, Κέντρο Επισκεπτών Θησείου ΕΑΑ). (6 - 8.30 μ.μ.)

Flux Laboratory Athens
"Μεσόσφαιρα": Διαδραστική περφόρμανς από τη χορεύτρια Μάρθα Πασακοπούλου. Επιστημονικός σύμβουλος: Χρήστος Βρεττός (υπεύθυνος επικοινωνίας Electra Energy Cooperative). Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί δύο φορές για περιορισμένο αριθμό θεατών. (9.15 - 10.45 μ.μ.)

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου

Κτίριο της οδού Μπενιζέλου Παλαιολόγου 5

"Θερμόσφαιρα": Multi-screen εγκατάσταση του περφόρμερ Ιωάννη Καρούνη. Επιστημονική σύμβουλος: Mindy Howard (αστροναυτική εκπαίδευση, Inner Space Training)

"Άκρη του διαστήματος, Γραμμή Καρμαν": Επιτόπια εγκατάσταση της ομάδας One Continuous Lab (Οδυσσέας Κλεισούρας, Αλέξανδρος Κοντογεωργακόπουλος), συμμετέχουν σπουδαστές της επαγγελματικής σχολής χορού ΑΚΤΙΝΑ, υπό την καθοδήγηση της Ζωής Ευσταθίου.

"Στρατόσφαιρα": Έκθεση και περφόρμανς της ομάδας Ginger Creepers Theatre Band. Επιστημονικοί σύμβουλοι: Ανδρέας Καζαντζίδης (τομέας Εφαρμοσμένης Φυσικής, Πανεπιστήμιο Πάτρας), Βασίλειος Παπαδημητρίου (τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης), Μαρία Κανακίδου (τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Back to earth": Εργαστήριο body music με τη Natasha Martin. (7 μ.μ.)

Party με DJ set από τον Αλέξανδρο Κοντογεωργακόπουλο. (8 - 11 μ.μ.)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.