"Clavus Annalis": Μια έκθεση κοσμήματος διερευνά την ανθρώπινη τάση συλλογής αντικειμένων

Η θεματική έκθεση κοσμήματος του Ανδρονίκου Σαγιάννου παρουσιάζει αντικειμένα όχι μόνο λειτουργικού, αλλά και συμβολικού χαρακτήρα.

'CLAVUS ANNALIS' @M.Kloukinas

Η θεματική έκθεση κοσμήματος "Clavus Annalis", που πρόκειται να παρουσιάσει ο Ανδρόνικος Σαγιάννος την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, προκύπτει από τη διερεύνηση της ανθρώπινης τάσης συλλογής αντικειμένων. Πέρα από το λειτουργικό χαρακτήρα του κάθε αντικειμένου, πολιτιστικό ενδιαφέρον αποκτά το συμβολικό πρόσημο, το οποίο ο χρόνος και η χρήση θα του προσδώσει.

@M.Kloukinas

Αφορμή για αυτή την εργασία είναι το καρφί (ἧλος) ως ανθρώπινη επινόηση, που διαφορετικές κουλτούρες και χρονικές στιγμές αποκαλύπτουν το πλήθος ερμηνειών και χρήσεων του. Ένα από τα σαφέστερα παραδείγματα τελετουργικής χρήσης των καρφιών στην αρχαιότητα ήταν η τελετή στο Βολσίνι, της Ετρουρίας και ο λεγόμενος ετήσιος ἧλος, Clavus Annalis.

@M.Kloukinas

Ο Ανδρόνικος Σαγιάννος εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο εργαστήριο Σχεδιασμού Αντικειμένων και Κοσμημάτων του ΤΕΕΤ (Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας) και παλαιότερα στην Alchimia (Σχολή Σύγχρονου Κοσμήματος, Φλωρεντία).

@M.Kloukinas

Info: Μακρυγιάννη 3 | Ώρες λειτουργίας: Δευ., Τετ., Σαβ. 10 π.μ. - 3 μ.μ. | Τρ., Πεμ., Παρ. 10 π.μ. - 8.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μακρυγιάννη 3, Ακρόπολη

Μακρυγιάννη 3, Ακρόπολη
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η πρώτη διαδραστική έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα

Στο επιβλητικό Αίθριο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας εγκαινιάστηκε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, από την ΑΕ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η νέα έκθεση "Κλιματική Αλλαγή και Εμείς".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

Στη νέα έκθεση του Νικόλα Αντωνίου πνέει "ένας νέος άνεμος"

Ο Νικόλας Αντωνίου, όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος, αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο.

Ένα ομαδικό πρότζεκτ αναδεικνύει την ιταλική σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group.

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα που προκύπτουν από το πρωινό ξύπνημα, τον καφέ που πίνεις, τι φαγητό σ’αρέσει, τι ποτό πίνεις, πόσο ξενυχτάς

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.