Το πρότζεκτ "The New Together" ολοκληρώνεται με την έκθεση τριών συνεργατικών έργων

Νέα ημερομηνία εγκαινίων για την ομαδική έκθεση στη Ngallery.

The New Together Vol. III

Η φυσική παρουσίαση του πρότζεκτ "The New Together" ολοκληρώνεται με την έκθεση τριών συνεργατικών έργων που δημιουργήθηκαν έπειτα από το ανοιχτό κάλεσμα της Ngallery, για συνδημιουργία εξ αποστάσεως κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Η έκθεση "The New Together Vol. III", μετά από την αναβολή των αρχικών της εγκαινίων, θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στον υβριδικό χώρο της Ngallery.

Κατά τη διάρκεια του lockdown, η Ngallery της Νικολέτας Χατζοπούλου απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε ένα καλλιτεχνικό project με μοναδική προϋπόθεση τη συνδημιουργία εξ αποστάσεως. Συνθέτες, μουσικοί, εικαστικοί, περφόρμερς, σκηνοθέτες, συγγραφείς, επιστήμονες και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο προ(σ)κλήθηκαν να δημιουργήσουν συνεργατικά έργα, ξεπερνώντας το εμπόδιο της αδυναμίας κοινής παρουσίας στον ίδιο χώρο.

The New Together Vol. III Losing Touch

Τα έργα του "The New Together"

"5walls with Anna Pangalou"

Βίντεο πολύωρων κλήσεων μέσω Zoom χωρίς προκαθορισμένα χρονικά όρια | Tim Tsang x Άννα Παγκάλου

The New Together Vol. III 5walls with Anna Pangalou

Τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2020, στην κορύφωση της πανδημίας σε πολλές χώρες, ο Tim και η Άννα αποφάσισαν να συναντηθούν εικονικά από τα σπίτια τους στο Λος Άντζελες και την Αθήνα, αντίστοιχα. Αθόρυβα και χωρίς δημόσια προβολή, οι δύο καλλιτέχνες συνομίλησαν συνολικά τέσσερις φορές, με κάθε συνάντηση να διαρκεί από δύο έως τέσσερις ώρες.

The New Together Vol. III 5walls with Anna Pangalou

Τα θέματα που συζητήθηκαν περιελάμβαναν την κυβερνητική, την κοινωνιολογία, την τέχνη, τη μουσική, τη δημιουργικότητα, τη μοναξιά, τις δυσκολίες της ζωής, τον πολιτισμό, την ιστορία. Μετά τη δολοφονία του George Floyd στις 25 Μαΐου 2020, ο Tim και η Άννα πέρασαν την τέταρτη συνομιλία τους σε απόλυτη σιωπή για πάνω από μία ώρα, αφού άκουσαν μαζί τον κύκλο τραγουδιών του Mahler "Kindertotenlieder" ("Τραγούδια για τον θάνατο των παιδιών").

"Stitching Borders"

Εγκατάσταση | Constantine Katsiris x Louisa Stylianidi

The New Together Vol. III Stitching Borders

Το έργο της Λουίζας και του Κωνσταντίνου επικεντρώνεται στην ιδέα των χαρτών και των συνόρων, δημιουργώντας τοπία ήχου και χώρου. Η Λουίζα δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στη διασταύρωση της γλυπτικής, του σχεδίου, του φιλμ και της συγγραφής. Ερευνά την υλικότητα και τον ήχο, και στην τρέχουσα περίοδο εξερευνά τα σύνορα, τη χειροτεχνία, τη γλώσσα και τα υλικά, καθώς και τις μεταξύ τους σχέσεις. Ο Κωνσταντίνος είναι εικαστικός ελληνικής καταγωγής, που ζει και εργάζεται στο Σασκατούν του Καναδά. Μανιώδης φωνογράφος, έχει ταξιδέψει εκτενώς για να πραγματοποιήσει ηχογραφήσεις πεδίου σε όλο τον κόσμο, από αστικά περιβάλλοντα όπως το Παρίσι και η Πράγα, μέχρι σε πιο απομακρυσμένες περιοχές όπως το τροπικό δάσος του Αμαζονίου.

"Losing Touch"

Micro-short φιλμ | Μαύρα Πεπονή x Νικολέτα Χατζοπούλου

The New Together Vol. III Losing Touch

​​Αυτό το micro-short φιλμ δημιουργήθηκε μέσα από την εξ’ αποστάσεως συνεργασία της σκηνοθέτιδας Μαύρας Πεπονή και της συνθέτιδας, σολίστ της βιόλα ντα γκάμπα και ερευνήτριας στο πεδίο της Μουσικής και της Αρχιτεκτονικής, Νικολέτας Χατζοπούλου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας του 2020. Έχει προβληθεί σε φεστιβάλ στην Ευρώπη και την Αμερική, και το 2022 απέσπασε το βραβείο Experimental Edition στο Oaxaca Film Fest.

Info: Ngallery | 16/11-10/12 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Πεμ.: 9 π.μ. - 3 μ.μ., Παρ., Σαβ.: 10 π.μ. - 3 μ.μ. | Επίσκεψη στη γκαλερί κατόπιν ραντεβού στο ngallery18@gmail.com | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

The New Together Vol. III

  • Μεικτά Μέσα

Κατά τη διάρκεια του lockdown εξαιτίας της πανδημίας τού SARS-CoV-2, η Ngallery της –συνθέτριας σύγχρονης μουσικής και ερευνήτριας του ήχου– Νικολέτας Χατζοπούλου απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή σε ένα καλλιτεχνικό project με μοναδική προϋπόθεση τη συνδημιουργία εξ αποστάσεως. Συνθέτες, μουσικοί, εικαστικοί, performers, σκηνοθέτες, συγγραφείς, επιστήμονες και διανοούμενοι από όλο τον κόσμο προ(σ)κλήθηκαν να δημιουργήσουν συνεργατικά έργα, ξεπερνώντας το εμπόδιο της αδυναμίας κοινής παρουσίας στον ίδιο χώρο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων στοχεύει σε μια κληρονομιά ανθεκτική σε καταστροφές και συγκρούσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18/4, αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση του κοινού στο σημαντικό θέμα της προστασίας της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/04/2024

Λαϊκή ζωγραφική και νοσταλγία για την αγροτική ζωή στον καμβά της Ιωάννας Λημνιού

Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας που θα παρουσιαστεί στην The Breeder.

Δύο νέες εκθέσεις στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα

Πρόκειται για την έκθεση του Δημήτρη Ανδρεάδη με τίτλο "Engram" και της εικαστικού Κατερίνας Παπαζήση "A dancefloor of one’s own".

Δωρεά της οικογένειας Λάτση για την αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η δωρεά από τον Σπύρο και τη Ντόροθυ Λάτση γίνεται εις μνήμη του Ιωάννη και της Εριέττας Λάτση.

"Στρεβλή πορεία, 1960-1974": Παρουσιάζοντας την πολιτική από τη δεκαετία του '60 στη δικτατορία

Η μελέτη καλύπτει τα αίτια της απριλιανής δικτατορίας στη διάρκεια της δεκαετίας του ‘60 καθώς και την κληρονομιά της στην περίοδο της δημοκρατίας που ακολούθησε.

3 μεταφράστριες μάς συστήνουν με το δικό τους τρόπο τρία πολυσυζητημένα βιβλία ξένης λογοτεχνίας που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι Χίλντα Παπαδημητρίου, Μαρία Ξυλούρη και Στέλα Ζουμπουλάκη γράφουν για τη "Μελέτη περίπτωσης", το "Cloud Atlas" και το "Κορίτσι", τρία σημαντικά βιβλία που μετέφρασαν πρόσφατα και αξίζει να προσέξουμε.

Ο Cacao Rocks μιλά για τη νέα τοιχογραφία του στο Mitsis N’U Piraeus Port και τη σύγχρονη ελληνική street art

Μια συζήτηση με τον καταξιωμένο καλλιτέχνη για την έμπνευση πίσω από το νέο έργο που κοσμεί το ιστορικό κτίριο στον Πειραιά.