"Land Rights": Μια έκθεση με θέμα τα δικαιώματα της γης

Στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων που θα φιλοξενήσει ο xώρος τέχνης 1927, ξεκινάει μια οπτικοακουστική έκθεση που καταπιάνεται με την περιβαλλοντική κρίση.

001063.jpg

Μέσω φωτογραφιών, βίντεο και εικαστικών/ακουστικών εγκαταστάσεων, η έκθεση "Land Rights" καταπιάνεται με το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής και εγείρει το θέμα των δικαιωμάτων της γης: τι μορφές παίρνει η μαζική καταστροφή της φύσης, πώς μπορούμε να την ανασχέσουμε και ποια θεώρηση της φύσης μπορούμε να αντιτάξουμε στην καταστροφική δυτική προσέγγιση που αιώνες τώρα την αντιμετωπίζει αποκλειστικά ως αντικείμενο προς εκμετάλλευση;

Η έκθεση περιλαμβάνει το φωτογραφικό έργο του διακεκριμένου Περουβιανού φωτογράφου Μusuk Nolte που καταγράφει την πρόσφατη καταστροφική διαρροή πετρελαίου στις ακτές της Λίμα, το έργο του βραβευμένου Τσέχου φωτογράφου David Tesinski απο τα περιβαλλοντικά κινήματα στην Ευρώπη και τον Αμαζόνιο, την κολλεκτίβα Ozhope απο το Μαλάουι των οποίων το έργο κινείται μεταξύ περφόρμανς και φωτογραφίας, της μουσικού Manja Ristic (Σερβία/Κροατία) που μετουσιώνει σε ηχητικά τοπία την καταστροφή του θαλάσσιου βυθού στην Αδριατική, καθώς και βίντεο και εικαστικές εγκαταστάσεις των Sonya Rademeyer  από τη Νότια Αφρική, Κατερίνα Καρατζαφέρη από την Ελλάδα και Edith Brunette & Francois Lemieux από τον Καναδά. 

OILS_SPILL_MusukNolte004.jpg

Η έκθεση αποτελεί μέρος μίας σειράς δράσεων πάνω στο θέμα των δικαιωμάτων της γης, που θα διαρκέσει όλο το χρόνο στο χώρο τέχνης "1927" και περιλαμβάνει περφόρμανς, εκθέσεις και ομιλίες.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

LAND RIGHTS (μέρος 1ο)

  • Μεικτά Μέσα

Μέσω φωτογραφιών, βίντεο και εικαστικών/ακουστικών εγκαταστάσεων, το ομαδικό πρότζεκτ στο 1927 καταπιάνεται με το ζήτημα της περιβαλλοντικής καταστροφής και μας ρωτά πώς μπορούμε να διασώσουμε τη φύση απαλλάσσοντάς την από την καταστροφική Δυτική προσέγγιση που εδώ και αιώνες την αντιμετωπίζει ως αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Το ΕΑΜ εγκαινιάζει τη νέα δράση "Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων. Μουσεία και Κοινωνία. Με το βλέμμα στο 2050"

Οι Κύκλοι Επιστημονικών Συναντήσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα επιχειρήσουν να δώσουν απάντηση σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στην διασύνδεση της κοινωνίας με τα μουσειακά ιδρύματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στον 21ο αιώνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/04/2024

Φεστιβάλ και αφιερώματα στην 20ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Στην 20ή ΔΕΒΘ συναντάμε, μεταξύ άλλων, το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών, το νέο Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου και ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Ιωάννου.

Είδαμε την Κεντρική Έκθεση της 60ης Μπιενάλε Βενετίας 2024 "Ξένοι Παντού" και αναρωτιόμαστε αν τελικά "μπορούν οι υποτελείς να μιλούν"

Με ποιούς όρους εκπροσωπείται ο /η/το queer καλλιτέχνης/ιδα/@, ο/η/το αουτσάιντερ, ο/η/το ιθαγενής/ες στην έκθεση "Ξένοι Παντού"; Μπορεί να απο-αποικιοποιηθεί μια Μπιενάλε;

"Περί ζωγραφικής": Πέντε καλλιτέχνες δημιουργούν έργα που κινούνται μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας

Απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας αφοσιώνονται στην εξερεύνηση της τέχνης μέσα από κλασικές ζωγραφικές προσεγγίσεις.

Ανακαλύψτε βιβλία για κάθε ηλικία από τις εκδόσεις Κέδρος

Ελληνική πεζογραφία και βιβλία για νέους και παιδιά ανάμεσα στις νέες κυκλοφορίες.

Οι εκθέσεις που αξίζει να επισκεφθείς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όλα τα εικαστικά πρότζεκτ που αξίζουν μια τελευταία βόλτα στα μουσεία και τις γκαλερί της Αθήνας, πριν τις πασχαλινές αργίες.