Μια συζήτηση με τους υποτρόφους του ARCAthens στο ΕΜΣΤ

Το ARCAthens δημιουργεί δίκτυα διαλόγου και επαφών μεταξύ επαγγελματιών της τέχνης από όλον τον κόσμο.

ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ARCAthens ΣΤΟ ΕΜΣΤ

Tο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) φιλοξενεί μια συζήτηση των υποτρόφων του Φθινοπώρου 2022 του ARCAthens με την επιμελήτρια του ΕΜΣΤ Δάφνη Βιτάλη και την ανεξάρτητη επιμελήτρια και Σύμβουλο του ARCAthens Mαρίνα Φωκίδη.

Το ARCAthens είναι ένας ανεξάρτητος καλλιτεχνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Με έδρα την Νέα Υόρκη και την Αθήνα, παρέχει σε καλλιτέχνες και επιμελητές τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις καλλιτεχνικές κοινότητες των δύο πόλεων και δημιουργεί δίκτυα διαλόγου και επαφών μεταξύ επαγγελματιών της τέχνης από όλον τον κόσμο.

Οι υπότροφοι για το Φθινόπωρο του 2022 είναι η Δρ. Anita Bateman, επιμελήτρια Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης στο Μουσείο Καλών Τεχνών του Χιούστον, η έρευνα της οποίας εστιάζει στην αφρικανική διασπορά, και ο Assaf Hinden, καλλιτέχνης με έδρα το Τελ Αβίβ ο οποίος ασχολείται κυρίως με τη φωτογραφία και τις εγκαταστάσεις.

Η έρευνα της Δρος. Bateman στην φωτογραφία της Ανατολικής Αφρικής και η στενή της σχέση με τη σύγχρονη τέχνη της περιοχής ανοίγουν νέες κατευθύνσεις στον διαθεματικό διάλογο της καλλιτεχνικής κοινότητας της Αθήνας. Ο Assaf Hinden, από την άλλη, επισημαίνει πως το έργο του διερευνά στοιχεία του παρελθόντος που συνομιλούν με το αβέβαιο σύγχρονο παρόν. 

Info: Αίθουσα Προβολών-Μεσοπάτωμα | 31/10 | 6.30 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Οι "GuruShots" φέρνουν τις φωτογραφίες τους στην Κυψέλη

Μια διεθνής συλλογή εικόνων από δημιουργούς όλου του κόσμου, σε τέσσερις θεματικές ενότητες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/01/2026

Μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά ζωντανεύει στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Εικαστικά εργαστήρια, εμπνευσμένα από τα υλικά και τις πρώτες ύλες του παλιού εργοστασίου φωταερίου, προσκαλούν και φέτος τα παιδιά σε ένα ταξίδι παιχνιδιού και καλλιτεχνικής εξερεύνησης.

"Endangered Games" μέσα στην γκαλερί Intermission

Ο καλλιτέχνης Σωκράτης Φατούρος δηµιουργεί ένα περιβάλλον που εµπεριέχει εικόνες απροσδιόριστου χρόνου.

Το Atopos ανοίγει ξανά, αυτή τη φορά στη γειτονιά του Πειραιά

Ο νέος εκθεσιακός χώρος του Atopos ενεργοποιεί το αρχείο του Paranoise Radio μέσα από hip hop, electro, bass, drum’n’bass και techno ήχους.

Small Size Days 2026: Μια παγκόσμια θεατρική γιορτή για παιδιά 0–6 ετών με τη συμμετοχή της Artika

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου η τέχνη αγκαλιάζει τους νεότερους πολίτες του κόσμου μέσα από την τρυφερή παράσταση "Αγάπη είναι"

Ωνάσειος Ψηφιακή Βιβλιοθήκη: Πάνω από 10.000 τόμοι και αρχειακό υλικό ανοιχτά και ελεύθερα για το κοινό

Η νέα διαδικτυακή πύλη εξελίσσει τη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση σε ένα σύγχρονο αποθετήριο για το ερευνητικό και ευρύτερο κοινό.

Η πρώτη έκθεση του Roe Ethridge στην Αθήνα έρχεται στη Gagosian

H έκθεση "Rude in the Good Way" ανοίγει παράλληλα με την κυκλοφορία του νέου ομότιτλου βιβλίου.