Ο Δημήτρης Βογιαζόγλου ταξιδεύει αναζητώντας το ωραίο

Με αυτήν την έκθεση ο καλλιτέχνης επιθυμεί να μεταφέρει στον θεατή τα συναισθήματα που νιώθει κατά την διάρκεια της δημιουργίας ενός έργου του.

'Θάλασσα αλμύρα' Δημήτρης Βογιαζόγλου

Ο χώρος τέχνης ArteVisione παρουσιάζει την ατομική έκθεση του εικαστικού Δημήτρη Βογιαζόγλου με τίτλο "Θάλασσα αλμύρα", από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Το υγρό στοιχείο είναι κάτι που πάντα γοήτευε τον καλλιτέχνη και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα έργα του. Με αυτήν την έκθεση ο Δημήτρης Βογιαζόγλου επιθυμεί να μεταφέρει τα συναισθήματα που νιώθει κατά την διάρκεια της δημιουργίας ενός έργου του. Σύμφωνα με τον ίδιο, εμπνέεται από το ωραίο και έτσι ξεκινά κάθε έργο του. Είναι ένα είδος performance. Ταξιδεύει ανά τον κόσμο αναζητώντας το ωραίο. Φέτος σε εικαστικά φεστιβάλ σε Ιρλανδία, Βιρτζίνια, Ολλανδία. Στην Ελλάδα ζωγράφισε σε Σαλαμίνα, Χαλκίδα, Σέριφο, Σούνιο. Λέγεται ζωγραφική εκ του φυσικού ή plein air. Μια ζωγραφική στην Ευρώπη παραμελημένη, αλλά που στα μουσεία οι αίθουσες με αυτή έχουν την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα. 

Ο Δημήτρης Βογιατζής έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές με πιο σημαντική τα ποιητικά των χρωμάτων στο Ιταλικό Ινστιτούτο το 2020. Έργα του βρίσκονται στο Εθνικό Μουσείο του Kazakstan, στο Europen Patent Office, Europol και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.

Info: ArteVisione | 10-21/11 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ., Τετ.: 12 - 4 μ.μ., Τρ., Πεμ.: 4.30 - 8.30 μ.μ. | Παρ.: 4 - 8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Arte Visione

Πηλίου 5, Πατήσια
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Η διαχρονική δυστοπία του Σάο Πάολο στην έκθεση του Τόλη Τατόλα

Στόχος της έκθεσης είναι να προτρέψει τους θεατές να οραματιστούν ένα αστικό μέλλον, το οποίο θα προκύπτει με τρόπο φυσικό και θα καθοδηγεί κάθε πρωτοβουλία ανάπτυξης που ωφελεί τους κατοίκους των παγκόσμιων αστικών μορφωμάτων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

Ο Jeremiah Day διδάσκει τις στρατηγικές του "Νέου Χορού" με μια δημόσια performance

Θα προηγηθεί εργαστήριο στο Spiti Yoga όπου οι συμμετέχοντες θα αυτοσχεδιάσουν με βάση παρτιτούρες από την Anna Halprin, τον Steve Paxton και τη Simone Forti

7 διαφορετικά μουσεία που θα αγαπήσετε στην Αθήνα

Από το μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Αφής, σε μουσεία αφιερωμένα στα παιχνίδια, κοσμήματα, μετεωρίτες και στην αρχαία ελληνική τεχνολογία, η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα των ξεχωριστών μουσείων

Στη νέα έκθεση του Νικόλα Αντωνίου πνέει "ένας νέος άνεμος"

Ο Νικόλας Αντωνίου, όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος, αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο.

Ένα ομαδικό πρότζεκτ αναδεικνύει την ιταλική σύγχρονη τέχνη

Η έκθεση στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο περιλαμβάνει έργα τέχνης από την ιδιωτική συλλογή του Ομίλου BFF Banking Group.

Η τέχνη των The Callas είναι πάρα πολύ προσωπικά πράγματα που προκύπτουν από το πρωινό ξύπνημα, τον καφέ που πίνεις, τι φαγητό σ’αρέσει, τι ποτό πίνεις, πόσο ξενυχτάς

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Λάκης και Άρης Ιωνάς γιορτάζει 20 χρόνια από την ίδρυση της κολεκτίβας και μας μιλά για το πόσο έχει αλλάξει η εγχώρια σκηνή, τη μέθοδο που ακολουθούν στις διάφορες συνεργασίες τους και την ιδέα πίσω από την ψυχεδελική έκθεση "Love Solidarity Death (L.S.D.)" στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

"Στο κάτω κάτω της ΑΦΗς": Μια έκθεση για την έννοια του χρόνου στο Μπενάκη

Η έκθεση τιμά την για τόσα χρόνια συνοδοιπόρισσα και φίλη ζωής, Κορίννα Κουτουζή, ενεργό μέλος της ομάδας που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.