"Poetics of the Ordinary": Η νεκρή φύση στη ζωγραφική

Η έκθεση προσκαλεί το κοινό να υποβάλει ψηφιακές φωτογραφίες νεκρής φύσης από την καθημερινή ζωή, με το hashtag "#stillathens".

Αλέκος Λεβίδης

Το Πανεπιστήμιο Ιστορίας της Τέχνης, The Courtauld Institute of Art του Λονδίνου και η Συλλογή Σωτήρη Φέλιου μέσα από το "Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ακαδημαϊκής και Επιμελητικής Έρευνας Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης" παρουσιάζουν την έκθεση "Poetics of the Ordinary: Νεκρές φύσεις από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου", σε επιμέλεια του Kirk Patrick H. Testa. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Λήδα Κοντογιαννοπούλου

 

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Φιλοξενίας και αποτελεί το επιστέγασμα της εξάμηνης παραμονής του επιμελητή Kirk Patrick H. Testa στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τη δυνατότητα να εμβαθύνει τις γνώσεις του σχετικά με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη μέσα από συναντήσεις με δημιουργούς, κοινότητες και πολιτιστικούς φορείς του εικαστικού χώρου της Αθήνας καθώς και τη συναναστροφή του με τα έργα της Συλλογής Σωτήρη Φέλιου. Η έρευνά του εστιάζει στην παγκόσμια εννοιολογική τέχνη, καθώς και τη διασταύρωση του μέσου της ζωγραφικής με τον ψηφιακό χώρο.

Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος

Σύμφωνα με τον Kirk Patrick H. Testa, η έκθεση περιλαμβάνει επίσης μια ανοιχτή πρόσκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσκαλώντας το κοινό να υποβάλει ψηφιακές φωτογραφίες νεκρής φύσης από την καθημερινή ζωή, με το hashtag "#stillathens". Η συμπερίληψη αυτών των φωτογραφιών στην έκθεση θα συμβάλει στη δημιουργία μιας σχέσης αντίστιξης μεταξύ των ρυθμών της σύγχρονης ζωής και των έργων της Συλλογής.

Πάνος Φειδάκης

Χρόνης Μπότσογλου

 

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, σχέδια και γλυπτά από τους καλλιτέχνες: Τάσο Αριδά, Στρατηγούλα Γιαννικοπούλου, Στέφανο Δασκαλάκη, Κωνσταντίνο Κερεστετζή, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Αλέκο Λεβίδη, Αφροδίτη Λίτη, Ανδρέα Λόλη, Ναταλία Μελά, Λουίζα Μίσσιου, Χρήστο Μποκόρο, Χρόνη Μπότσογλου, Βάλλυ Νομίδου, Κώστα Παπανικολάου, Βασίλη Παπανικολάου, Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλο, Γιώργο Ρόρρη, Παύλο Σάμιο, Άννα Μαρία Τσακάλη, Πόπη Τσουκάτου, Μισέλ Φάις, Πάνο Φειδάκη, Μαρία Χατζηανδρέου, Δημήτρη Χαντζόπουλος και Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Τάσος Αριδάς

Το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Ακαδημαϊκής και Επιμελητικής Έρευνας Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης λαμβάνει χώρα δύο φορές το χρόνο απευθύνεται σε διδακτορικούς, μεταπτυχιακούς και τριτοετείς φοιτητές με ακαδημαϊκό υπόβαθρο στην επιμέλεια, ιστορία και θεωρία της τέχνης και δίνει την ευκαιρία να εμπλουτίσουν την έρευνα τους σχετικά με τη σύγχρονη ελληνική τέχνη.

Εγκαίνια: 2/11 (6 - 9 μ.μ.)

Info: 16 Φωκίωνος Νέγρη | 2-26/11 |  Ώρες λειτουργίας: Τετ., Παρ.: 4 - 8 μ.μ. | Σαβ.: 12 - 5 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης


Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα βιβλία του ΠΣΚ: "Εδώ είναι Βαλκάνια"

Βιβλία από τη... "γειτονιά" μας θα βρείτε στις τρεις προτάσεις μας που θα περιλαμβάνονται εντός και θα κάνουν το ΠΣΚ σου καλύτερο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2025

Ο φιλέλληνας Robert McCabe φωτογραφίζει την "Ελλάδα μετά τον πόλεμο"

Το αφιέρωμα "Η Ελλάδα μετά τον πόλεμο. Τα χρόνια της ελπίδας" θα βρίσκεται στο μουσείο έως τον Οκτώβριο.

"The End": Ένα νέο graphic novel και έπος επιστημονικής φαντασίας

Το βιβλίο του εικαστικού και DJ Δημήτρη Ρόκου κυκλοφόρησε πρόσφατα και θα παρουσιαστεί στο βιβλιοπωλείο Μπερλίν.

"Recovering a Talisman": Τα αόρατα νήματα που κρύβει το textile art

Η έκθεση του Paul Beumer στην CAN συνεχίζεται και τον Αύγουστο.

Ένα υβριδικό espresso bar μόλις άνοιξε στην Κυψέλη

Τρεις καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα καφέ-καλλιτεχνική εγκατάσταση.

Στο Κέντρο Τεχνών Πλάκα, η γνώση γίνεται παιχνίδι

Πέντε δεκαετίες μετά, ο καλλιτεχνικός θεσμός συνεχίζει να προσφέρει τη μέγιστη σπουδαστική εμπειρία.

Cycladic Nexus: H έκθεση της Ίου που σε ταξιδεύει στον ελληνικό χωροχρόνο

Η σύγχρονη τέχνη έρχεται σε επαφή με την αρχαία πολιτιστική κληρονομιά στο όμορφο κυκλαδίτικο νησί.