"The Big Smudge": Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Ο Κωνσταντίνος Λιανός μουτζουρώνει πίνακες και επιπεδοποιεί αντικείμενα, αμφισβητώντας πιθανές εξηγήσεις της τρέχουσας καλλιτεχνικής δράσης.

The Big Smudge

Το "The Big Smudge", όπως αναφέρει στο κείμενό του ο επιμελητής Κωστής Σταφυλάκης, είναι μια καλοδιατυπωμένη φάρσα ενάντια στις δοξασίες τις μεταψηφιακής εποχής. Μια μεγεθυμένη, τρισδιάστατα εκτυπωμένη ρέπλικα του δείκτη του χεριού του Κωνσταντίνου Λιανού μουτζουρώνει πίνακες, συνθλίβει τα τμήματα ενός γλυπτού, επιπεδοποιεί αντικείμενα, επιφάνειες, υλικά.

The Big Smudge

Το δαχτυλικό του αποτύπωμα σβήνει μέσα στη μουτζουρωμένη μάζα. Με την απρόσμενη αυτή χειρονομία, Ο Λιανός σαμποτάρει τον εαυτό του, παραμερίζει τον ενθουσιασμό του για τις νέες υλικότητες, τις ανατομίες και τις 3D εκτυπώσεις για να αμφισβητήσει τις προϋποθέσεις της τρέχουσας καλλιτεχνικής δράσης.

The Big Smudge

Η έκθεση στον χώρο του One Minute Space προσφέρει μια χωροχρονική παρένθεση για να συζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι έξυπνες τεχνολογίες και άλλες προσβάσιμες τεχνολογίες όπως το photoscan και το 3D printing γίνονται πεισματικά κατανοητές ως διπλασιασμός, προέκταση και προσθετική ενίσχυση της "δημιουργικής αυθεντίας". Στον οριζόντιο κόσμο του "The Big Smudge", τα υλικά ανθίστανται και τα εργαλεία αποτινάζουν τον ζυγό της προφανούς τους χρήσης.   

Info: One Minute Space | 15/10-5/11 | Ώρες λειτουργίας: Τετ., Σαβ.: 4-8 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

29/11/2022

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Η ΜΑΤ. "Μπουσουλάει" στην Κάμιρο

Τον Δεκέμβριο έρχεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού στον πολιτιστικό χώρο της Κυψέλης.

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.