Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Trilogy of Passion

Τρεις διαφορετικοί καλλιτέχνες με διαφορετικές καλλιτεχνικές καταβολές, αλλά με την ίδια ζέση και αγάπη για την τέχνη, συναντιούνται αυτό το φθινόπωρο στη Collect Society. Στην έκθεση "Trilogy of Passion", η οποία θα παρουσιαστεί από 1η Οκτωβρίου, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Reka Nyari, Θόδωρος Μπρουσκομάτης και Γιάννης Γκίζης. Παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά έργα από τις δουλειές τους, οι τρεις καλλιτέχνες δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα διάλογο τέχνης με κοινό άξονα το πάθος.  

Trilogy of Passion
© Reka Nyari

Η Reka Nyari παθιάζεται με τη γυναίκα και μέσα από τα έργα της εξιστορεί διάφορες πτυχές της γυναικείας μορφής. Εξερευνά και ανατρέπει τις παραδοσιακές ιδέες για την ομορφιά, το φύλο και τα πάθη, αναδιαμορφώνοντας την αισθητική της σεξουαλικότητας μέσα από μια γυναικεία ματιά. Το "Ink Stories" της συνεχίζει αυτό το έργο μέσα από μια σειρά από μυτερές, μερικές φορές ερωτικές και πάντα συναρπαστικές εικόνες γυναικών με τατουάζ και των ιστοριών που λένε με το σώμα τους. 

Trilogy of Passion
© Θόδωρος Μπρουσκομάτης

Ο Θόδωρος Μπρουσκομάτης, ο οποίος από το 2016 ανήκει στο μόνιμο δυναμικό της Enter Art Foundation στο Βερολίνο, έχει πάθος με την αναγέννηση και τον Johannes Vermeer, η έμπνευση από τον οποίο καταδεικνύεται στα έργα του. "Στη σημερινή φάση της δουλειάς μου, εξακολουθώ να παίρνω ερεθίσματα από κλασικούς πίνακες ζωγραφικής, κυρίως της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, κρατώντας τα περιγράμματα της σύνθεσης και αντικαθιστώντας τη φόρμα με patterns που είτε βρίσκω έτοιμα είτε τα δημιουργώ ο ίδιος", αναφέρει.   

Trilogy of Passion
© Γιάννης Γκίζης

Ο Γιάννης Γκίζης ασχολείται τόσο με την έκφραση φυσικών τοπίων όσο και ένα θυμό με την ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτά στοιχεία. Στην έκθεση παρουσιάζει έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων, λάδια σε μουσαμά που έχουν ζωγραφιστεί με την τεχνική του Il Pasto και παράλληλα διατηρούν τα ίχνη της βίαιης απομάκρυνσης του χρώματος με τις χαράξεις από τις σπάτουλες να αποτελούν δομικό στοιχείο της σύνθεσης.

Info: Collect Society | 1-30/10 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ. – 7 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Συνάντηση με τους συγγραφείς Γιάννη Παλαβό & Αχιλλέα ΙΙΙ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Περίπατο Βιβλίου 2024 της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
19/04/2024

Νέα έκθεση από τον Δαυίδ Σαμπεθάι στην Eleftheria Tseliou Gallery

Το πρώτο μέρος της έκθεσης έχει τίτλο "I Ain’t Dead, Just Trying to Hear The Sound of The Earth Spinning", ο οποίος λειτουργεί ως χιουμοριστική δήλωση και ως ένα είδος παραβολής.

Τρεις καλλιτέχνες παίζουν με τη φύση στην γκαλερί Rodeo

Θανάσης Τότσικας, Liliana Moro και David Douard συνομιλούν με έναν απρόσμενο τρόπο μέσω των έργων τους.

Η Κάπα Εκδοτική γιορτάζει 10 χρόνια ζωής με το άνοιγμα του δικού της βιβλιοπωλείου

Το ολοκαίνουριο "σπίτι" της Κάπα Εκδοτικής φιλοξενεί σε έναν άνετο χώρο 120 τμ τον πλήρη κατάλογο των εκδόσεών της και φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα νέο βιβλιοφιλικό στέκι στην "καρδιά" της πόλης.

Ξηρόμερο/Dryland": Εγκαινιάστηκε το Ελληνικό Περίπτερο στην 60ή Μπιενάλε Βενετίας

Η έκθεση ανοίγει για το κοινό το Σάββατο 20 Απριλίου και θα παραμείνει ανοιχτή έως τον Νοέμβριο.

"Τζάμια Κρύσταλλα": Ένας χώρος αφιερωμένος στην περφόρμανς ανοίγει στο Μεταξουργείο

Η ανερχόμενη χορογράφος Αντωνία Οικονόμου μιλάει για το νέο πρότζεκτ με το οποίο δίνει στους καλλιτέχνες περισσότερο χώρο για αυθορμητισμό και δημιουργία, "αγκαλιάζοντας" τις παραστατικές τέχνες.

"Springtime Stories": Η Γεωργία Μπλιάτσου διηγείται ιστορίες απόλυτα συνδεδεμένες με τον αέναο κύκλο της ζωής

Η ζωγράφος παρουσιάζει τη δουλειά της σε πέντε εύγλωττες θεματικές ενότητες, στέλνοντας το μήνυμά της για την προστασία του πλανήτη, πιο επιτακτική από ποτέ.