Μια "Τριλογία του Πάθους" φέρνει η Collect Society στην Αθήνα

Τρεις καλλιτέχνες διερευνούν τις διάφορες αναγνώσεις του πάθους μέσα από την τέχνη.

Trilogy of Passion

Τρεις διαφορετικοί καλλιτέχνες με διαφορετικές καλλιτεχνικές καταβολές, αλλά με την ίδια ζέση και αγάπη για την τέχνη, συναντιούνται αυτό το φθινόπωρο στη Collect Society. Στην έκθεση "Trilogy of Passion", η οποία θα παρουσιαστεί από 1η Οκτωβρίου, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Reka Nyari, Θόδωρος Μπρουσκομάτης και Γιάννης Γκίζης. Παρουσιάζοντας χαρακτηριστικά έργα από τις δουλειές τους, οι τρεις καλλιτέχνες δημιουργούν έναν ενδιαφέροντα διάλογο τέχνης με κοινό άξονα το πάθος.  

Trilogy of Passion
© Reka Nyari

Η Reka Nyari παθιάζεται με τη γυναίκα και μέσα από τα έργα της εξιστορεί διάφορες πτυχές της γυναικείας μορφής. Εξερευνά και ανατρέπει τις παραδοσιακές ιδέες για την ομορφιά, το φύλο και τα πάθη, αναδιαμορφώνοντας την αισθητική της σεξουαλικότητας μέσα από μια γυναικεία ματιά. Το "Ink Stories" της συνεχίζει αυτό το έργο μέσα από μια σειρά από μυτερές, μερικές φορές ερωτικές και πάντα συναρπαστικές εικόνες γυναικών με τατουάζ και των ιστοριών που λένε με το σώμα τους. 

Trilogy of Passion
© Θόδωρος Μπρουσκομάτης

Ο Θόδωρος Μπρουσκομάτης, ο οποίος από το 2016 ανήκει στο μόνιμο δυναμικό της Enter Art Foundation στο Βερολίνο, έχει πάθος με την αναγέννηση και τον Johannes Vermeer, η έμπνευση από τον οποίο καταδεικνύεται στα έργα του. "Στη σημερινή φάση της δουλειάς μου, εξακολουθώ να παίρνω ερεθίσματα από κλασικούς πίνακες ζωγραφικής, κυρίως της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, κρατώντας τα περιγράμματα της σύνθεσης και αντικαθιστώντας τη φόρμα με patterns που είτε βρίσκω έτοιμα είτε τα δημιουργώ ο ίδιος", αναφέρει.   

Trilogy of Passion
© Γιάννης Γκίζης

Ο Γιάννης Γκίζης ασχολείται τόσο με την έκφραση φυσικών τοπίων όσο και ένα θυμό με την ανθρώπινη παρέμβαση σε αυτά στοιχεία. Στην έκθεση παρουσιάζει έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων, λάδια σε μουσαμά που έχουν ζωγραφιστεί με την τεχνική του Il Pasto και παράλληλα διατηρούν τα ίχνη της βίαιης απομάκρυνσης του χρώματος με τις χαράξεις από τις σπάτουλες να αποτελούν δομικό στοιχείο της σύνθεσης.

Info: Collect Society | 1-30/10 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ. – 7 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Αθηναϊκές τοπογραφίες" στη Νέα Υόρκη από τη FokiaNou Art Space

Το καλλιτεχνικό δίδυμο της FokiaNou Art Space, Παναγιώτης Βούλγαρης - Mary Cox, θα πραγματοποιήσει μια διατομική έκθεση στο χώρο τέχνης ΑΑΑ3Α στη Νέα Υόρκη, που διευθύνει η Blanka Amezkua, ιδρύτρια επίσης της FokiaNou.

29/11/2022

Η "φωτογραφική επανάσταση" της Έλλης Παπαδημητρίου

Η έκθεση "Η αδρή ουσία των πραγμάτων" που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη αποκαλύπτει την διαδρομή μιας σημαντικής προσωπικότητας των Γραμμάτων και των Τεχνών της Ελλάδας.

Δώρα εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό στο Cycladic Shop

Με αφορμή την έκθεση "Γυρισμός. Κυκλαδικοί θησαυροί στο ταξίδι της επιστροφής", αγαπημένα δώρα του Cycladic Shop εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, ξεχωρίζουν στις επιλογές μας.

Η ΜΑΤ. "Μπουσουλάει" στην Κάμιρο

Τον Δεκέμβριο έρχεται η πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού στον πολιτιστικό χώρο της Κυψέλης.

Ξαναδιαβάζοντας τον Νίκο Φωκά μέσα από τις ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)"

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και στο κανάλι της στο YouTube.

Δηλώστε συμμετοχή για το Βραβείο Τέχνης 2023 του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη

Το ίδρυμα πραγματοποιεί ανοιχτό κάλεσμα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προωθώντας έτσι τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και πρωτοπορία.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (28/11-4/12)

Το φαινόμενο της αστικοποίησης, ο γυναικείος ερωτισμός και η σύγχρονη ιταλική τέχνη εξερευνώνται στα εικαστικά πρότζεκτ που ξεχωρίζουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.