"Ιστορίες του νερού και της πέτρας" από το Νίκο Καλαφάτη

Η γκαλερί Αργώ φιλοξενεί τη 18η ατομική έκθεση του καλλιτέχνη.

Ιστορίες του νερού και της πέτρας

Η γκαλερί Αργώ υποδέχεται στους χώρους της τον Νίκο Καλαφάτη, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά με ζωγραφικά και γλυπτά έργα, κάτω από το γενικό τίτλο "Ιστορίες του νερού και της πέτρας". Αυτή είναι η 18η ατομική του έκθεση, η οποία θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Ιστορίες του νερού και της πέτρας

Πέτρες, πλίνθοι, ξύλα και μάρμαρα, που ο καλλιτέχνης συνέλεξε από το βυθό και τις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας μας, αποτέλεσαν την έμπνευσή του, όπως και το βασικό υλικό των περισσοτέρων έργων αυτής της έκθεσης. 

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει : "Εκείνο που με συγκίνησε ήταν το γεγονός πως έπιασα στα χέρια μου περιφρονημένα, αλλά άχρονα υλικά, που είχαν ήδη σμιλευθεί από τη θάλασσα, τον ήλιο και τους αέρηδες. Δεν έμενε σε εμένα τίποτα άλλο, από το να αποκαλύψω τη μορφή και τις ιστορίες που μου ψιθύριζαν".

Εγκαίνια: 12/10 (7 μ.μ.)

Info: Γκαλερί Αργώ | 12/10-5/11 | Ώρες λειτουργίας: Τρ.-Παρ.: 10 π.μ. - 2 μ.μ. & 5-8 μ.μ., Σαβ.: 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Γκαλερί Αργώ

Νεοφ. Δούκα 5, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Μία νέα γκαλερί άνοιξε στον Πειραιά

Ο χώρος τέχνης από τη Νέα Υόρκη πλέον εδρεύει και στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ballerina: Ένα έργο τέχνης ζωντανεύει στη σκηνή

Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική συνάντηση ετοιμάζεται να μαγέψει το κοινό της Γλυφάδας, με μια παράσταση που ενώνει χορό, μουσική και ζωγραφική σε ένα μαγευτικό καλλιτεχνικό ταξίδι.

Σεμινάρια για όλα τα γούστα: Ιδέες για τα νέα ξεκινήματα του φθινοπώρου

Μια γκάμα σεμιναρίων για να ανακαλύψεις τη δημιουργική σου πλευρά τους επόμενους μήνες.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (13-19/10)

Τα εικαστικά πρότζεκτ που σημειώνουμε για τις επόμενες μέρες.

Τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μάς συστήνονται: Το "La Zone" στα Εξάρχεια

Το πολύγλωσσο βιβλιο-καφέ-στέκι στη γειτονιά των Εξαρχείων παίρνει τη σκυτάλη στη στήλη όπου ιδιοκτήτες συνοικιακών βιβλιοπωλείων μας ξεναγούν στον μικρόκοσμό τους - εκεί που χτυπά ουσιαστικά η καρδιά του βιβλίου.

Τέσσερα νέα βιβλία από τις εκδόσεις Ίκαρος

Μια ποιητική συλλογή, ένας "κηπουρός" απέναντι στον θάνατο, το πλήρωμα πλοίου Έξι Χιλιάδες και ψυχοθεραπευτές πληγωμένοι μάς περιμένουν στα καινούργια βιβλία που θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα.