Μια σύγχρονη έκθεση αφιερωμένη στα "Κόμικς από τη θάλασσα"

Έξι διεθνείς καλλιτέχνες παρουσιάζουν αδημοσίευτα έργα τους στον χώρο του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου.

Κόμικς από τη θάλασσα Έλενα Γώγου © Έλενα Γώγου

Στις 13 Σεπτεμβρίου εγκαινιάζεται στην Αθήνα η διεθνής έκθεση "Κόμικς από τη θάλασσα" αφιερωμένη στα σύγχρονα κόμικς, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Έξι διεθνείς καλλιτέχνες παρουσιάζουν αδημοσίευτα έργα τους εμπνευσμένα από τη θάλασσα που, σαν χειροπιαστή αλλά και αλληγορική έννοια, τους δίνει την ευκαιρία να αφηγηθούν τον κόσμο και το τοπίο, ένα αρχέγονο και ζωτικής σημασίας στοιχείο που ενώνει πολιτισμούς, που γίνεται χώρος συνάντησης, διέλευσης, ένταξης και ανακάλυψης. Την έκθεση επιμελήθηκαν η Elisabetta Tramacere (αρχισυντάκτρια των εκδόσεων Diabolo edizioni) και η Donata Bologna, σε συνεργασία για την Ελλάδα με το διεθνές φεστιβάλ Comicdom Con Athens, και σε συντονισμό της Αφροδίτης Οικονομίδου και της Alice Bottega.

Gianluca Costantini Κόμικς από τη θάλασσα
© Gianluca Costantini

Στους εκθεσιακούς χώρους του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών θα εκτεθούν έργα των καλλιτεχνών Shpend Bengu (Αλβανία), Gianluca Costantini (Ιταλία), Έλενα Γώγου (Ελλάδα), Thomas Gilbert (Γαλλία), Roberta (Joe1) Muci (Ιταλία), και Marco Paschetta (Ιταλία) που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτή την έκθεση.

Κόμικς από τη θάλασσα Marco Paschetta
© Marco Paschetta

Η έκθεση εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα "Από την Προοπτική της Θάλασσας. Φεστιβάλ Κόμικς στα Νοτιοανατολικά" με στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας των σύγχρονων, εθνικών και διεθνών comics. Η πρωτοβουλία βραβεύτηκε από τη δημόσια προκήρυξη "Προώθηση των Κόμικς 2021" της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονης Δημιουργικότητας του Υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας και διοργανώνεται από τον Οργανισμό Βιβλιοθηκών και Μουσείων του Lecce, σε συνεργασία με τους Diabolo Edizioni, LedA Laboratori, Picturebook Fest και με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Τιράνων, του Πανεπιστημίου Marin Barleti, του Comicdom Con Athens, του BJCEM - Association Internationale pour la Biennale des Jeunes Créateurs d'Europe et de la Méditerranée και του Institute of Mediterranean Cultures.

Πριν φτάσει στην Αθήνα η έκθεση παρουσιάστηκε στην Ιταλία, στο Μουσείο Castromediano του Lecce και στην Αλβανία, στο Murat Toptani των Τιράνων.

Εγκαίνια: 13/9 (6.30 μ.μ.)

Info: Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών | 13-30/9 | Ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ.: 10 π.μ. – 2 μ.μ. & 4-7 μ.μ., Σαβ.: 10 π.μ. – 2 μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Πατησίων 47
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Η εκδρομή": Οι ατμοσφαιρικές εικόνες της Χριστίνας Κάλμπαρη στο Κέντρο Τεχνών

Ο τίτλος της έκθεσης είναι μια έμμεση αναφορά στη νουβέλα "Η εκδρομή των κοριτσιών που χάθηκαν" της Anna Seghers.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/03/2023

Γνωρίστε τις εμβληματικές "Σκιές" του Νίκου Κεσσανλή

Ένα εκθεσιακό αφιέρωμα για έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γενιάς του ’60 ετοιμάζει η Ελληνογερμανική Αγωγή.

Η Λένα Παπαληγούρα συναρπάστηκε από  το μυθιστόρημα του Στέφαν Τσβάιχ "Επικίνδυνος οίκτος",  γιατί είναι "βαθύ και υπαρξιακό"

Η γνωστή κινηματογραφική, τηλεοπτική και θεατρική ηθοποιός δεν μπόρεσε να βρει κάτι που να μην της αρέσει στο βιβλίο.

Εγκαίνια: Οι εκθέσεις της εβδομάδας (20-26/3)

Πρότζεκτ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, φωνητικοί βοηθοί με ανθρώπινη υπόσταση και ό,τι θα δούμε στις εκθέσεις που έρχονται αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα.

Η Ειρήνη Ρήγα μάς μεταφέρει σε έναν ονειρικό, μεταφυσικό κόσμο

Η νέα ατομική έκθεση της Ρήγα, "Αιώνιοι Κύκλοι - Πορεία στο Φως", θα παρουσιαστεί στον χώρο του ΜΕΤΣ Κέντρο Τεχνών.

Η παλλόμενη σκηνή τέχνης της Κυψέλης, μέσα από τους ανεξάρτητους χώρους, τα εργαστήρια και τους δημιουργούς τους

Γιατί οι νέοι καλλιτέχνες και οι ανεξάρτητοι χώροι τέχνης επιλέγουν την Κυψέλη; Πώς επιβιώνει και στηρίζεται ένας μη κερδοσκοπικός χώρος πολιτισμού; Καλλιτέχνες και ιδρυτές χώρων πολιτισμού μιλούν στο αθηνόραμα.

7 νέοι τίτλοι από τις εκδόσεις Ίκαρος

Επτά νέα βιβλία που κυκλοφορούν προσεχώς από τις εκδόσεις Ίκαρος.