Ταξιδέψτε στο pop art κινηματογραφικό σύμπαν του Luca Valentini

Η πρώτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη με τίτλο «The Fame Game » εγκαινιάζεται στη γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο.

Luca Valentini The Pulp

Μετά τον Mr. Brainwash και τον Richard Orlinski, η γκαλερί Kapopoulos Fine Arts, προσκαλεί και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τον Luca Valentini, έναν ακόμα πολύ σημαντικό καλλιτέχνη της διεθνούς σύγχρονης τέχνης. O Luca Valentini θα παραστεί στις 6 Αυγούστου στα εγκαίνια της πρώτης του ατομικής έκθεσης με τίτλο "The Fame Game”, που θα πραγματοποιηθούν στην γκαλερί, στο κεντρικό Ματογιάννι στη Χώρα της Μυκόνου.

Ο σημαντικός, κοσμοπολίτης καλλιτέχνης παρουσιάζει μια νέα σειρά έργων με πολλαπλές κινηματογραφικές αναφορές, εμπνευσμένη από την έβδομη τέχνη και τους παγκοσμίου φήμης αστέρες της, που κάνουν τον γύρο του κόσμου με τις ταινίες τους. Έργα με ποπ αρτ ατμόσφαιρες και έντονα χρώματα σε εκρηκτικούς συνδυασμούς, σ ένα ατέρμονο κυνήγι ή και παιχνίδι της φήμης, όπως λέει και από τον τίτλο της έκθεσης του, ο κορυφαίος εικαστικός.

Luca Valentini Martini Cocktail
"Martini Cocktail"

Ο Luca Valentini γεννήθηκε στο Ριέτι, πρωτεύουσα της περιοχής Σαμπίνα στην περιφέρεια του Λάτιου, στην Ιταλία. Αν και διατηρεί στοιχεία της καταγωγής του ο Βαλεντίνι, ανέπτυξε στην τέχνη του μια διεθνή γλώσσα. Το έργο του ταξιδεύει τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Αμερική και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο Valentini χρησιμοποιεί συχνά στη δουλειά του παγκόσμια γνωστά είδωλα μέσα από μια ποπ αισθητική, θέλοντας να σαρκάσει την ανάγκη της σύγχρονης κοινωνίας για παγκόσμιους θρύλους, σε μια εποχή που η φήμη και η δημοτικότητα είναι τα σύγχρονα ζητούμενα.

Luca Valentini RR & KK
"RR & KK"

Εγκαίνια: 6/8 (από τις 10 μ.μ και μετά)

Info: Kapopoulos Fine Arts (Ένόπλων Δυνάμεων 15, κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος, 2289027005) | 6-15/8 | Ώρες λειτουργίας: 11 π.μ. – 1.30 π.μ. | Είσοδος ελεύθερη

© φωτογραφίας εξωφύλλου: Luca Valentini "The Pulp"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

"Διαδρομές στη Μάρπησσα": Το 12ο βιωματικό φεστιβάλ έρχεται στην Πάρο

Στα τέλη αυτού του μήνα θα διεξαχθεί το 12 πολιτιστικό φεστιβάλ, ταξιδεύοντάς μας από παρόν, σε παρελθόν και μέλλον.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/08/2022

Μια ομάδα εικαστικών υφαίνουν την ιστορία της θάλασσας

Η έκθεση "μοίρα μου… ΘΑΛΑΣΣΑ" παρουσιάζεται στο νησί της Άνδρου και περιλαμβάνει έργα που εξυμνούν το στοιχείο του νερού, τις ελληνικές θάλασσες και την σχέση τους με τους τόπους που "αγκαλιάζουν".

Έναρξη σχεδιασμού των έργων αποκατάστασης και ανάδειξης του Πολεμικού Μουσείου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη δρομολογείται η ένταξη των έργων στο νέο ΕΣΠΑ, με σκοπό τη μεταμόρφωση του ιστορικού μουσείου σε ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού.

14 σύγχρονοι καλλιτέχνες επανεξετάζουν τη μορφή του Εύζωνα

Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο παρουσιάζει το "Evzonas Project" προβάλλοντας την προσωπική ματιά του κάθε καλλιτέχνη πάνω στη συμβολική μορφή του τσολιά.

Τι έρχεται το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη;

Όλες οι ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πρόκειται να δούμε μετά το καλοκαίρι στους χώρους του Μουσείου Μπενάκη.

Παράταση της έκθεσης "Deus ex machina" στην Επίδαυρο

Η καλλιτεχνική συνεργασία του Δήμου Επιδαύρου με την Imagine Visual Arts στον χώρο του Xenia Επιδαύρου συνεχίζεται μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

"Walking Backwards": Ανοιχτό κάλεσμα για ανερχόμενους καλλιτέχνες με θέμα τη Θεία Κωμωδία

Το θρυλικό έργο του Δάντη αποτελεί την έμπνευση για το φετινό κόνσεπτ του προγράμματος από το Snehta Residency, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο.