Μουσική βραδιά στο τέλος του "Αμαζονίου"

Το συναρπαστικό ταξίδι του Αμαζόνιου, της έκθεσης του Δημήτρη Τσουμπλέκα στο εργαστήριο και κτήμα του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού στο Πολύδροσο Αμαρουσίου, φτάνει στο τέλος του.

Αμαζόνιος

Το ΕΜΣΤ για να γιορτάσει την ολοκλήρωση της πρώτης έκθεσης του προγράμματος Extra Muros ("Αμαζόνιος"), διοργανώνει μια μοναδική συναυλία στον χώρο του κτήματος με την Κυβέλη Καστοριάδη και τον Ορέστη Καλαμπαλίκη. Οι δύο καλλιτέχνες, που ζουν και εργάζονται στο Παρίσι, μέσα στην ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της έκθεσης και του κτήματος, θα ερμηνεύσουν γαλλικά τραγούδια της δεκαετίας του ’60-'70: Barbara, Michel Legrand, Georges Moustaki. Είναι τραγούδια από τα χρόνια που το ζευγάρι των Κεσσανλή και Ρωμανού ζούσε στο Παρίσι, φόρος τιμής σε μια εποχή πνευματικού και καλλιτεχνικού ενθουσιασμού. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά.

Η Κυβέλη γεννήθηκε στο Παρίσι. Άρχισε από πολύ νωρίς τις μουσικές σπουδές της. Η πρακτική του τραγουδιού την οδήγησε από το λυρικό στη σύγχρονη μουσική, περνώντας από την βαριετέ και τη τζαζ, αλλά και στο θέατρο. Έχει δώσει πολλές συναυλίες στη Γαλλία και στην Ελλάδα ενώ το 2021 ηχογράφησε  τη νέα της δουλειά, την Κόρη της Σελήνης, με δικά της τραγούδια, η οποία θα κυκλοφορήσει το Φεβρουάριο του 2023.

Κεσσανλή Σταματάκη 10, Νέο Μαρούσι, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες

Αμαζόνιος

  • Εικαστικά

Στο ρέμα Πολυδρόσου εντοπίζει κανείς το πολυδιάστατο έργο του Δημήτρη Τσουμπλέκα, στο παλιό εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή και της Χρύσας Ρωμανού στην περιοχή του Νέου Αμαρουσίου. Φωτογραφίες μεγάλου μεγέθους, απρόσμενες γλυπτικές κατασκευές, μία εγκατάσταση στον χώρο και δύο επιτόπιες προβολές βίντεο αποτελούν τα καλλιτεχνικά εγχειρήματα του «Αμαζόνιου». Ένα ταξίδι στη μνήμη του καλλιτέχνη που παράλληλα προκαλεί μια «ρωγμή» στο αστικό περιβάλλον και υπάρχει ως ένα κρυφό καταφύγιο στην πόλη, αναπτύσσει έναν διάλογο του Τσουμπλέκα με σπουδαίους προγόνους του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τέχνες

Τα γλυπτά του Evangelion Studio στην οικία της Πιττακού 8

Η δημιουργός του Evangelion Studio, Βάγγω Καβρουλάκη παρουσιάζει μια συλλογή από δώδεκα γλυπτά που συνομιλούν με τον περιβάλλοντα χώρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

"Με 2 Ματιές": Η ελληνική ζωγραφική μέσα από το σύγχρονο φωτογραφικό βλέμμα

Οι καλλιτέχνες Μιλτιάδης Κατρακούλης και Γιώργος Μουστάκας παρουσιάζουν μια έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Αγγελική Χατζημιχάλη.

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων με θεματικές ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα

Δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα στο Κεντρικό Κτήριο και στα Παραρτήματα που έχουν σχέση με τη φετινή θεματική της "Μουσεία για την εκπαίδευση και την έρευνα".

5+1 εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις με αγαπημένους συγγραφείς και.. πάρτι αφιερωμένα στην ανάγνωση.

Τι σχέση έχει ο Λόρδος Βύρωνας με τα γλυπτά του Παρθενώνα;

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζει την έκθεση "Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας" με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Βρετανού ποιητή.

Communities Between Islands: Καλλιτέχνες συνομιλούν με κοινότητες από τρία νησιά της Μεσογείου

Το δεύτερο κεφάλαιο του διεπιστημονικού καλλιτεχνικού προγράμματος Communities Between Islands έρχεται τον Μάιο στη Σύρο.

Τελευταίες μέρες με το "White Dwarf" στο Μουσείο Μπενάκη

Η διαδραστική εγκατάσταση εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας ολοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα.